Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyłam że kobiety bezdzietne lub z jednym dzieckiem lepiej wyglądają

Polecane posty

Gość gość

Niż te z dwójką i więcej.Sama mimo że nie przytylam mam to na buzi już nie to .Zmarszki pod oczami ,włosy już nie tak gęste.Czasem jak patrze na te bezdietne to im zazdroszcze mają czas na wszystki.Zauwazylyscie ta zależność.

Gość gość
No oczywiście, ze tak, ale zaraz wielodzietne tu wlecą i będą chciały zaklinać rzeczywistość mówiąc, ze mają 35, a wszyscy dają im max.27

Gość gość
Nie. Nie zauważyłam.

Gość gość
Zauważyłam i po moich przyjaciółkach, po innych kobietach i choćby na koleżankach że studiów.

Gość gość
Te zadbane z 2 i 3 dzieci to tylko takie co maja sztab sluzących, babc do pomocy. Bo po prostu doby sie nie da wydluzyc zeby ogaranc wszytsko: pranie, sprzatanie, lekcje, gotowanie a do tego miec czas aby zadbac o siebie no sorry NIE DA SIE. No chyba ze sie nie pracuje zawodoow to wtedy mozna czas znalezc na dabnie o siebie.

Gość gość
Ja to widzę po siebie. Mam 1 syna, który dopiero skończył 2 miesiące i zalicza się do tzw. dzieci wymagających (nie śpi, marudzi, płacze, musi być ciągle na moich rękach) i już czuję, że wyglądam fatalnie. Pierwszy mój zakup kosmetyczny po ciąży to suchy szampon... Tylko wejdę do wanny ten się budzi i dostaje histerii. Zostały szybkie prysznice i no make up. Przy większej ilości dzieci to dopiero jest problem, żeby znaleźć czas dla siebie.

Gość gość
Nastepna cwiercinteligentka zrobiła odkrycie życia na podstawie pani Joli spod piątki i dwóch koleżanek i myśli ze jej zasada sprawdzi się na 30 milionach ludzi Hahaha

Gość gość
nie zauwazylam, Zauwazam natomiast, ze macierzyństwo to nie tylko opieka nad niemowleciem, tylko długie życie. Porownajmy wiec kobiety w roznym wieku.

Gość gość
Wyciagasz wnioski na podstawie swojego wygladu, autorko? Bo mnie np poprawila sie cera, przestały tluscic wlosy i nareszcie mam taki biust, jak chciałam :)

Gość gość
A mnie pogorszyła się cera, a włosy wychodzą garściami, chyba na Święta będę łysa:) ale mam nadzieję, że to minie za parę miesięcy. Od kiedy córce minęły kolki mam czas żeby umyć włosy nałożyć odżywkę, maseczka na twarz czy peeling zrobić, wcześniej po prostu choć miałam czas jak w końcu zasnęła to nie mialam siły. Taraz jest dużo lepiej.

Gość gość
Ja się zgadzam. Jak miałam jedno dziecko to jeszcze jakoś wyglądałam a teraz... szkoda gadać:)

Gość gość
Wyglądam gorzej owszem ładna buzia ale widać zmęczenie plus taki że po ciąży mam o rok większy biust.Gdybym miała wybierać to wolałabym mniejszy za to jedrnuejsza skórę na brzuchu niestety po 2 ciąży brzuch już nie taki sam zaczęłam ćwiczyć zobaczymy.Najbardziej szkoda mi włosów miałam bardzo gęste .Zażywam Wit na gęstość ale nie wiem czy będą takie jak przed ciążami

Gość gość
Zgadzam się. Każda ciąża postarza i to widać po twarzy niestety. Widać praktycznie po wszystkich kobietach, więc te uwagi o trzech sąsiadkach można sobie wsadzić, bo każda z nas ma kontakty z bardzo dużą ilością ludzi.

Gość gość
Macierzyństwo wymaga poświęceń niestety. Ja jako mężczyzna bardzo to doceniam u kobiet. https://cutt.ly/ywXd9

Gość gość
no oczywiscie,ze maja czas na wszystko,bo nie maja innych zobowiazan.Ja jak jestem w domu,to mam bardzo malo czasu dla siebie,bo non stop sprzatam,robie jedzenie i zajmuje sie dzieckiem. Jak wieczorem młody idzie spac,ja padam z nim. A co do cery i wlosow,to zalezy od hormonow.Ja w drugiej ciazy wyladnialam :P cera o niebo lepsza, wlosy geste i lsniace, paznokcie tez.Urodzilam i wszystko zostalo, udalo mi sie schudnąc do 50kg i juz 2 rok waga stoi :) ale fakt,czasu brak

Gość gość
Gość 13,40 W ciąży wyglądałam ślicznie, po pierwszej włosy zostały takie same, po drugiej niestety włosy powypadały nie wiem czy odrosną czy zostaną takie rzadkie.

Gość gość
nie wyciagajcie wnioskow na podstawie paru swoich znajomych , ja np wg moich zanjomych widze,ze kobiety po ciazach wygladaja bardzo roznie, niektore dopiero wtedy kwitną. Zalezy od genow, sposbu zycia, stresu czy jego braku, tego, czy ma pomoc w mezu, jak jest zorganizowana i mnostwa innych czynnikow. I to dotyczy na ogol czasu, kiedy dzieci sa male., bo potem naprawde nie odroznisz, czy ktos ma dzieci, czy jedno, czy dwoje. Znam bezdzietne, ktore wszytko olewaja, łacznie ze swoim wygladem . Tu nie ma regułu.

Gość gość
E tam, widze zaniedbane matki jednego dziecka i ogarniete, szczuplutkie mamy 3jki. Licza sie geny i chec do pracy nad soba.

Gość gość
Ciaza zmienia i to nawet jedna. Pamieram jak wygladaly znajome po pierwszej ciazy, jak nie one. Do tego wielu mamom posprzedawalam czesci swojej wyprawki jak moj maluch urisl i tez szok- na fb zdjecie sprzed ciazy a na zywo inna osoba. Sama tez zmienilamsie pociazy z wygladu. Tyle ze po 1 dziecku czeato kobiety po czasie dochodza do swego wygladu, czy to w rok czy w 5. Zwlaszcza te co rodzily przed 30stka. Teraz mamdrugie dziecko i jeszcze bardziej sie zmienilam z wygladu. Mam zaraz 35 lat. Jeszcze przed 2 ciaza nikt nie dawalam mi wiecej niz 26l a teraz raczej tylko 3 mniej niz mam..

Gość gość
Ja to zauwazylam bardziej u kobiet ktore pozno rodzily, 35-40... wiadomo ze im organizm starszy tym gorzej sie regeneruje. A nieprzespane noce tez nie pomagaja. Ale w duzej mierze to tez kwestia pieniedzy, wolnego czasu i checi dbania o siebie

Gość gość
Pani co pisze ze "no make up". No i dobrze. Przynajmniej tyle chemicznego gowna nie wejdzie w organizm :)

Gość gość
Ja wygladam gorzej po 2och ciazach. Na pewbo postarzalam sie z twarzy. Jestem ciagle zmartwiona i taka zdolowana. Dzwigam odpowiedzialnosc za 2 dzieci i to widac po mnie. Zupelnie brakuje mi beztroski. Nie umiem sie juz z niczego smiac. Zrobilam sie bardzo przyziemna i smutna. Co do wygladu to mam brzuchnpo dwocg cesarkach chyba z rozejsciem miesni bo ja sie poloze to mam taki zapadajacy sie dol. A jak stoje to taki obwisly wor jak kangurzyca.

Gość gość
15.42 Ale tu w ogóle nie chodzi o wagę. Raczej rzadko się zdarza żebym była zszokowana czyjąś sylwetką po ciąży. To po twarzy widać najbardziej ten wysiłek całego organizmu. Ktoś tam pisał jeszcze o korelacji z wiekiem - to jest tak, że jak masz 20 lat, to nie ma specjalnego znaczenia, że kobieta się postarzała, tak czy siak wygląda młodo, może niekiedy nawet lepiej, bo bardziej kobieco w swojej opinii. A jak dobija do 40stki, to taka zmiana robi już kolosalną różnicę, a jak dodamy do tego chroniczne zmęczenie, to mamy ruinę.

Gość gość
23:35 Napisalas o mnie. Jestem kobieta w ruinie. Ehh:)

Gość gość
To zalezy od wielu czynnikow. W jakim wieku ma sie dzieci. 20-stki lepiej wygladaja od 30-40, ale to rowniez zalezy od genow i podejscia do zycia. Ja koncentruje sie na spedzaniu czasu z dziecmi, bawianie sie z nimi jak najwiecej i czuje sie mlodo i to widac. Dzieci moga postarzyc lub odmlodzic.

Gość gość
Po pierwsze geny. Jedne kobiety maja taka urode ze wygladaja staro po 20 rokiem zycia a inne wygladaja mlodo i dzieci nie maja tu nic do rzeczy. Po drugie waga: nikt nie wyglada dobrze jak jest otyly albo jak to sie ladnie okresla ma kobiece ksztalty ( czytaj ma nadwagę). Ciuchy robia swoje, wlosy zadbane, ladne paznokcie.

Gość gość
Ja urodziłam dwójkę dzieci i jeśli chodzi o figurę to oprócz piersi których nienawidze A ich nie da się wycwiczyc to nie narzekam . Trochę siłowni i samozaparcia i wyglądam lepiej niż przed ciazami bo wtedy twierdzilam że jestem.chuda to ćwiczyć nie trzeba . Teraz jestem w trzeciej ciąży i włosy mam osłabione ale to w sumie już przed ciąża coś się zaczęło z nimi dziać . Dzieci miałam grzeczne od początku spały ładnie itd więc miałam czas dla siebie dla nich i na ogarnięcie domu . Chodziłam wyspana itd . Więc myślę że dużo zależy właśnie od tego . Bo co innego jak dziecko nie śpi ma kolki itd to mama też jest wykończona

Gość gość
Mambardzo duzo kolezanek, znajomych i kobiet w rodzinie. Kazda wygladala inaczej po ciazy. U jednych bylo to chwilowe, u innych to dluzsza sprawa a sa i takie, ktore wygladaja fatalnie. Choc reguly nie ma. Znam mame 4dzieci, wszystkie urodzila przed 30stka i wyglada spoko rowniez z figury. A zona mojego kuzyna tez przed 30stka 4 dzieci i i wyglada po prostu zle- gruba, rozlana, zaniedbana.. Z ta 30stka tez roznie bywa. Szwagierka rodzila w wieku 21,32 i 37 lat i wyglada swietnie a ma obecnie 39- to juz chyba geny, bo nie cwiczy.

Gość gość
Ejjj ten temat już był...skopiowany tekst nawt jest... Pffff

Gość gość
dzieci wyciagaja urode z matek i nikt mi nie powie ze jest inaczej. Latka leca a czlowiek sie starzeje nie ma na to rady. Nies potkalam jeszcze kobiety ktora bylaby po 30 i nie byloby widac wieku na niej. A te ktore sie tutaj tak zapieraja jakie to one sa piekne to sa po prostu smieszne.