Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość europeyka

czy wy tez boicie sie ze Unia Europejska sie rozpadnie?

Polecane posty

Gość europeyka

i jak cos w Polsce pojdzie znowu nie tak ciezko bedzie sie wydostac? zobaczcie co sie dzieje na Ukrainie. nie zal mi UK bo to brzydki i smutny kraj w europie, ale reszta wspolnoty jest bardzo wanza moim zdaniem.

Gość gość
Ta cała unia to jedna wielka ściema. Mam nadzieję ze się rozpadnie. UK to mądry kraj i nie pozwoli żeby władał nim Szwab. A my Polacy to ciapy i zawsze będziemy pod czyjeś komando. Teraz unia, kiedyś komuna. Jeszcze wcześniej zabory. Najgorsze że nikt tego nie widzi.

Gość gość
zazdroszę brytyjczykom, że wychodzą z tego eurokołchozu. zobaczysz, że długoterminowo im się to opłaci bo odzyskują coś co nie przeliczysz w żadnych pieniądzach - odzyskują suwerenność.

Gość gość
polacy to narod niewolnikow xD

Gość gość
Jaka Unia? Rządzą Niemcy i Francja, a reszta ma słuchać jak świnia grzmotu. Hitler się w grobie przewraca bo nie wpadł na tak genialny plan. Mógł postawić parę altanet i objąć rządy :P

Gość europeyka
nie wiem jak ktos moze porownac zabory do Unii, ile mamy z tego korzysci sa niezliczone, a to ze trzeba debatowac razem z innymi panstwami wiadomo ze nie we wspolnocie nie bedzie tak ze kazdy tylko sobie

Gość gość
nikt nie pamięta jaką Polska byłą ruiną i biedą, brudem i smrodem płynącą kiedy wchodziliśmy do Unii? Eurosceptycy to chyba tacy ludzie co im do szczęścia nic nie potrzeba...

Gość gość
NARESZCIE unia się rozpadnie

Gość gość
nic się nie rozpadnie, biedota się cieszy, że mogą sobie pojachać do irlandii czy niemiec dorobić na mieszkanie czy samochód, a ci co żyją na poziomie mogą utrzymać standard życia tutaj w Polsce. najwięki ból d**y mają domorośli politycy, że nie mogą się na polityce dorobić czy buraki rydzyk i jakieś inne nowe wygłupy. ja też pamiętam jak wyglądały polskie ulicy w gdy wchodziliśmy do Unii

Gość gość
ja się nie boję bo na przykładzie UK widać teraz że srają w gacie, a 80% procent ludzi co chcieli brexitu już go niechą, reszta co chce to ludzie typu polskie dresy czy szlachta z rodzin kazirodczych.

Gość gość
Polacy już dużo dostali od unii i teraz będą musieli to oddawać wiec pasuje zeby dali se dyla hehe:D🖐️

Gość gość
Polska mlodziez ma wyprane mogli i nie lubi UE choc najbardziej z niej korzysta, gdyby nie UE to ci ludzie zyliby w biedzie i bezrobociu

Gość gość
nieuki i patologia nie ma zabardzo jak skorzystac, bo bez wyszktałcenia, języka i ogłady kariery ani normalnego życia to oni nie będą mieli ale to tylko ich własna wina

Gość gość
dziecko unia sie nie rozpadnie ani Polska nie wyjdzie z niej nawet PIS tego nie chce. A o ONR czy Młodzież Wszechpolską to się nie masz co martwić :)w każdym kraju jest kilkaset tysięcy tępaków Polska inna nie jest...

Gość gość
Ja sie modle o to kazdego dnia. Mam nadzieje, ze sie rozpadnie, jeszcze za mojego zycia i bede swietowal ten dzien po kres swoich dni. Nie dla eurokolchozu!

Gość gość
gość dziś o a czym się objawia ten kolchoz? mnie się tam unia podoba każdy ma coś do powiedzenia nawet taki k***in mikke a decydje większość

Gość gość
17:29 W tym, ze odbiera suwerennosc panstwom i zwalcza kulture narodowa. To miala byc Europa ojczyzn, europa narodow a nie jeden ponadnarodowy twór.

Gość gość
hmm ja nie widzę żadnego zaniku kultury, po prostu część ludzi kultywuje tradycje, część się nimi nie interesuje i idzie do przodu, kultura się zmienia i ewoluuje, cięzko mówić o jakimś zwalczaniu

Gość gość
Unia europejska to naturalna kolej rzeczy, kiedyś polanie przyjęli chrześcijaństwo z powodów geopolitycznych, teraz poszli do Uni chyba jednak warto i daje to poczucie bezpieczeństwa.

Gość gość
Polskę na siłę nikt nie wciągał do UE. Polacy w plebyscycie większością głosów chcieli wejść do UE i zaakceptowali wszystkie układy. A teraz gdy mamię te postanowienia, to myąlą, że UE ich nie rozumie. Nikt was nie trzyma występujcie!!!

Gość gość
zgadzam się Unia Europejska to jak nowy chrzest Polski :P

Gość gość
Polska mentalność, przyjść wziąć sobie a potem wypiąć się dupą

Gość gość
Tak, a Merkel to taki współczesny mistrz zakonu krzyżackiego. Gdyby nie krzyżacy kiedyś i Unia teraz, to bylibyśmy zasciankiem tysiąc lat za Papuą nowa Gwinea :classic_cool:

Gość gość
17:34 Przeczytaj w internecie co Merkel ostatnio powiedziala na temat suwerennosc***anstw to zobaczysz. W imie jakis nowych, sztucznych wartosci mamy oddac wlasne tradycyjne. Ja dziekuje. Nie godze sie na takie cos. Polacy glosowali na wejscie do UE bo wyszli z opresyjnej komuny i chcieli wolnego rynku. Wolnego rynku. A nie kolejnego zaboru.

Gość gość
nie zal mi UK bo to brzydki i smutny kraj w europie -- mieszkam od 9 lat w Szkocji I musze skomentowac - Szkocja, niesrtety czesc UK, wcale nie jest smutna ani brzydka! jest piekna, przyjazna, kocham to miejsce. poza tym, prawie 70% glosujacych szkotow bylo za pozostaniem w UNii ! pozdrawiam z Inverness

Gość gość
to wiem ale szkocja chce wyjść z UK teraz żeby być w Unii :)

Gość gość
gość dziś członkowstwa w Unii wcale nie odbieram jako zaboru, raczej to jest powiew cywilazcji jeśli chodzi o nasz kraj

Gość gość
to naturalne ze musimy dopdawac czesc suwerennosci, co w tym zlego? dlaczego bardziej identyfikujesz sie z Polska, niz Europa? panstwa narodowe to przezytek

Gość gość
18:12 A od kiedy Unia Europejska to Europa? Polska zawsze byla i bedzie w Europie. Unia Europejska to kontynuacja polityki hitlerowskiej. IV Rzesza. Wladza Niemiec.

Gość gość
dziś to wiem ale szkocja chce wyjść z UK teraz żeby być w Unii - część Szkotów bardzo tego chcce - ni tylko szkotów, my np też, znam sporo Poalkow którzy chcą niepodległej Szkocji, ale też Polakow którzy są bardzo przeciwni temu. Ale sporo Szkotów nie chce oddzielenia od UK. nawet kosztem UE. są tacy, którzy przez Brexit właśnie zmienili podejscie do niepodległosci -przedtem byli przeciw, teraz są za niepodległością. są też tacy, którzy chcą Szkocji niepodległej - poza Uk i poza EU. to nie jest takei proste i czarno-białe.