Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Jaki pulsoksymetr kupic?

Polecane posty

Gość gość

Poszukuje dobrego pulsoksymetru. Polecacie cos?

Gość Radek

Podpowiem  DuoControl to jest polska marka Sanity, bateria faktycznie służy bardzo długo (producent pisze o 20h ciągłej pracy i mogę się z tym zgodzić). Ładny jasny wyświetlacz, proste sterowanie i przeglądanie wyników. Mierzy tak samo dobrze natlenienie i tętno. Fajnie że jest wskaźnik zużycia baterii na wyświetlaczu, wiadomo kiedy mniej więcej wymienić zasilanie.

Gość anm

Jest bardzo dużo róznych pulsoksymetrów w sprzedaży, można się faktycznie pogubić w tym natłoku. Na pewno warto patrzeć na takie kwestie jak perfuzja, od niej w dużej mierzy zależy dokładność samego badania. Duo Control pod tym względem jest rzeczywiście profesjonalny, nie trzeba się bać o precyzję wyników.

Gość anna

Polecam do mierzenia saturacji urządzenie DuoControl. Nam się bardzo dobrze sprawdza, wyniki są precyzyjne, wszystko ładnie czytelnie pokazane na wyświetlaczu. Badanie robi się z ręki nie trwa długo, nie jest w żaden sposób dokuczliwe czy męczące.

Gość gniewna
Dnia 18.04.2019 o 14:17, Gość anna napisał:

Polecam do mierzenia saturacji urządzenie DuoControl. Nam się bardzo dobrze sprawdza, wyniki są precyzyjne, wszystko ładnie czytelnie pokazane na wyświetlaczu. Badanie robi się z ręki nie trwa długo, nie jest w żaden sposób dokuczliwe czy męczące.

Potwierdzam 🙂

Gość anna

W moim wypadku też Duo control się bardzo fajnie sprawdza. Żadnych awarii, a korzystam regularnie, także jak najbardziej pulsooksymetr jest często w użyciu.

ja kupiłem taki stosunkowo prosty:

https://covid-testy.pl/strona-glowna/24-pulsoksymetr-contec-cms50d.html

i działa, wydaje mi się że nie warto przepłacać za drogi pulsoksymetr bo to ogólnie prosty sprzęt. Skoro można kupić taniej i działa to po co przepłacać? Firmy po prostu rąbią na tym biznes.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować