Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znajoma nie kapie codziennie poltorarocznego synka...

Polecane posty

Gość gość
20:45 tuman to cie do kompa dopuscil! Grzybica pochwy jedna z przyczyny :Nieprawidłowa higiena intymna – zbyt intensywne i częste mycie okolic intymnych, zwłaszcza z użyciem zwykłych mydeł albo połączone z irygacjami, może zaburzyć naturalną równowagę w środowisku pochwy i sprawić, że wzrośnie ryzyko grzybiczej infekcji. Kropka!

Gość gość
Dziecku codziennie myje raczki, stopki, twarz, pupę. Ma dwa latka. Kiedy się urodziła to pierwsza kąpiel miała chyba po 3 czy 4 tygodniach. Zalecenia położnej. Oczywiście, twarz myta, rączki od śliny też, pachwiny od potu i stopy. Kiedy była ciemieniucha to kąpiel była przez parę tygodni codziennie, bo zejść nie chciała i dostała bardzo tłuste maści. I żeby nie było, dermatologa zapytałam się, czy to może być od rzadkich kąpieli i zaprzeczył. Powiedział, że nie ma nic gorszego dla skóry niż częste mycie. Zalecił mi też odstawić codzienne kąpiele i na codzień brać szybki prysznic z minimum kosmetyków, bo mam AZS. Dziecko skórę ma bardzo ładną, bez wysypek. Jedynie pupa caly czas odparzona, bo jednak niestety, ale skórę ma delikatna. W lato, upały, piaskownice, rzekę, jezioro jest kapane codziennie, bo wymaga tego brud i pot

Gość gość
dziecko odparza sie gdy cos mu niepasuje, zmien chusteczki nawilzone, odpieluchuj bo juz czas i problem ustapi

Gość gość
Już wiadomo dlaczego taki smród z rana w tramwaju,brudasy cho....ra...ja biorę prysznić rano i wieczorem i CODZIENNIE rano myję i układam włosy....dzieciaki też biorą prysznic codziennie wieczorem!

Gość gość
Moj lekarz powiedzial, zebym kapala dziecko co kilka dni, a wmiedzyczasie czysta bawelniania sciereczka myla miejsca gdzie bakterie sie zbieraja. Dziecko alergik wiec dodatkowe obciazanie skory bylo niewskazane. Dodatkowo jak dziecko kapalam to dodawalam platki owsiane, zeby zalagodzic reakcje. Dorosly czy dziecko nie musi sie kapac codziennie. Twarz, rece, pachy, krocze, stopy codziennie. Moja skora przestala miec krostki jak tak zaczelam robic. Bez sensu jest codziennie scieranie olejkow naturlanych, ktore chronia skore po to tylko, zeby nakladac produkty zrobione przez czlowieka, ktore maja to samo zrobic, a nie robia

Gość gość
Chusteczek nie używam. A na wyjścia mam z sama woda. Przerobilam wszystkie maści, kremy, wszystkie dostępne marki pieluch. Nie odparzaly jej jedne, paczka za 40 zł. Kupuje je na noc. W dzień prawie bez pieluszki już lata

Gość gość
No właśnie tumanie pokazalas cytat, z którego jasno wynika, że nadmierna higiena z nieodpowiednim kosmetykiem do mycia może prowadzić do zaburzenia flory i można złapać infekcje. Mycie dwa razy dziennie nie jest zaburzaniem flory szczególnie kiedy używasz odpowiedniego płynu. Prędzej od niemycia nabawisz się chooy wie czego. Nawet tumanie brudny ze zrozumieniem nie potrafisz czytać. Tfu

Gość gość
Ja córkę kąpię codziennie, chociaż zdarzało się, że tego nie zrobiłam jak np wcześniej zasnęła.

Gość gość
Ja syna kapie co drugi dzień . I co bo nie rozumiem ?:O

Gość gość
Ciekawe badania można byłoby przeprowadzić: "Wpływ częstego mycia na wzrost agresji i nadużywanie wulgaryzmów".

Gość gość
To, czym cuchnie rano to sa przepocone, nieswieze ubrania.

Gość gość
Jak była noworodkiem , co 3 dni kąpałam wg zaleceń położnej. Teraz skończyła półtora roku i kąpię codziennie wieczorem. Ja też codziennie wieczorem. Włosy jedynie myję co drugi dzień.

Gość gość
Autorko, Twoja znajoma mogłaby założyć tu temat, w którym by napisała: "znajoma wtrąca się nawet do tego jak często kąpię dziecko. Czy ona jest toksyczna?"

Gość gość
gość wczoraj Codziennie myjesz włosy? To beznadzieje musisz już mieć, na wiecżór pewnie masakra.

Gość gość
19.57 Szok!jak to przeczytałam przeżyłam szok. Mój synek ma 1,5 roku i też chlapie, ale pozwalam mu się wybawic w tej wannie pół godziny. Ma chochle kubeczki dzbanek i ma radoche, fakt faktem łazienkę mam zalana i zawsze przy wannie dwa ręczniki podkładam. Ale odkąd nie jest leżącym niemowlaczkiem to kąpię go codziennie. Raz go nie wykapalam bo zwyczajnie mi się nie chciało bo wróciliśmy późno. Mam jeszcze córeczkę 3 latka i ja też kapalam codziennie od jakoś 3.4 miesiąca pomijając 2 razy w tygodniu powroty gdzie usypiala w samochodzie więc przenosilam ja tylko do łóżeczka w ubrankach, w które ja przebralam u swojej mamy jak byłam na kawie. I ten moment chlapania minie, potem dziecku już przetłumaczysz, skrzyczysz za 100nym razem ze nie wolno chlapać a teraz daj mu się pobawić w tej wodzie, wejdź z nim nawet. Później dziecko nie będzie słuchalo że jest brudne i trzeba się umyć tylko przyzwyczaisz, że unyje rączki buzię i idzie spać a na tyłku piasek z piaskownicy i będziesz się szarpać. Naprawdę jestem w szoku! Ja mam wyrzuty sumienia jak córka mi strzela fochy że nie chce się myć i pozwalam jej opłukać się na golasa w zalewie bo mydłem smaruje mi lusterko a tutaj raz n tydzień. Hardcor

Gość gość
Dzieci nie maja gruczołow potowych wiec nie smierdza potem. Trzeba myc recce, buzie i rejony intymne wiadomo, ale oprocz tego mycie niemowlakow codziennie nie jest potrzebne. Raz na tydzien zupełnie wystarcza. Dzieci chodzace i bawiace sie na dworze to juz inna sprawa, ale niemowlakom wcale nikt nie robi zadnej przysługi codziennie zmywajac naturalna ochrone skory.

Gość gość
Oto logika z kafe: od mycia samego krocza np w misce, grzybicy nie mozna dostac, ale od szybkiego przysznica już tak. Ludzie sie nie myją i jeszcze dorabiaja sobie do tego ideologie.

Gość gość
Czy to taka tragedia te mycie co drugi dzień, żeby temat zakładać? :/

Gość gość
Mycie co drugi dzien nie jest tragedia, ale krytyka i ocenianie innej kobiety to kafeteryjne hobby numer jeden... niestety.

Gość gość
21:51 "zbyt intensywne i częste mycie okolic intymnych, zwłaszcza z użyciem zwykłych mydeł albo połączone z irygacjami, może zaburzyć naturalną.,, "-nie umiesz czytac ? Serio tak ciezko? Ja jestem dyslektykiem ktory olal j.polski w szkole zupelnie, ale kurcze w przeblyskach bylam przytomna na lekcjach i wzioskuje ze jest to zdanie podrzedne zlozone wiec jego pierwsza czesc ( do przecinka) ma zazadanie nadac twierdzenie druga i trzecia ma uzasadnic, ale pierwsza czesc zdania jest pelnowartosciowym zdaniem samym w sobie. Przyslowki tu " zwlaszcza"maja podkreslic znaczenie czasownikow, ale abstrahujac juz od nieumiejetnosci czytania ze zrozumieniem, prosze przytoczyc jedna, wymieniona wyrzej rzecz uzywana do codziennego mycia czesci intymnych. Nie ma? Widzisz tak jak samo moje " mydli" jak i twoje " wlasciwe srodki myjace" sa w domysle i nie wiesz czym myje sie Pani z 20:20 do ktorej poniekad byl skierowany moj cytat. Wez sie juz nie blaznij, bonormalnie wstyd! Dorosla kobieta nie umie czytac i z gory zaklada ze jest tylko jedna opcja na swiecie. Troche otwartosci na swiat i pomyslunku. Pozdrawiam i udanej srody zyczs