Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyna JotCZ

Nudna praca i brak perspektyw

Polecane posty

Gość Martyna JotCZ

Cześć wszystkim! Czy Wy też macie takie odczucie, że Wasza praca jest nudna i się w niej tak naprawdę marnujecie? Ja pracuję w korpo, ale szczerze mówiąc mam już tego dosyć... Skończyłam informatykę, bo do tego namawiali mnie rodzice, potem udało mi się załapać na staż, który koniec końców przekształcił się w pracę na etacie. Niby wszystko fajnie, ale cały czas coś mi nie gra. Chciałabym założyć własną firmę, bo czuję że mam do zaoferowania parę innowacji, ale kurcze, coś mnie blokuje. Nigdy nie byłam pewna siebie, w szkole miałam mało koleżanek, raczej byłam zamknięta w sobie.. Wydaje mi się, że to o czym pisałam, może być przeszkodą w prowadzeniu firmy, a dokładniej w "przebiciu się" na rynku.

Gość gość
Napisz cos więcej, co robisz w tej pracy? Jesteś programistką?

Gość nieCierpecka
Wiesz co, no niestety, ale dobrze Ci się wydaje. Musisz być trochę "hej do przodu!", jak to mówił zawsze mój wujek. Inaczej, nawet jeśli założysz działalność, to z wielkim trudem będziesz pozyskiwać klientów- i ta zasada dziala we wszystkich branżach. Biznes to jest jednak sztuka sprzedawania się. :) Ale spoko, są różne kursy i szkolenia z rozwoju osobistego. Ja znalazłam na przykład coś takiego: https://manka-academy.com/

Gość gość
Aha. Żałosna reklama. Spadam 🖐️

Gość MartynaJotCZ
Tak, robimy oprogramowanie. nieCierpecka, to jest ten sam facet, który wysępował w tym programie na Polsacie? "Make me better", czy jakoś tak?

Gość nieCierpecka
"Make me over. Wielka zmiana"- gwoli ścisłości :) Fajny gość, jest psychologiem, więc to nie jakieś dyrdymały. Albo właśnie, może pomyśl o psychoterapii? Ja wiem, że to brzmi dosyć poważnie, ale skoro brak Ci pewności siebie, to takie rzeczy nie biorą się znikąd. Warto dać sobie pomóc :)

Gość gość
Czytam bardzo często właśnie bloga Pana Marcina który już bardzo dużo mi dał. Stałam się pewniejsza siebie i potrafię radzić sobie z różnymi przeciwnościami.