Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z bardzo brzydkich zębów zrobił holiłudzki uśmiech

Polecane posty

Gość gość

Jest tu ktoś, kto z bardzo brzydkich zębów doszedl do pięknego uśmiechu? Mam 34 lata, moje zęby są bardzo słabe, większość jest plombowana, w dodatku są żółte i krzywe. Nie wiem nawet, czy opłaca się je prostować. Myślałam o licówkach, korony nie wchodzą w grę, ponieważ nie wyobrażam sobie piłowania żywego zęba. Chociaż nie wiem, czy jakikolwiek ortodonta się podejmie, bo większość zębów jest wypełniana i nadbudowana. Leczę je na bieżąco i pilnuję tego, ale estetycznie pozostaje wiele do życzenia. Był ktoś w podobnej sytuacji i doradzi?

Gość gość
Witaj! 32 lata,w sierpniu założony aparat, prawie wszytkie zeby wypełnione :(. Jest ok. Zakładaj aparat. Nie zastanawiaj się. Po leczeniu możesz wybielic to koszt ok 500 zł.

Gość gość
Dzięki za odzew. Jeśli możesz, to napisz czy ortodonta od razu stwierdził że można aparat czy miał wahania, czy z tymi wypełnianymi zębami nic się nie dzieje, jak dużą masz wadę? U mnie to krzywe dwójki..

Gość gość
Mam tak samo. Ja bym sobie na wszystkie założyła licowki albo korony ale to koszt z 30 tys??? Nie wiem dokładnie, ale to moje marzenie. Wybielanie nie ma sensu bo mam dużo zębów martwych a one się nie wybielą. Aparat nosilam cala szkole i na studiach i to nic nie dało, zeby się znowu wykrzywily. Mam po prostu za duże zeby chyba i małą szczękę.

Gość gość
Ja zaczynam ten proces, choć na efekt z Hollywood nie liczę, wystarczy, że będę mogła się uśmiechnąć zębami, a nie tak jak teraz oczami. Mam 34 lata. Na palcach 1 ręki mogę policzyć zeby bez wypełnien. Do tego z 5 martwych, w tym górna jedynka. Druga jedynka dosztukowana po wybiciu w dzieciństwie. Aktualnie lecze zeby zaniedbane przez ostatnie lata. 2 ciąże i częste zmiany pracy były dobrymi wymowkami, żeby wykrecac się od wizyt. Poza tym mam złe nawyki jeśli chodzi o higienę jamy ustnej, stąd fatalny stan i wygląd zębów. Teraz zawzielam się żeby w nie zainwestować, bo trafiłam do fajnego gabinetu, nareszcie! No i dentystka przekonała mnie, że estetyka to mój najmniejszy problem, bo przy tak "zrotowanych" zębach i dużych wadach zgryzu ona nie może zrobić ani licowek ani koron. Zachęciła do wizyty u ortodonty. Ten nawet nie pytał czy chce aparat. Jak zaczął dyktowac asystentce wszystkie wady zgryzu i ułożenia zębów to myślałam że jej się długopis wypisze. A na te wypełnienia i martwe zeby stwierdził, że wszystkim się zamki odklejaja, żeby się tym nie przejmować, bo samym zebom nic nie grozi. Za 2 lata, po zdjęciu aparatu, zainwestuje w korony i licówki na co najmniej 6 górnych zębów. Jeśli masz trochę grosza, nie wahaj się. Ja chcę jak najdłużej korzystać z własnych zębów, a jeśli będą lepiej wyglądały niż teraz, to w ogóle super. Lepiej późno niż wcale, płace za swoje błędy i zaniedbania, ale nie chce mieć protezy za 10 lat..

Gość gość
Ja , zaplacilam wlasnie troszke ponad 30 tys ale warto bylo

Gość gość
chcesz mieć holywoodzki uśmiech? musisz odłożyć i zrobić to co większość aktorów. licówki lub implanty. Większość hollywoodzkich aktorów robi sobie implanty.

Gość gość
Za co dokładnie zapłaciła te 30k? Aparat, implanty, korony? Ile ich było?

Gość gość
"gość wczoraj Dzięki za odzew. Jeśli możesz, to napisz czy ortodonta od razu stwierdził że można aparat czy miał wahania, czy z tymi wypełnianymi zębami nic się nie dzieje, jak dużą masz wadę? U mnie to krzywe dwójki.." Ja mam wadę tzw przodozgryz... Powinnam mieć operacje na którą się nie zgodziłam. W Polsce nikt nawet ze mną gadać nie chciał o aparacie. Dopiero w Szkocji. Pierwsza wizyta u dentysty i dwa tygodnie później byłam już na fotelu ortodonty który założył mi aparat na górna szczękę na rok. Jedynka i dwójka mocno krzywe. Dwójka martwa. Z wypelnionymi zębami absolutnie nic się nie dzieje. Ale to u mnie. Jak będzie u ciebie to niemam pojęcia. Twój ortodonta powinien ci wszystko wytłumaczyć. Nie liczę na Hollywoodzki uśmiech :) ale na uśmiech zwykły. Którego nie muszę zasłaniać. W Hollywood mają uśmiechy z implantów.. A na nie narazie mnie nie stać ;)))

Gość gość
6 koronek , jeden implant plus wizyty konsultacje

Gość gość
Jesli cie stac to tak. Serio, serio. Mnie nie stac, a pracuje w tym dziale. :(

Gość gość
przecięż do licówek tez sie piłuje zęby