Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupiliśmy mieszkanie i wprowadzamy się od teściów jupiii!

Polecane posty

Gość gość
gość dziś a w ogóle co tu za psycholka o jakiejś białołęce wypisuje? Normalna ty jesteś? gdzie ja napisałam że wprowadzamy z małego miasta do Białołęki? Jesteśmy z miasta w Wielkopolsce i w nim zostajemy. Skąd wy te scenariusze bierzecie i wymyślacie wszystko łącznie z nazwami miast? To się leczy. xxx NA Białołękę a nie do Białołęki. Pisz poprawnie.

Gość gość
gość dziś Ta co pisała o Babci, że nie ważne, że tak wyszło. No ważne, dlaczego z całej rodziny ty się opiekowałas, traci mi to albo tragedia, albo patologia. xxx Sprawa trzeciorzędna. Skup się na meritum w zakresie zorganizowania opieki nad osobą starszą z poważnymi dysfunkcjami. :) Przy założeniu, że w pogoni za groszem uciekacie nawet kilkaeset km od domu rodzinnego.

Gość gość
gość dziś 12:31 nie każdy mieszka pod Warszawa i nie każdy jest zadłużony. xxx Jak nie jest zadłużony, skoro często pada argument, że nie będą się sprowadzać znów do domu rodzinnego, gdyż mają kredyt na mieszkanie niespłacony. To jest właśnie zadłużenie względem banku.

Gość gość
gość dziś Tak będą lecieć z Białołęki do Bzdziny Dolnej, tak tłumnie powroty będą. Zobacz, sobie jak żyją starzy ludzie na prowincja h, na wsiach, nawet w dużych miastach, do kogo dzieci wróciły? xxx i bardzo dobrze! najpierw rodzice coś ustalili wspólnie z nimi a potem się wykpili i ich OSZUKALI i myśleli że naiwnych złapali. Autorka napisała że mogli mieć ich koło siebie ale ich okłamali! to co mają udawac że deszcz pada kiedy im plują w twarz? i większość tych wszystkich poczciwych staruszków osamotnionych w biedzie i smrodzie sama sobie na to latami zapracowała. Taka jest prawda! Złośliwe mendy z którymi nie dało się żyć od których wlasne dzieci nie bez powodu uciekły i przestańcie tak słodzić i żałować tych dziadziusiów biednych, bo nie macie pojęcia dlaczego są sami. Oczywiście nie mówię że wszyscy, (bo zaraz dobre ciocia będą tu pomstować jak pojepane) ale wielu ludzi zasłużyło na to co ma.

Gość gość
W jakim zolu? Gdzie ty żyjesz? Zobacz jak wyglądają prywatne dominop8eki, jakie są możliwości a potem wypisuje swoje mądrości. W Polsce jest bardzo dużo bardzo dobrych domów dla seniora, tylko to są domy drogie. Jednak dzueci nie muszą rujnowac swojego życia, a wsparciem finansowym zapewnić super opiekę rodzicom. Teraz coraz dynamicznie rozwija się rynek seniora, więc nikt kto siedzi w temacie nie pisze o Zolach, to już nie te czasy.

Gość gość
NA Białołękę a nie do Białołęki. Pisz poprawnie. xx Skończ psycholko z tą Białołęką, ja nawet nie wiedziałam gdzie to jest, a nazwy różnią się w Polsce pisze. Teraz wiem że to dzielnica Warszawy no przepraszam, że nie znam wszystkich dzielnic warszawski, bo to takie istotne jest w tym wszystkim kretynko.

Gość gość
Złośliwy czy nie złośliwy w przypadku dolegliwości i chorób uniemożliwiających samodzielne funkcjonowanie opiekę trzeba zapewnić. Jeśli ktoś się miga to interweniuje państwo i wtedy jest już pozamiatane. Państwo nie chce brać na siebie odpowiedzialności za seniorów gdy jeszcze ich dzieci żyją.

Gość gość
Jaka trzeciorzedna sprawa? Temat o opiece nad rodzicami, a Ty piszesz, że zajmowałas się Babcia. Czyli cała twoja rodzina miała w dupie, skoro wnuczka babcia musiała sie zajmować, może najpierw posprzataj w swojej rodzinie a potem dyskutuj w temacie, bo ono08eciw dzieci nad rodzicami nie masz nic do powiedzenia, poszukaj sobie tematu o d6sfunkcyjnych rodzinach gdzie wnuczka przejmuje zobowiązania dzieci, tam się wykażesz.

Gość gość
tu autorka napisałam wyraźnie na poprzedniej stronie jak to rozwiążemy kiedy teściowie będą niedołężni więc może skończcie te historie o pielęgniarkach, opiekunkach, domach starców i umieraniu w brudzie i smrodzie. Co to w ogóle ma do rzeczy? Rodzice mogli nas mieć przy sobie - to nas okłamali i oszukali i chcieli żeby ich było na wierzchu no to jest. Mają czego chcieli. Myśleli że będą nas domem szantażować.

Gość gość
gość dziś W jakim zolu? Gdzie ty żyjesz? Zobacz jak wyglądają prywatne dominop8eki, jakie są możliwości a potem wypisuje swoje mądrości. W Polsce jest bardzo dużo bardzo dobrych domów dla seniora, tylko to są domy drogie. Jednak dzueci nie muszą rujnowac swojego życia, a wsparciem finansowym zapewnić super opiekę rodzicom. Teraz coraz dynamicznie rozwija się rynek seniora, więc nikt kto siedzi w temacie nie pisze o Zolach, to już nie te czasy. xxx Średnia emerytura w Polsce to 2100 zł. Brutto. To nawet na miejsce w pokoju czteroosobowym nie starczy. Jak ktoś ma zadłużenie wobec banku, dzieci (a młodsze generacje są coraz bardziej roszczeniowe) to tym bardziej nie będzie w stanie partycypować w kosztach. ZOLe nieaktualne? Chyba żartujesz. Pękają w szwach, właśnie z takiej postawy: bo ja mam własne życie, a rodzic umierający, nie chodzący to mi tylko przeszkadza. Niech NFZ buli. A to, że przysługuje tam głodowa racja żywnościowa, pampersy nie są zbyt często zmieniane to nieważne, tego się nie dostrzega bo celowo sie do bliskich nie zagląda. Również znam branże i z łatwością przychodzi mi obalanie kreowanych przez Ciebie mitów.

Gość gość
11:52 a kto powiedział, że teściowie autorki będą tyle żyć? To raz. A dwa, zawsze mogą sprzedać dom, kupić małe mieszkanie i opłacić sobie opiekunkę. Powtórzę się. Autorka z mężem nic nie muszą. Teściowie autorki ich wystawili, to teraz mają. No i wątpię, aby za 30 lat autorka z mężem rzucili się jak sępy na tą nieruchomość. Teściowie na pewno nie będą jej remontować. Chyba, że wpadną na genialny pomysł przepisu na syna z dożywociem, ale takiej darowizny przyjmować nie trzeba.

Gość gość
gość dziś ale jak się to ma do mnie czyli do autorki? ja napisałam co zrobię trzeba było przeczytać zamiast pluć na oślep A w ogóle nie o tym jest temat rodzice mieli nas koło siebie ale nas oszukali - koniec.

Gość gość
gość dziś tu autorka napisałam wyraźnie na poprzedniej stronie jak to rozwiążemy kiedy teściowie będą niedołężni więc może skończcie te historie o pielęgniarkach, opiekunkach, domach starców i umieraniu w brudzie i smrodzie. Co to w ogóle ma do rzeczy? Rodzice mogli nas mieć przy sobie - to nas okłamali i oszukali i chcieli żeby ich było na wierzchu no to jest. Mają czego chcieli. Myśleli że będą nas domem szantażować. xxx A co nas to obchodzi? Zadłużyłaś się po korek to czytaj co Cię może czekać gdy rodzice męża opadną z sił. Będziesz musiała wrócić do tej "rudery" bo teściowie mają tylko Twojego męża.

Gość gość
Na zachodzie jest tak ze emeryci sprzedają swoje domy i wtedy stać ich na porządny dom seniora z dobra opieka. Ale polscy chyba chcieliby wszystko za free, swój majątek zachować, emeryturkę odkładać a opiekę za darmo mieć. Rzadko się tez młodzi kotłują z teściami w jednym domu właśnie z wyżej wymienionego powodu.

Gość gość
gość dziś 11:52 a kto powiedział, że teściowie autorki będą tyle żyć? To raz. A dwa, zawsze mogą sprzedać dom, kupić małe mieszkanie i opłacić sobie opiekunkę. xxx Bo takie są statystyki, heloł, nawet liczby chcesz naginać w sobie wygodny sposób? Trzeba założyć, że tak będzie i być na wariant przygotowany. Pomijam już, ze dom na prowincji jest ciężko sprzedać, więc prędzej na sprzedaż pójdzie zakredytowane mieszkanie autorki i historia zatoczy koło, dzieci wrócą do tych "podłych" rodziców. Męża przecież rusza w końcu wyrzuty sumienia wobec bezbronnych staruszków.

Gość gość
Co za glupie baby tu sedza . Autorka pisze o własnym mieszkaniu a wy o domach starców . Rownie dobrze każda z was może jutro mieć wypadek i do końca życia srać pod siebie . Martwcie sie lepiej o swoją dupe a nie cudza. Autroko gratuluje , dobra decyzja :)

Gość gość
A dlaczego dzieci mają dokładać tym rodzicom? Mają dom do sprzedania to raz, dwa dokonali takiego wyboru to dwa. Reszta wpisów to nierealne dywagacje, bo nikt nie przewidział jak się sytuacja rozwinie, jednak zabezpieczenie maja i syn z syniwa cierpietnikow nie muszą z siebie robić.

Gość pogromczyni debilek
hahaha zobacz autorko już cebulki z kafe umieściły twoich teściów w domach starców inne się plują że ich emerytury na to nie starczą, jeszcze inne wyprowadziły Cię na Białołękę :D jasnowidzki z kafe wiedzą gdzie mieszkasz, gdzie się wyprowadzaszn jak teściowie skończą, wiedzą że ich opuścisz i ile kasy mają tesciowie Normalnie dajcie mi numery totka jasnowidzki z kafe. :D A biją się o tych twoich teściów jak suki z cieczką, a wystarczyło na 2 stronie przeczytać wpis autorki.

Gość gość
12:20 te statystyki sobie w 4 litery wsadź. Lepiej się przejdź do najbliższego słupa ogłoszeniowego i popatrz dobrze na wywieszane klepsydry. Jedna na 5 to osoby po 70siątce. Reszta to osoby około 60tego rż.

Gość gość
gość dziś Na zachodzie jest tak ze emeryci sprzedają swoje domy i wtedy stać ich na porządny dom seniora z dobra opieka. Ale polscy chyba chcieliby wszystko za free, swój majątek zachować, emeryturkę odkładać a opiekę za darmo mieć. Rzadko się tez młodzi kotłują z teściami w jednym domu właśnie z wyżej wymienionego powodu. xxx Nadinterpretujesz. Jak już wspomniałam średnia wysokość emerytury w Polsce to 2100 brutto, co oznacza, że w przypadku zachowania względej mobilności psycho-ruchowej ledwie wystarcza, ale wystarcza. Jak pojawia się problem z poruszaniem, trwałe dolegliwości koszt miejsca w placówce w sektorze prywatnym to minimum 2500 zł. Emerytura tego nie pokryje. A dzieci to często sępy i sami chcieliby mieć jak najwięcej (stąd branie kredytów ponad siły) i zdarza się, że nie są zainteresowanie pokrywaniem opieki w domu seniora. Często musi interweniować państwo.

Gość gość
"A co nas to obchodzi? Zadłużyłaś się po korek to czytaj co Cię może czekać gdy rodzice męża opadną z sił. Będziesz musiała wrócić do tej "rudery" bo teściowie mają tylko Twojego męża." hehe BO CO ? to jakaś obca bab jej tak napisała na kafe ? Zal ci dupe sciska ze kogoś stać na własne mieszkanie i nie musi mieszkać z rodzinami ?

Gość gość
Tak historia zatoczy koło, bo spłacić kredyt w wysokości 150 tys to dla kafetarianek to kosmos. Poza tym to są wróżki i widzą w szklanej kuli wszystko. Nie powagą, zlot idiotek buahhhha które przezyc nie mogą, że ktoś ma mieszkanie i nie będzie pietarianką buahhha

Gość gość
12:56 to niech sprzedadzą chałupę i będą wtedy mieli na opłacenie domu seniora!!!!! Już się powtarzasz w kółko o tych średnich emeryturach.

Gość gość
Autorko gratulacje :-) Ale tak to juz jest na kafe ze sporo zazdrosnych bab.. ść dziś Gdzie Pani Inwestor? Udziela korepetycji z inwestowania kartelom? Przecież takie ma zyski, że zawstydzila biznes narko buahhhha A pani inwestor pewnie w szkole bo sprawdzian z matmy sam sie nie napisze ;-)

Gość gość
gość dziś A dlaczego dzieci mają dokładać tym rodzicom? Mają dom do sprzedania to raz, dwa dokonali takiego wyboru to dwa xxx Ehhh, kolejna. Otóż decyzje o ucieczce z domu rodzinnego podjęli młodzi bo wyolbrzymiają, że teściowie tacy, toksyczni, owacy. Z dnia na dzień synowa postawiła teściów w trudnej sytuacji, bo mąż to tylko atrapa mężczyzny, pantofel. Zarzucanie "wyboru" teściom to nadużycie. Domy na prowincji ciężko sprzedać, o ile jakaś wielka inwestycja się tam nie szykuje. Prędzej to w sytuacji kryzysowej młodzi sprzedadzą swoje mieszkanko i powrócą do rodziców aby sprawować nad nimi opiekę w ramach solidaryzmu międzypokoleniowego.

Gość gość
Piętarianki, you made my day.

Gość gość
gość dziś 12:20 te statystyki sobie w 4 litery wsadź. Lepiej się przejdź do najbliższego słupa ogłoszeniowego i popatrz dobrze na wywieszane klepsydry. Jedna na 5 to osoby po 70siątce. Reszta to osoby około 60tego rż. xxx Trudno żeby się opierać na klepsydrach informujących o osobach już nie żyjących by wnioskować ile osób po 80 jeszcze żyje i podupadając na zdrowiu uzależniona jest od rodziny.

Gość gość
gość dziś Jesteś ułomna ? bo ciągle piszesz to samo .

Gość gość
gość dziś "A co nas to obchodzi? Zadłużyłaś się po korek to czytaj co Cię może czekać gdy rodzice męża opadną z sił. Będziesz musiała wrócić do tej "rudery" bo teściowie mają tylko Twojego męża." hehe BO CO ? to jakaś obca bab jej tak napisała na kafe ? Zal ci d**e sciska ze kogoś stać na własne mieszkanie i nie musi mieszkać z rodzinami ? xxx Nie jestem idiotką nie biorę kredytów a mieszkanie własnosciowe mam. Co do pierwszej części - tak pokazuje praktyka w przypadku jedynaków.

Gość gość autorka tematu
gość dziś dziewczyno jaka ty jesteś bezdennie durna! owszem teściowie są podłe bo nas oszukali. Mogli nas mieć pod ręką ale na zasadach akceptowalnych przez obie strony. Nie chcieli! Dotarło do pustej czaszki? Na starość nikt ich nie zostawi! ale wszystko się odbędzie na naszych zasadach i albo się ten dom wreszcie podzieli albo sprzeda i kupi im mieszkanie koło nas co wyraźnie napisałam na 2 stronie ale nikt nie będzie mi życia pod siebie ustawiał. Pewnie! mam wpakować ponad 150 tys w dom w którym bedzie jedna kuchnia a teściowa będzie mnie ustawiała, mówiła kiedy mam zaslony odslaniac i kręciła nosem na moich gości i oczywiście to ja jestem ta zła, bo gdybym była dobra to bym jej na to pozwoliła i puściła w niepamięć to że mnie teściowie oszukali. Takn powinnam szlachetnie cierpieć, bo to rodzice meża, nietykalni niczym swiete krowy. Weźcie wy się czasem puknijcie w te puste łby.