Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie stać mnie na Mikołaja dla dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny ile wydajecie na Mikołaj w tym roku?Grudzień w ogóle jest ciężkim miesiącem sama nie wiem jak to pogodze!Wyszło mi ze 100 zł mam na prezenty dla dwójki dzieci wiem to mało ale ciężko mi wyciułac więcej.500 + poszło w tym miesiącu na kurtki i buty zimowe na opłatę przedszkola i nic nie zostało.Gdzie kupić tanie zabawki?

Gość gość
Ja zawsze za tyle kupuje prezenty

Gość gość
Bardzo mi Cię żal . Jeśli to nawet prowo, to i tak wiele kobiet jest w takiej sytuacji. Ogólnie rzecz biorąc 100zl na dwoje dzieci to i tak sporo moim zdaniem. W grudniu będzie dużo promocji na zabawki.

Gość gość
To duzy budżet. Ja uczę dziecko ze na mikolaja dostaje mały symboliczny prezent a na święta duży. Mogłabym kupić coś drozszego ale nie chce uczyc dziecka ze w krótkim czasie dostanie dwa superprezenty. Tymbardziej ze w ciągu roku poza urodzinami tez coś zawsze dostanie

Gość gość
Dla mnie 100zł to spoko kwota jakieś małe LEGO i kindera do tego!

Gość gość
Szlachetna paczka zrobiła raport na temat biedy. Przeczytałam ze łzami w oczach. 100 zł na prezenty to sporo, uwierz mi. A w jakim wieku masz dzieci, może jakąś burzę mózgów zrobimy.

Gość gość
11.25 daj link do tego raportu

Gość gość
U mnie w tym roku na Mikołaja będą małe paczuszki z owoców i jakiejś czekolady może. Miałam w tym roku duży remont, przeprowadzkę, wypadek samochodowy i długie kosztowne leczenie. Niestety ale od pół roku nie kupiłam nic dla siebie, żadnych ciuchów czy kosmetyków.

Gość gość
gość dziś Szlachetna paczka zrobiła raport na temat biedy. Przeczytałam ze łzami w oczach. 100 zł na prezenty to sporo, uwierz mi. A w jakim wieku masz dzieci, może jakąś burzę mózgów zrobimy. xxx Ja po artykule na onecie o tym psychopacie księdzu przestałam już im ufać.

Gość gość
gość dziś U mnie w tym roku na Mikołaja będą małe paczuszki z owoców i jakiejś czekolady może. Miałam w tym roku duży remont, przeprowadzkę, wypadek samochodowy i długie kosztowne leczenie. Niestety ale od pół roku nie kupiłam nic dla siebie, żadnych ciuchów czy kosmetyków. xxx A kogo z dziećmi stać na kupowanie sobie wymienionych rzeczy? Chyba żartujesz. Nie jesteś odosobniona, w pierwszej kolejności dzieci.

Gość gość
Ja od roku nie pracuje żyjemy z wypłaty męża dzieci 10 i 7 lat a te 100 zł to takie moje maksimum wiele muszę sobie odmówić by je wydać na Mikołaja!

Gość gość
To mąż niech idzie do lepszej pracy albo wyjedzie za granice zarobić więcej. Dzieci już spore nie musisz go angażować do pomocy przy nich, czasem na miejscu chłop jest nawet zawalidrogą.

Gość gość
Ja mieszkam za granica i powiem ci ze śmiać mi się chce jak czytam: niech mąż pojedzie za granice. My mieszkamy cała rodzina za granica a i tak jest bardzo ciężko. Podatki wysokie, wszystko drogie jak cholera, czynsz zabiera prawie cała jedna wypłatę, ubezpieczenia i opłaty tez są okropne.

Gość gość
Zawalidrogą to straszne traktować mężczyznę tak przedmiotowo, to tak jakby facet mówił o swojej kobiecie ze to służąca w domu!

Gość gość
dziś może i nie można ale fakt jest taki że bieda aż piszczy jest. U mnie tak jej nie widać. Ale popatrz nawet na Nasz nowy dom - jak ludzie mieszkają?? To się w głowie nie mieści

Gość gość
dziś chłopaki, dziewczynki, parka?

Gość gość
To dlaczego nie idziesz do pracy ? Dzieci sa juz duze i możesz spokojnie pracować. Możesz isc na towarowanie marketu na zlecenie .m

Gość gość
Z tak dużymi dziećmi mogłabyś iść gdzieś na zlecenie nawet okna umyć itp. przed świętami , jak są w szkole co robisz ?

Gość gość
Siedząc w domu sama możesz nawet zrobić jakieś fajne rzeczy dla dzieci na prezent jak są w szkole przecież nikt Ci nie przeszkadza

Gość gość
Ja nie wydaję nic. Dzieci są jeszcze małe i nie domagają się prezentów od nas, a zapewne i tak dostaną w przedszkolu i od dziadków. Wolę kupić porządny prezent pod choinkę.

Gość gość
I co w związku z tym? Mamy zrobić Ci zbiórkę?

Gość gość
Autorko chyba kpisz. Nie dość że okradasz mnie i moje dziecko to jeszcze się zalisz? Idź do roboty leniu a nie płaczesz że nie masz- to ZAROB. Wiesz czym jest praca czy tylko zebranie znasz?

Gość gość
Myslalam ze na Mikolaja prezenty zawsze sa symboliczne, pamietam ze cale dziecinstwo dostawalam jakies drobnostki typu kredki bambino albo flamastry albo kolorowanka, albo np 3 szt. Jajka kinder. Jako nastolatka np. 20 zl i czekolade. A na BN wiekszy prezent.

Gość gość
Pochoc po sklepach,ja dziś w Lidlu widziałam grę planszowa po 12 zł ,to już coś. . jakiś lakoc dobrego i symboliczny prezent jest. Ja dostaje z pracy bony na 100 zł na dziecko a mam dwójkę. A że mój chłop pracuje w tej firmie co ja to należy nam się w sumie 400 .

Gość gość
Prezenty na mikołaja? Serio? Słodycze do buta albo pod poduszkę ale zabawki jakieś?? U nas się tego nie praktykuje...

Gość gość
13 09 w jaki sposób okrada ciebie i twojego bękarta ? To tylko ty pracujesz, tylko ty jesteś najlepsza, tylko ty święta ? Inni pracują i też płacą podatki NIE TY JEDNA nie musisz jej odrazu od leni wyzwać tylko dlatego że masz jeden bacior a nie dwoje, bo jakbyś miała drugiego to już byś nie szczekała, że dziewczyna nie ma kasy

Gość gość
AZ STRACH POMYSLEC coby było gdyby nie było 500+ swoją drogą kurtke dla dzieci za 20-30 zl kupic można na ciuchach w idealnym stanie! Dzieciaki szybko rosną. Powiedzcie mi jak można być tak nieroztropnym. Przecież 500+ to dodatkowa kasa co miesiąc i ok w tym miesiacu poszło na kurtki i buty, a co z poprzednimi miesiącami? Poszło i już? PiS dal na dzieciaki to mozna rozpiepszyć na głupoty?

Gość gość
Przeciez to normalna kwota! Ja kupilam lego dla syna, na wyprzedazy duze pudlo za 43 zl do tego jakies slodycze, corce kupie lalke i klocki. I po co wiecej? Wykombinowalabym cos nawet za 50 dla dwojki!

Gość gość
Kurtke dla malej kupilam za 30 zl na wyprzexazach w tamtym.roku. Synowi swietna kurtke za.49 zl na olx.