Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 500 zł jest dla was ważne

Polecane posty

Gość gość

Pytane do mam które dostają 500 + dla dzieci . Czy ta kasa jest dla was ważna ? Wydajecie te pieniądze na bieżące zakupy czy odkładacie na przyszłość dzieci ?

Gość gość
miska ryżu tyle jest warte z tym że chińczyki dostawali to za pracę a polacy dostają za darmo xd

Gość gość
odkładamy.

Gość gość
odkładam, dają to biore, głupia bym była gdybym nie brała, ale nie są te pieniadze bardzo wazne i nie stanowią zródła utrzymania

Gość gość
Przydaje się jako dodatek do pieniędzy, które odkładamy na start dzieci w życiu dorosłym.

Gość gość
Pewnie, że jest ważne. A to dzieciom można odłożyć na wakacje, a to można jakieś lepsze ubrania kupić, zawsze się przyda. Lepiej jak dają niż gdyby mieli sobie z tych pieniędzy podnosić apanaże, czy robić lewe przetargi pod stołem, jak było za czasów słusznie minionej władzy.

Gość gość
pasożyt

Gość gość
Od razu pasożyt. Każdy komu się należy bierze. I ten który mówi na innych pasożyt też :D

Gość gość
Nie mam dochodów zeby 500 to było na waciki,ale odkladaniemtego na przyszłość nie ma sensu, bo rośnie inflacja, i za 20 lat te 500 będzie warte tyle co teraz 200

Gość gość
17:58 no pewno, najlepiej przezrec, a dzieciaki niech sobie same radza:D

Gość Tuuuiiio
I nic nie ma pomiędzy przejedzeniem a odkładaniem wg ciebie? Ja teraz całe nadwyżki co mam wkładam w dom, tzn wymieniłam okna z mega nieszczelnych na szczelne, i juz mam łatwiej do ogrzania, co oznacza mniejsze koszty, itp. Jak komuś zostaje dużo pieniędzy to moze odkładanie ma sens, zeby coś kupić, np, działkę, ale jak ktoś ma malutko, to liczenie, ze odkładając 500 na mc będzie z tego jakaś super przyszłość , to watpię, a moze być jak z tymi książeczkami oszczędnościowymi w komunie albo niewiele lepiej

Gość gość
Ja nie odkładam na przyszłość dla syna. Wolelismy zainwestować w ziemię i nieruchomości- kupiliśmy mały dom i go wynajmujemy. Co miesiąc wydaje na syna ok 1500zl. Raz w miesiącu jakieś wypady na weekend. 500+ nie mamy, jakby było to pewnie byśmy wyjeżdżali 2 razy w miesiącu albo syn poszedlby na jakieś dodatkowe płatne zajęcia (teraz w domu ćwiczymy angielski, choć oboje bardzo dobrze znamy język to wolelibysmy żeby przychodził nauczyciel bo mielibyśmy ten czas dla siebie. Syn chodzi też na bezpłatne zajęcia plastyczne w osrodku kultury, jakby było 500plus to by poszedł do pobliskiego klubu artystyczno - sportowego-ośrodek kultury mamy 10 minut jazdy autobusem od domu a klub jest w bloku obok).

Gość gość
Jestem na zasilku dla bezrobotnych i krucho by było bez tego 500+. Jestem samotna mamą. Pobieram 500+ pierwszy raz odkad weszło od kilku miesięcy.

Gość gość
Do tych co nie odkładają Dobrze robicie bo pieniądze bardzo tracą na wartości i za 20 lat jak wasze dzieci będą ich potrzebować będą miały już gowniana wartość.

Gość gość
Tak biore kupuje z tego dziecku i sobie ciuchy zabawki i inne nie odkladam