Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozszezanie diety u 6 miesieczniaka pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Przez 4 dni synek jadł marchewkę dziś zjadł pół sloika czy jutro podać cały? A może już coś innego? Ziemniak z dynia? Jarzynowa?

Gość gość
Ja dawałam 3 dni jedno warzywo, potem inne.

Gość gość
Ja pierwszy raz dalam dwie lyzeczki tylko. Potem pol, potem caly. Codziennie inny sloiczek i nic mu nie jest.

Gość gość
Co dzien inny to nie najlepszy pomysl, bo jak sie trafi alergia to potem nie dojdziesz od czego. Najlepiej jedno warzywo podawackilka dni, jak nic nie bedzie maluchowi zmieszac z innym. Potem odstawic to pierwsze i podac drugie z kolejnym. Sloiczki powiedzmy zejeden na dwa dni, to podac przez cztery dni jeden. Chociaz to i tak malo , bo czasem alergia wyskakuje po tygodniu. Nadwrazliwosc nie koniecznie pojawia sie na skorze, moze tez byc przyczyna np nadpobudliwosci, albo sennosci. Mieszacie dzieciakom jak w garnkuzjarzynowa, a potem sie biora - skoki rozwojowe :D. A to nic innego jak np zgaga i dziecko nadwrazliwe i placze :D

Gość gość
8.05 to dla bezpieczeństwa mam dalej dawać marchewkę? Trochę mnie nastraszylas. A kiedy mogę wprowadzić owoc? I jak to robić? Np. Przez kilka dni będzie jadł jarzynowa ziemniak dynia marchew brokuła i np. 3 łyżeczki jabłka? Na deser? Itd przez następne 5 dni?

Gość gość
A kiedy podać kleik ryżowy? Bądź kaszkę manna? Synek ma już skończone 6 miesięcy

Gość gość
To znowu Ty od brokula i pol sloiczka?? Haha.

Gość gość
Ja dawałam 2 dni po pół sloika na 3 dzień cały

Gość gość
jeszcze nie dałaś ? Trzeci miesiąc pytasz?

Gość gość
Powoli i jeszcze raz powoli i malymi ilosciami, niech sie przewod pokarmowy przyzwyczai..

Gość gość
Ja tez zaczynam przygodę z rozszezaniem diety. Synek przez 3 dni jadł narchewke od 2 nie ma kopy czy powinnam się martwić? Dzisiaj dałam jarzynowa z bobovity tak 3/4 słoika

Gość gość
wlasnie o tym pisalam wyzej, zaparcia tez moga byc objawem alergii, odstaw marchewke zupelnie, daj ziemniaczka.

Gość gość
Ale nie ma nigdzie samego ziemniaka. Powinnam ugotować ze sklepu? Może dać mu jabłko? Czy zdecydowanie za wcześnie?

Gość gość
Tez chciałabym się dowiedzieć kiedy podać kasze manna lub kleik . Na jakim mm? Karmie piersią ale kaszki wole przygotować na mm. W końcu nie będę uważana. widzę ze ogarniasz temat to będę wdzięczna jak pomożesz :) i jak kochana mogę mu pomóc z kupa?

Gość gość
Idz do jarzyniaka, tam maja mnostwo kartofli , ugotuj bez soli, rozgniec widelcem, zeby mial polplynna konsystencje podej troszke woda w ktorej sie gotowal. Dwa dni to jeszcze nie zaparcia, najwyrazniej marchewka mu nie sluzy. Najpierw kleik ryzowy, potem kasze manna - kasza manna wprowadza gluten, kleik praktycznie nie alergizuje. Mozesz dac na swoim mlekuu, albo na mm, mm najczesciej na mleku krowim wiec tez ostroznie bo moze alergizowac. Nie szybko, powolij kazda nowosc przez kilkadni, jak maluchowi nic nie ma to niech idzie na zdrowie. Kleik ryzowy , albo kasze manna mozesz wprowadzic be mleka, na samej wodzie jak juz maluch polubi brokuly czy fasolke szparagowa, to blenderem i podsypac ociupinke. Pamietaj ze im wiecej stalych posilkow tym wiecej musi wypic.

Gość gość
Szok, jak my przeżyliśmy jak nasze mamy rozszerzały dietę, a internetu nie było.

Gość gość
Najpierw warzywa potem owoce wstrzymaj się z tym jabłkiem. A czy u takiego malucha kupa powinna być codziennie? Moj mały ma 6 i pół mśc kupę robi co 3-5 dni je już słoiki np. Z indykiem. Puścił dziś mi babka i widzę że chce zrobić kope ale nie może. Jabłko nic nie pomaga

Gość gość
Nie kupujcie tych warzyw, bo w nich sa szkodliwe substancje, m in kadm i olow. ale nie trafia do łba, mysli ze jak kupi warzywko w sklepie to juz dziecku super zdrowo gotuje. Lepiej juz niestety podac gotowy sloiczek. Taka prawda.

Gość gość
No noo, sama tez jesz sloiczki bo kadm? :D

Gość gość
Juz nie mówcie ze słoiki takie be