Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczekający nocą pies sąsiada.

Polecane posty

Gość gość

Już od ponad pół roku cierpię na bezsenność - od czasu kiedy sąsiad kupił sobie psa, który całymi nocami chamsko szczeka. Jestem już nawet na środkach nasennych, a mam dopiero piętnaście lat. Są noce, że jest po dwunastej lub po pierwszej, a ja nadal nie śpię, ale pewnie gdyby nie te tabletki nie spałabym w ogóle. Rano wstaję wcześnie do szkoły i nie mam siły nawet wstać. Cały dzień czuję się później wykończona, bo niewiele śpię. Nie mogę już tego wytrzymać nerwowo... Jest/był ktoś może w takiej sytuacji? Co sądzicie o ludziach trzymających psy w nocy na dworze?

Gość gość
A może to sąsiad szczeka a nie pies.

Gość gość
Bardzo śmieszne.

Gość gość
Twoi rodzice powinni porozmawiac z wlascicielem psa. Podejrzewam ze skoro szczeka, to jest mu zle, zimno itp. Na jaka cholere sobie ludzie kupuja psa, jak go i tak trzymaja na dworze, czy lato czy zima:/ poszukaj w necie jakis porad prawnych, nawet na fb sa grupy tego typu i przewijaja sie tego typu pytania. sa tam kompetentni ludzie ktorzy udzielaja porad w oparciu o konkretne przepisy. Dzialaj bo tak sie nie da faktycznie zyc

Gość gość
Zadzwoń po prostu na policję i powiedz jaka jest sytuacja. Twój sąsiad jest odpowiedzialny za psa i wszystko co jego pies robi a pies zakłóca ciszę nocną od (22.00 -6.00. ) zaopatrz się też w aptece w zatyczki do uszu, bardzo dobre są woskowe. Wytłumiają wszelkie hałasy. Wybadaj też czy on odpowiednio opiekuje się psem. Może pies jest głodny, coś mu dokucza albo co? Nie wiem czy jest sens rozmawiać z człowiekiem, który nie reaguje kiedy jego pies ciągle szczęka i to jeszcze w nocy?