Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy schudłyście po porodzie????

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czy łatwo Wam przyszło zrzucić kilogramy ciążowe czy raczej musiałyście wdrażać diety i ćwiczenia??

Gość gość
Nic nie robiłam. Żadnych diet i ćwiczeń. Półtora roku po porodzie ważę nawet mniej niż przed. Ale jestem samotną mamą i mam tyle pracy, że czasem nie wiem w co ręce włożyć :) i rzadko mam czas spokojnie zjeść - czasem na biegu zjem dwie tabliczki czekolady na raz. W ciąży przybrałam ponad 30 kg, karmiłam piersią tylko dwa miesiące. No ale z natury jestem chudzielcem w sumie, co też jakoś super nie wygląda.

Gość gość
4 miesiące po porodzie ważyłam już mniej niż przed ciąża ale byłam na diecie i ćwiczyłam. Nie karmilam piersią.

Gość gość
Ja tak. przed ciążą ważyłam ok 57 kg - wzrost 166 cm. idąc rodzić jakoś 70-71 kg. jak dziekco mialo rok i kilka miesięcy, zaskoczylo u mnei chudnięcie tzn nie bylam na super diecie, calkiem sporo ciast jadam ;) ale duuuużo chodzilam, kręcilam hula hop, ćwiczylam z Melanie B. schdulam bo mialam bardzo duży stres, on na penwo pogógł schudnąc :( w kilka miesięcy jedząc dużo niezbyt zdrowo schudłam do 55 kg. cóż dziecko ma teraz 6 lat a ja ważę znowu 59 :P

Gość gość
Ja przytylam 18kg, po porodzie zostalo 13 :O Dopiero po roczku syna uswiadomilam sobie ze juz nie ma co czekac na to ze samo sie zrzuci i wzielam sie za siebie ;) Dieta, cwiczenia i jest lepiej niz przed porodem (zwlaszcza kondycyjnie bo nigdy nie cwiczylam wczesniej). Stracilam w sumie 16 kilo w pol roku. Teraz juz od kilku mies nie jestem na diecie ale jem regularnie i waga stoi wiec zle nie jest. PS. Szczerze zazdroszcze kobitkom ktorym samo sie schudlo, ja niestety nie z tej grupy ;)

Gość gość
Po poerwszej w mig, po drugiej oj ciezko ale poszlo, a po 3ciej masakra.

Gość gość
Po obu ciążach schudła a po drugiej nawet bardziej bo logiczne że przy dwójce małych dzieci jest więcej roboty. Ja mam tak że nawet jak dużo jem to nie grubne ale wystarczy że się rozleniwie, mąż robi zakupy, gotuje itd to od razu mi dupa rośnie. Trzeba się ruszać to szybko zgubi się kg, nie siedzieć na d***e!

Gość gość
W pierwszej ciazy przytylam 6kg i po porodzie wazylam 48kg. W drugiej ciąży przytylam 16 kg i najgorzej bylo zrzucic ostatnie 5 kg. Nic nie pomagal basen, bieganie itd. Dopiero jak syn mial rok i wrocilam do pracy to schudlam i waze 50kg

Gość gość
W obu ciazach przytylam niewiele ponad 10 kg, po porodzie wracalam do wagi w ciagu kilku miesiecy. Karmilam piersia i chyba to na mnie tak dzialalo. Potem przytylam . Po kazdym dziecku zostalo mi 2 kg.

Gość gość
Po pierwszej ciąży już 2 tygodnie po porodzie schudłam tak, że ważyłam mniej niż przed ciążą, zupełnie nic nie robilam ale wtedy byłam młoda. Po drugim porodzie już w wieku 36 lat namęczyłem się bardzo żeby schudnąć i schudłam ale i tak zostało mi 3 kg więcej niż przed ciaza. Dałam spokój już z tym nie walczę.

Gość gość
W ciąży przytyłam niewiele i w dniu przyjścia ze szpitala ważyłam tyle samo co przed ciążą. Prawie 10kg przytyłam na macierzyńskim :/ Przez to ze nie mogłam się najeść w ciąży (wymioty itp) to potem chyba jakoś chciałam sobie to odbić. W sumie potem wzięłam się w garść i jakoś schudlam (raz w górę raz w dol) a teraz po 5 latach od porodu jestem znów w ciąży i startowalam z tej samej wagi co kiedyś. Znów wymiotuje. Musze się pilnowac po porodzie.teraz juz to wiem

Gość gość
Ja w ciąży przybrałam 15 kg a teraz 5 msc po ważę kilo mniej niż przed ciąża (54kg) , bardzo szybko zrzuciłam tą wagę, myśle ze to dzięki karmieniu piersią, tendencje do chudnięcia, mino, że dość dużo jem, ale tez przez stres niestety - jestem z osób które wszystkim się martwią i panikują, a że moje dziecko dość płaczliwe jest to zjadam nerwy przez to

Gość gość
40kg

Gość gość
Jak to jest ze gdzies z glodu umieraja a my walczymy z kilogramami

Gość gość
Schudłam. Ale jedrnosc juz nie ta.

Gość jestemnadiecie
Po porodzie pozostało mi prawie 15 kg nadwagi, i odkąd karmię piersią, to waga zaczęła mi ładnie lecieć w dół:)podobno karmienie piersią super działa na wagę:))

Gość gość
W ciąży przytyłam 8kg, a przy wyjściu ze szpitala ważyłam kilogram mniej niż przed ciąża. Ale od tamtej pory tzn od miesiąca waga stoi, a karmie piersią. Brzuch mam płaski ale w ciągu ostatnich kilku lat przytyłam pare kg (zawsze ważyłam 47) i miałam nadzieję że przy okazji karmienia je zrzuce, a tu dupa, może jeszcze się uda...

Gość mamdoscswojejwagi
Ja zamierzam zrzucić nadmiar kilogramów, i też karmię piersią. Tylko jak zaczynam dietę, to mam problemy z laktacją. Jak się odchudzać, aby nie pogorszyć laktacji??

Gość szczuplamama
A jaką dietę stosujesz? Może jest zbyt rygorystyczna??

Gość Nemo

Ja nic nie schudłam po ciąży tylko zgrublam. Jem zdrowo, chodzę dużo ale przybieralam tylko. Miałam dużo stresu. I teraz nie jestem zadowolona z mojego wyglądu. Wstydzę się. Syn ma 2 lata... 

Gość mamdoscswojejwagi

Może masz rację z tym, że stosuję zbyt rygorystyczną dietę:/ wydaje mi się, że im mniej tym szybciej będę gubić wagę, ale jedynie to co prawie straciłam to prawie pokarm:/