Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kama747

czy iść już z synem do lekarza?

Polecane posty

Gość kama747

Syn ma 14 lat, od już chyba trzeci dzień dokucza mi suchy kaszel, skarży się na ból w klatce piersiowej i plecach, ma mdłości, ale żadnego kataru. Zaczerwienione gardło. Brak apetytu. Ciężko oddycha, ale nie zawsze. Ogólny stan dobry, mimo to obawiam się że to moze być zapalenie płuc :/ na moim miejscu już byście poszli do lekarza czy raczej poczekali, aż wystąpią inne objawy takie jak gorączka, albo flegma? Bo z drugiej strony może to być tylko niewinna infekcja... Jeśli jednak rozwinie się to w zapalenie płuc to może być ciężko. Nie wiem co robić, doradzcie

Gość gość
Ja poszłabym nawet z nim na izbe przyjęć już dziś sbt ktoś go osluchal. Powiedz ze syn w nicy nagle gorzej się poczul i obawiasz się zapalenia płuc. Ja byłam ostanio z córką, dostała takiej jakby kolki. Normalnie ktoś z boku by nas wysmial że idziemy z tymna izbe przyjęć a tam po badaniu okazało się że to coś z metka i dostałam skierowanie do szpitala.

Gość gość
Ja bym poszla. A robisz mu inhalacje?

Gość gość
Jeśli go nie kochasz to nie idź.

Gość gość
Nie rozumiem, masakra. Czy lekarz gryzie, albo musisz dojechac 100km? Przepraszam, ze tak ostro, ale nie rozumiem takich dylematow. Idz z nim jutro rano, nawet jesli to nic takiego to chyba lepiej sprawdzic, skoro go boli klatka piersiowa. 14 latek jest nadal na twojej odpowiedzialnosci.

Gość gość
Możesz podjechać na izbę jak nie będzie szło ku lepszemu. Nikt Cię nie wyrzuci. Ja bym nie czekała. Ewentualnie jak widzisz ze nie jest najgorzej to obserwacja i rano do przychodni. Ale sama masz wątpliwość czyli coś jest co sprawia że widzisz ze to nie jest przeziębienie.

Gość gość
Ja bym pojechała do ambulatorium.

Gość kama747
syn własnie zaczał odkrztuszać flegmę na razie niewielkie ilości, ale zawsze, decyzja podjęta, czekant do jutra, z samego rana idziemy do rodzinnego dziekuję za rady

Gość gość
Ile syn ma lat? Jak to nie małe dziecko ok 3 letnie, to słusznie robisz, obserwuj, ale poczekaj do jutra i idź do swojego lekarza.

Gość gość
Przepraszam, doczytałam. 14 latek, to spokojnie poczekaj do jutra, weekendowa pomoc nie jest od takich rzeczy.

Gość gość
Tak mialam jak popalalam trawke ;)