Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dowiedziałam się o ciąży w 4 miesiącu .. boję się o zdrowie dziecka :(

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie ... W tamtym tygodniu dowiedziałam się że jestem w 16 tygodniu ciąży.. przez cały ten okres ,, miesiączki'' pojawiały się w dniach kiedy mogłam się go spodziewać więc na myśl mi nie przyszło że mogę być już w zaawansowanej ciąży zwłaszcza że nie planowaliśmy maluszka do tego zero jakichkolwiek objawów. Niestety przez ostatni rok dużo stresów, problemów niezdrowa dieta(można powiedzieć że tak naprawdę głodówka) schudłam 15 kg ... I najgorsze że właśnie w okresie kiedy już byłam w ciąży zdążyło mi się zabalowac całe wakacje spędzone w Hiszpanii imprezy jedna za drugą po powrocie do Polski będąc już w 3? Imprezy nadal się zdarzały głośna muzyka alkohol (chodź ja i tak Dużo nie piję) ale sam fakt , papierosy ..i czego najbardziej się wstydze i przez co boje się o zdrowie dziecka - brałam amfetamine kilka razy ... Okres spóźnił się o 3 dni zrobiłam test odrazu dwie grube krechy pobiegłam prywatnie tego samego dnia do ginekologa który po badaniu potwierdzil ciążę już 16 tygodniową !!!! Proszę powiedzcie mi czy jest szansa że przez moją głupotę maluszkowi nic nie będzie i urodzi się w pełni zdrow ??? :((( Zawsze marzyłam o dziecku i ciesze się mimo wszystko okropnie tylko jestem pełna obaw że przez tą nieumyślną głupotę zrobiłam mu krzywdę :(((

Gość gość
Ok 21 tyg możesz zrobić sobie usg polowkowe bo niestety na to pierwsze prenatalne jest już za późno. Powiedz lekarzowi o swoich obawach . A teraz dbaj o siebie i maluszka !

Gość gość
No troche lipa. A usg juz robilas?

Gość gość
To juz bylo. Porozmawij z ginem.

Gość gość
Wez nie pisz na takim. Forum bo ludzie tylko czekają by kogoś pogrążyć Bedzie wszystko dobrze maluszek sie pojawił żebys w końcu przypomiala co jest w życiu ważne może potrzebowałas takie wtrzasu bierz kwas foliowy j witaminy i myśl pozytywnie nie rób sobie poczucia winy bo to co ty czujesz czuje twoje dziecko myśl jestem zdrowa i maluszek jestem szczęśliwa to jest najważniejsze reszta to zamki na piasku.

Gość gość
Zrob usg bo do polowkowego jeszcze z miesiac, wszystkie zalegle badania krwi z 1szego trymestru, czy nie masz anemii, toxoplazmozy, wzw, tarczyca i wszystkie inne. Teraz juz czasu nie cofniesz.

Gość gość
Jesli masz jeszcze pyr8ania wątpliwości co speddzaja ci sen z powiek napisz do mnie korzystam z wahadła podświadomości koszt 79 zł maxmalnie 5 pytań . Mój @ asia85a@poczta.fm

Gość gość
Co za bzdury piszcie idz prywatnie i zrobi ci usg powiedz ze sie boisz bo zylas normalnie i niewiesz czy nie zaszkodziłaś. Myśl pozytywnie pamietaj podobne przyciąga podobne

Gość gość
Prowo.bylo niedawno