Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monnikkaa

Tsh w ciąży 5,56 pierwszy trymestr któraś tak ma?

Polecane posty

Gość Monnikkaa

Witam, wczoraj odebrałam wyniki tsh, jestem w 8 tc, czy któraś tak ma? 

Gość ...

Leć do endo i niech ci dawkę zmienia... Mi się mały przestał rozwijać. Wyszło na pierwszym prenatalnym, że właśnie jakoś koło 8-mego tygodnia stanął...

Niedługo wyszła mi tarczyca, właśnie coś koło twojego wyniku. Czyli wtedy była już ukryta 😕 Endo potwierdziła, że najprawdopodobniej przez to* bo przy Haszimoto jest albo problem z zajściem, albo się traci.

Leć i reguluj.

*wg lekarzy - zdarza się. Nic nie kazali badać, tylko starać się drugi raz 😕 TSH zrobiłam z powodów pewnych objawów...

Gość ...

Teraz jestem w drugiej ciąży (koniec piątego miesiąca i na razie wszystko idealnie) ale TSH miesiac w miesiąc kontrola.

Gość Gość

Ja miałam 7. Od razu Euthyrox i szybko spadło. Dziecko w porządku. 

Gość ...

Właśnie kwestia szybkiej reakcji 🙂 Jak wie że jest nie tak - może zareagować i wszystko będzie w porządku. Ale tu liczy się czas...

Gość ...

Mi przy drugiej ciąży, jak wyszła BETA i przy okazji TSH (które podjechało sporo od wizyty 2 tyg wcześniej) ciężko też było dorwać endo - akurat większosć na urlopach albo czekaj 2 tyg 😛  Oczywiście wszyscy prywatnie, bo na NFZ na CITO to ja mam wizytę dopiero w przyszłym roku XD Zapisana początkiem tego.

Udało mi się dorwać na następny dzień w innym mieście. Drożej wziął, ale jednak przyjął i lek zwiększył.

Gość Monnikkaa

Jutro o 16 nastej mam wizytę. Mam nadzieję że będzie dobrze. 

Gość Maria

Ja miałam tez tsh 5.5 i nie straciłam ciaży. 

Gość gość U

Pędem do endo po euthyrox/letrox. Idealnie to tsh koło 1, nawet do 2 ale twój wynik za wysoki

Gość ...

Gość Maria - bo zależy jak szybko się dowiadujesz i jak szybko zareagujesz 😉

Ja niestety przy pierwszej ciąży nie miałam pojęcia o tarczycy... Dopiero krótko po podczas poszukiwań przyczyny pewnych objawów wyszła w badaniach.

I endo stwierdziła, że musiało właśnie przez to pójść 😕 Bo niestety chora tarczyca najpierw jest w ukryciu... Początkowo objawów widocznych nie daje. Albo daje takie, że niekoniecznie skojarzysz z tarczycą i ją zbadasz 😕

Gość Monnikkaa

Hej. Już po wizycie. Leki od jutra rano na czczo. 

Musi być dobrze. 

Pytałam o różne sprawy i Pani doktor mi wyjaśniła że kiedyś w ciąży nie badano tarczycy, dacie wiarę? Kiedyś to znaczy jak byłam w pierwszej ciąży czyli osiem lat temu, córka jest zdrowa 😁 i świetnie się rozwija ale zastanawiam się czy wtedy tsh miałam w normie. 

Gość ...

Dobrze, ze masz już leki 🙂

Teraz będzie dobrze.

Powodzenia i lekkiej ciąży 😉

Gość Monnikkaa

Dzięki wielkie