Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

O co chodzi z tym zabieraniem 500+ ?

Polecane posty

Gość Gość

Chodzi o to że wczoraj zauważyłam taki artykuł w którym mają zabierać 500+ samotnym matkom. Chodzi o to, że ja jestem po rozwodzie i samotnie zajmuje się trzema córkami, więc ewentualna strata tych pieniędzy byłaby zbyt duża.

Gość Juhbnj

Masz przedstawić że dostajesz alimenty np wyrok sądu. Dużo ludzi mieszka razem a udają że sami wychowują i dostają niby grosze alimentów.. 

Gość Juhbnj

Ludzie oszukują że sami wychowują i że alimenty dostają lub nie a naprawdę tworzą pełna rodzine bez ślubu. 

Gość Gość

No dobrze, ale ja nie oszukuje, na prawdę mieszkam sama z córkami

Gość Gość

To fakt. Znam sporo takich "samotnych matek"

Gość Gość

Ooo nie ma robota!!!:classic_biggrin:

Gość Gość

Czyli ja dobrze rozumiem są dwie możliwości albo 500+ i alimenty albo brak jednego i drugiego ?

Gość Gfchjui

Nie nie nie poprostu masz przedstawić z sądu wyrok że masz zasadzone alimenty i ich kwota. Tzn ze nie kłamiesz i jesteś samotna i wtedy otrzymasz 500 plus

Gość Gosc

Ale jak, to,tych zmian jeszcze nie ma? Przecież chyba juz w zeszłym roku to,wprowadzili?

Gość Juhbnj

O matko po cholerne ciągle pytasz skoro podwazasz ciągle. Google nie gryzą. 

Gość Ghjohdf

Wezcie sie wreszcie za robote jedna z druga i przestańcie liczyc tylko na zasilki. Inni maja 1 dziecko i nie dostaja. I musza zyc. Powinni zlikwidowac to 500 plus. 

Gość Gość

No dobra, ale jak jest to dlaczego mam nie brać ? 1tys zl piechota nie chodzi, a to ważne dla mnie pieniadze

Gość jkbkjbjb

GoścGośc wez spieprzaj ofermo 

Gość Gość

Ale te kilka lat temu nie miałaś tych pieniędzy i jakoś żyłaś. Dlaczego teraz niektórzy robią z tego 500+ główne źródło utrzymania???

Gość gosc
6 godzin temu, Gość Gość napisał:

Chodzi o to że wczoraj zauważyłam taki artykuł w którym mają zabierać 500+ samotnym matkom. Chodzi o to, że ja jestem po rozwodzie i samotnie zajmuje się trzema córkami, więc ewentualna strata tych pieniędzy byłaby zbyt duża.

to rodziłaś dzieci i nie stać ciebie na ich utrzymanie, dobra z ciebie matka. Mam nadzieję, że zlikwidują to 500+ a takim głupim rodzicom co sie rozmnażają nie mając pieniędzy zabiorą dzieci a ich rodziców pogonią do pracy

Gość Gość
18 godzin temu, Gość Gość napisał:

Ale te kilka lat temu nie miałaś tych pieniędzy i jakoś żyłaś. Dlaczego teraz niektórzy robią z tego 500+ główne źródło utrzymania???

Nie robię z 500+ głównego źródła utrzymania, ale 1tys zł piechotą nie chodzi. Czy ty wiesz jak drogie są wakacje matka+3 dzieci ? Nie stać byłoby mnie gdyby nie te pieniądze, a tak mogę przynajmniej gdzieś z dziewczynami pojechać

Gość Gość
17 godzin temu, Gość gosc napisał:

to rodziłaś dzieci i nie stać ciebie na ich utrzymanie, dobra z ciebie matka. Mam nadzieję, że zlikwidują to 500+ a takim głupim rodzicom co sie rozmnażają nie mając pieniędzy zabiorą dzieci a ich rodziców pogonią do pracy

Pierwsza moja ciąża była w wieku 17 lat, była to totalna wpadka i wtedy jeszcze nie myślałam jako dorosła, druga ciąża była już zaplanowana i na tym mieliśmy zaprzestać, no ale niestety antykoncepcja zawiodła i trzecia ciąża była także wpadką, więc tak naprawdę mam tylko jedno dziecko zaplanowane, więc proszę nie oceniaj tylko dlatego bo maluje ci się jakis dziwny obraz patologicznej rodziny, nie ma co oceniać wszystkich jedną miarą, pieniądze z 500+ są dla mnie ważne, ale nie najważniejsze, żylibyśmy jakoś, ale skromniej.