Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chodzę nie przytomnie

Ponad 6 miesieczniak bardzo słabo śpi. Padam na twarz. Pomóżcie proszę

Polecane posty

Witajcie, kojarzę synek po delikatnie ponad 6 miesięcy. Od samego początku śpi bardzo słabo,czujnie nawet czasami potrafi go obudzić to jak wstaje z fotela czy odkładam tel. Nawet w nocy boje się przekręcić na drugi bok by go nie obudzić jak śpi w łóżeczku. 

Zawsze zasypia przy piersi. Jak widzę ze juz w miarę dobrze śpi, przekładam go do łóżeczka. Nie raz się budzi,a nie raz śpi. Max 2 h i pobudka na piers. W nocy juz nawet nie patrzę co ile się budzi, po prostu setki razy. Ja juz padam, jestem nie wysłana, zła , wiecznie  zmęczona. Mm dostaje jak musze wyjść, a mały zostaje z tata. Dziś w nocy tzn pewnie za ok 1h spróbuję dać mu mm. Może po mm będzie lepiej spał? Mam w domu kleik ryżowy, ale obecnie z nowych rzeczy je jabłko. Ale czy coś by się stało jak by dostał trochę kleiku? Mam smoczek z avent trojprzeplywowy. 

Dlaczego on tak kiepsko śpi? Nawet teraz przez sen co chwile ssie smoczek,nie śpi twardo. 

Proszę pomóżcie, bo ja już naprawdę chce się wyspać.  

Gość Gosc11234

Daj mu mm na noc (skoro i tak czasem dostaje i o ile nie boli dziecka po tym brzuch itp).

Po mm spokojnie powinien przespać parę godzin. 

Nie próbowałaś nigdy dać na noc mm? Opcje są dwie, albo się nie najads albo traktuje Cię jak smoczek 

Gość Krakersss

Włącz mu jakiś biały szum jak go usypiasz. A rwfukujes mu jakoś dzień? Kontrolują ile razy dziennie je i co ile? Wiesz, że z niemowlakami to najpierw jędzenie, później aktywność a później drzemka? W ciągu dnia też zasypia przy piersi?

Podałam mm zjadł 100ml. Wcześniej piers. W dzień różnie je ci 2-3 godziny. Jak jest bardzo zmęczony zaśnie przy piersi a jak marudzi to niestety w wózku 

Gość Gość QQQQ

Masakra jak ja się cieszę, że to dawno za mną - syn ma 7 lat uffffff

Gość Krakersss

Spróbuj ustalić mu jakiś rytm dnia. Mi pomogła książka Tracy Hogg Język niemowląt. Zajrzyj do niej, może znajdziesz jakaś pomoc dla siebie

Gość Mamypodobnie

Oj czytam to jakbym sama pisała, moja 5 msc od paru tygodni ma to samo, kręci się i wierci, drapie się przez sen ( ale to akurat przez AZS) do tego jest nieodkładalna, każda nocka to koszmar,  i nie ma różnicy czy jest po karmieniu piersią czy mm:/ milion pobudek, czasem trzeba ją pobujać żeby ponownie zasnęła, także etat nocny na zmianę z mężem, a ja jestem tak niewyspana że nad ranem mam zawroty głowy i mdłości czasem 😕

Gość Elka

Takie maja charakterki. Dzieci sa rozne. Jesli sa zdrowe, najedzone, maja czysta pieluche, maja cieplo, nie podejrzewacie dyskomfortu lub bolu zwiazanego z zabkowaniem to charakater. Po prostu. Trzeba to przetrwac. U mnie 3cie ma juz rok i ciesze sie, ze powoli to mija 🙂 zycze wytrwalosci. 

Jsk miło wiedzieć że nue tylko ja mam ten problem. Dzisiejszej nocy było lepiej bo nawet coś zdążyło mi się przyśnic 😀 poraz pierwszy od długiego czasu ☺ miałam dzisiaj podać kkeik ryżowy ale czytałam ze powoduje zaparcia a dzisiaj mieliśmy bardziej zbita kupę wiec się boje ze go zakli 

Gość Gość

Zajrzyj na stronę wymagające.pl. Mnie pomogło zrozumieć kilka spraw. Tracy zostaw, więcej szkody niż pożytku. Warto dbać o dobre zaciemnienie, ograniczenie mocnego światła po południu. Dobrze tez suplementowac omega (ale nie pamiętam czy i w jakiej dawce dla malucha). Kłopoty ze snem mogą wynikać z niedoborów np. żelaza, D3. A czasem po prostu dziecko tak ma. Doskonale wiem, o czym piszesz i współczuję, bo przerabiałam. U nas pierwsze przespane noce po 2 urodzinach.

Gość Dfv

Moj taki byl az wkoncu wpuscil go do lozka i spal z nami. Czul mnie i nie budzil sie w nocy 

Gość Mamaspiocha

Język niemowląt to tresura. U mnie bylo podobnie tylko, ze syn byl na mleku modyfikowanym od samego poczatku dokladnie jak skończył 3tyg. Mnie tez wydawalo sie, ze po mm dzieci spia jak susly. Ale to mit. Budzil sie srednio co 2h do ukonczenia 8mcy zawsze na mleko. Czasem wystarczyl smoczek, ale pobudki to byla rytyna tez mial plytki sen. Czasem usypianie trwalo dluzej niz sen. To było najbardziej denerwujace. Jakos to przetrwalam teraz ma 3,5 roku i śpi jak kamien jak zasnie nic go nie dobudzi. Autorko ty tez to przetrwasz. Życzę cierpliwości