Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A123456

Zamożni mają przewalone, jakiego prezentu nie kupisz komuś, to źle. Albo za tani, albo zobowiązujący wg nich

Polecane posty

Gość A123456

Od kilku lat jesteśmy z mężem "przy kasie" i autentycznie baraniejemy jak mamy kupić prezenty świąteczne, a w naszych rodzinach jest ta tradycja. Bogaty ma przewalone. Czego by nie kupił to źle. Kupisz takiej za 60 zł, to jeśli to jest dobrej firmy to są to małe pojemności kosmetyku, powiedzą pokątnie że pewnie dostała w gratisie do wiekszego zamówienia i nic ją nie kosztuje to komuś dac (doszło do mnie ogródkami że jedna tak o mnie mówiła). Jak kupisz za 100 zł per głowa to raz że nawet mi się wydaje, że to przegięcie, a dwa że nie chciałabym dostawać od ciotek i pociotek tak zobowiązujących prezentów! czułabym sie głupio, a jeszcze głupiej, jakby nie było mnie stać by odwdzięczyc się kazdemu tym samym.

Zgadzacie się, że zamożny ma przesrane? Nie wiem czy to tylko w Polsce, czy wszędzie? Ale pewnie na Zachodzie jest lepiej

Gość dsd

Bogaty? Co to znaczy? Masz problem w swojej głowie. Masz kasę gites, fajnie. Jeżeli to taki problem, że ciotka obrobiła Ci cztery litery to zacznij zarabiać mniej i po problemie. Naprawdę nie masz większych problemów? Czy jakaś ciotka ma wpływ na to jak się czujesz? No dobra dajesz prezent i ktoś nie jest zadowolony. To albo olewasz albo wyjaśniasz sprawę i tyle. Ciotka nagadała komuś, ale jestem pewna, że ty też nie jesteś jej dłużna. Trochę więcej asertywności życzę w nowym roku i pracuję nad samooceną. 

Gość gosc

prezent za 100 zeta jest wedlog ciebie zobowiazujcy??? no comment w takim razie 

Gość kochammojedzieci

Daruj sobie kupowanie prezentów dla ciotech/wujków którzy tego nie doceniają, skup się na najbliższej rodzinie i kup im coś fajnego. Ja tylko kilku osobom kupuje prezent i nie mam problemów że ktoś coś źle gada. Dla dzieciakó kupiłam loty w tunelu aerodynamicznym Speedfly (jestesmy spod wro), dla rodziców sokowirówkę, bo narzekają na swoją starą wyciskarkę, a dla brata tą grę nową z kowbojami i dla babci zastawę. I tyle. Ciotkom czy wujkom nie trzeba, po co? I tak źle i tak nie dobrze wiec daj se spokój 😉 skup się bardziej na ważniejszych osobach