Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DAGA22

Plastry antykoncepcyjne EVRA

Polecane posty

Gość DAGA22

Witam. Stosuje plastry antykoncepcyjne Evra od 2 miesięcy. Plastry stosuje na nieregularne i obfite miesiączki, ale przy okazji można upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, czyli jako zabezpieczenie. Nie mogłam przyjmować pigułek, bo na każde mam uczulenie.. Więc zaczęłam stosować plastry. Przy pierwszej paczce było na prawdę okej, chociaż dużo osób straszylo mnie, że będą się odklejac. Ale przy drugie paczce bardzo źle się czuję.. Często mam mdłości, wymiotuję, boli mnie żołądek, kręci mi się w głowie, miewam biegunki 😞 Fakt, są to skutki uboczne o których przeczytałam w ulotce. Rozmawiałam z kobietami, które miały podobnie, ale mówiły że z czasem to mija.. Ginekolog też mi powiedział, że do 4 paczek organizm powinien się przyzwyczaić. Moje pytanie. Czy któraś z was stosuje te plastry? Jak wy się czujecie? Jakie są wasze odczucia co do Evry? Sama już nie wiem czy się męczyć czy myśleć nad jakąś zmiana... 

Gość Gość

Używam od ponad roku i jestem bardzo zadowolona. Nigdy nic mi nie było, plastry się nigdy nie odklejały (podczas kąpieli też nie). Mam 22 lata. To moja pierwsza antykoncepcja i myślę, że zostanę z plastrami na długo :) 

Myślę, że warto przejść się do ginekologa jeśli faktycznie jest z Tobą źle, ewentualnie daj plastrom szansę i poczekaj, może to pierwsze reakcje takie na plastry, a za niedługo wszystko minie, gdy organizm się przyzwyczai. 

Ja na początku też nie czułam się najlepiej i czułam mdłości. Dałam im szansę bo to moje pierwsze w życiu hormony, wszystko się unormowało :)