Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BIUS

muszę kupić nowy mikser nie wiem jaki pomóżcie

Polecane posty

Gość BIUS

witam, mam zamiar kupić nowy mikser , wiem ze chcę z misą obrotową, ale nie wiem jaki model ,  myśle o planetarnym nie piekę jakoś duzo specjalnie,  ale nie wiem jaką moc wybrac i pojemnośc misy,  wiem ze moc ma znaczenie, czy 600wat wystarczy ,moze wy takie macie to napiszcie jakie byście poleciły

Gość BIUS

ktoś doradzi bo do świat muszę kupić, czy do wyrobu chleba i ciast drożdzowych 600 mocy jest mikser odpowiedni

Gość fyfyfyfyf

Ja troszke sie znam na mikserach bo pieke duzo dla siebie, plus jeszcze torty dla znajomych i rodziny. Jesli mikser planetarny to Kitchen Aid lub Kenwood (to takie porsche wsrod mikserow)- jestem w kilku grupach zwiazanych z wypiekami i dekoracja tortow i ludzie zawsze polecaja sobie te dwa modele. Sama mam mikser reczny (Bosch 450w) i powiem ci ze nigdy mnie nie zawiodl zarowno z drozdzowym ciastem (srednio raz na tydz) jak i z tortami. Wiec jak kupisz sobie 600w to juz w ogole bedzie jak betoniarka 😉 

Gość BIUS

dzieki, mam taki upatrzony model 600 wat i 4,3litrowa misa

https://www.electro.pl/roboty-kuchenne/robot-planetarny-clatronic-km-3610,id-631621

i jescze jeden 1000wat i misa 5 litrowa, nie wiem czy juz nie za duzo litrów

Gość fyfyfyfyf

Ja bym sobie darowala 1000w jesli nie pieczesz profesjonalnie. Jedyne na co jeszcze patrz, to zeby mszystkie mieszadla nie byly plastikowe.

Gość Bułetta

Koniecznie weź model z hakiem do ciasta drożdżowego, wyrabia ciasto w mig.