Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciężko przestać

Miałam karmić piersią 3 miesiące potem 6 i chyba dalej będę karmić

Polecane posty

Gość Ciężko przestać

Jak w temacie. 

Niemowlę w nocy budzi się milion razy. Dziś zamierzam podać mu kleik ryżowy z mm może w końcu dłużej będzie spał. Powoli chce przyzwyczajać go do butelki. Zacząć od nocy? Tak jak myślę? Macie dla mnie jakieś rady? Ile wsypać tego kleiku ryżowego do mm? Tak żeby przeleciało przez smoczek? Na początek i tak nie poszaleje.

Gość Ciężko przestać

niemowle ma  prawie 7 miesięcy 

Gość Ytropi

Dziecko budzi się co chwilę bo pewno jest głodne a wy matki polki cyca będziecie 3 lata dawać!Daj mu porządną flachę a nie każesz mu ciućkać tą rzadziznę!

Gość Ciężko przestać
5 minut temu, Gość Ytropi napisał:

Dziecko budzi się co chwilę bo pewno jest głodne a wy matki polki cyca będziecie 3 lata dawać!Daj mu porządną flachę a nie każesz mu ciućkać tą rzadziznę!

Tak dziś zrobię tylko jak mam zrobić ta porządna flache? Żeby mu się smoczek nie zapchal i żeby nie było za rzadkie?  Bo gęste na początek chyba za wcześnie? 

Gość Ciężko przestać

A może zamiast rezygnować z karmienia powinnam sobie kupić coś na laktacje? Juz sama nie wiem co robić 

Gość Kolibra

Zrób mleko mm wg przepisu na puszce. Wcale nie musi być gęste, te mleka są i tak bardziej kaloryczne niż mleko mamy. Na tym etapie (7 mies.) to raczej nie ma sensu pobudzanie laktacji. Czas na inne posiłki, pierś podawaj dalej, ale nie ma co szaleć z kp, to już nie osesek. 

Gość Ciężko przestać

Kupiłam mleko bebilon 2 

Gość Ciężko przestać

Jeśli zrobię 150 ml mm i dodam 1 łyżkę kleiku będzie ok? 

Gość Kolibra

Będzie Ok. Zobacz na opakowaniu, ile dać mleka do butelki i spróbuj. Na początku oczywiście wypróbuj mniejsze porcje, ale stopniowo zwiększaj. 

Ja nigdy nie dodaawałam kaszki do butelki, choć obkupiłam się w specjalne smoczki itd. Podawałam kaszki, kleiki, zupki łyżeczką i było ok. W ogóle to nie jestem zwolenniczką tzw. butli na noc - ostatnia porcja powinna być nie większa od przeciętnej porcji w ciągu dnia, bo inaczej dziecko może mieć problemy z brzuszkiem. No i uwaga na zęby! 

Gość Gość

Dziecko sie budzi, bo jest przyzwyczajone do piersi, nie jest glodne, tylko uzaleznione. Moj tez sie tak budzil, odstawilam od piersi i spokoj, ale karmilam do poltora roku niz dotarlo do mnie o co chodzi. Podaj mu kaszke lyzeczks na noc, przed spaniem mleko z butli i odstaw od piersi. Dwa dni i bedzie spokoj.

Gość Ciężko przestać

przed butla z kleikiem dałam piers. Po 60 min się obudził zrobiłam 180 ml i dałam 2 miarki od mleka kleiku ryżowego zjadł 40 ml oczywiście musiał się przytulic do piersi bo był płacz. Wyszłam do kuchni zatkałam uszy, mąż próbował go tulic ale dał rady. 

Jutro jak bym tak spróbowała dać kleik łyżeczka? Ile łyżeczek  na początek skoro dziś tak mało zjadł? 

Jak pomyślę ze mam przestać karmić chce mi się płakać. 

Gość Emiska 30

Dziewczyno bez nerwow, dzieci sa rozne. Karmilam 11 miesiecy, mlody budzil sie srednio z 3 razy w nocy, spalam na fotelu. Odrzucil piers, przeszlam na mm, pierwsza noc przespal z 1 pobudka, kolejna z 2, kolejna z 3. Cale noc zaczal przesypiac jak mial 1,5 roku mimo ze mial butle, pozniej dosypywalam kleiku ryzowego- robilam mleko, wysypywalam pare miarek(takich od mleka) kleiku, czekslam az wsiaknie, byl beton, mozna kroic nozem wiec blendowalam i robil sie gesty plyn ale przez smoczek z krzyzykiem lecial. Mimo to sie budzil. Starszy na karmieniu mieszanym -cyc i butla przy kazdym karmieniu- przesypial noce w wieku 4 miesiecy. Po prostu zastanow sie czy chcesz karmic, ale to nie gwarantuje spania w nocy;)

Gość Gość

Dodawaj wg instrukcji, jak zabierzesz piers to wiecej zje, bo bedzie glodny. Piers to zapychacz, nie naje sie , ale co chwile pociagnie i zabije glod. Moj syn wisial na piersi i co chwile sie domagal, najpierw zabralam piers w ciagu dnia i dostawal tylko w nocy, wiec wisial na piersi w nocy. Nie uciekaj od niego, tlumacz ze mleczko sie skonczylo i nie ma. Takie male dziecko tez zrozumie i szybciej zapomni niz ty. W nocy zamiast piersi podaj mu wode w butelce, nie ucz na mleczko w nocy. Z rana mleko w butelce, pozniej kaszka, obiadek itd. A na kolacje znow kaszka i mleko w butelce.  Odstawisz i bedzie wszystkim lżej

Gość Ciężko przestać

Jak to czytam- rycze 😞 w sercu mnie ściska. Wgl ostatnio aby chodzę i się drę na meza, mam dość samej siebie 😞  

Dodatkowo jak czytam co powinny jeść już dzieci w tym wieku, to piszą że powinno uczyć się przezuwac i jeść np gotowane kawałki mięsa warzyw itp 😣 a mój same paćki wcina i do tego bez mięsa, bo najpierw chce wprowadzić kleik, kaszke manna i dopiero mięso. 1 sloiczek dziele na 3 potem 1 na pół w takim tempie może przed rokiem zje rybę 😞😞 tylko kp  do 6 miesiąca. Kupuje słoiki po 4 miesiącu