Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123

Nie pilnije dziecka podczas kąpieli

Polecane posty

Gość 123

Wlasnie sie dowiedzialam ze osoba z mojegootoczenianie pilnuje dwulatka podczas kąpieli. Dziecko wkłada do wanny a sama birze prysznic w tym samym pomieszczeniu. Dla mnie to niepojęte wystarczy sekunda i tragedia gotowa.

Gość Gosc

Straszne. Zgłoś na policję.  Nie panikuj, bez przesady. Równie dobrze ,takie 2 czy 3 letnie dziecko czy to w przedszkolu,czy u babci,czy we własnym pokoju może np potknac się o coś i złamać rękę, zakrztusic się wodą, uderzyć mocno głową o podłogę lub szafkę.... Oczywiście należy pilnować, ale bez przesady. Z drugiej strony wiele zależy od charakteru i temperamentu dziecka, także nie ma co uogolniac. 

Gość Monika

Kazdy dba jak ma. Niektorzy wola aby o ich dalszym zyciu decydowal przypadek a inni biora sprawy we wlasne rece.

Gość majti

ja mam dwoje dzieci i jedno kiedy było w tym wieku zostawiłam aby isc naszykować mleko , a drugie jest teraz nieco młodsze bo ma rok i 8 miesięcy i nie ma mowy o odwróceniu się i spuszczenia go z oka, mógłby wyskoczyć z wanny. córka to siedziała sobie i lała wode do kubeczków, a synek to istny diabełek. także już nie bruzgaj na tę matkę, bo dzieci są różne, poza tym ja kiedyś musiałam pomieszkać z rodzicami i oni tam mieli prysznic, brałam wtedy oboje dzieci do łazienki i kapalam się w kabinie prysznicowej z otwartymi drzwiami, także widziałam i gadałam z dzieciakami. poza tym niektóre matki to opowiadają po ludziach jak maja super, dzieci grzeczne, maja czas się wykapac, paznokcie pomalować a pewnie nie maja czasu się po dupie podrapać, pewnie twoja kolezanka się pochwalila, ze ma super madre dziecko bo samo się kapie i ona może tez w tym czasie a pewnie trzy razy oblala się woda i patrzyla co chwila na dzieciaka i kapiel była taka udana , ze marzenie po prostu..

Gość Gość

Jesli jest obok to w czym problem? Przeciez nie siedzi w salonie na kompie. 

Gość Made

Ja bym dwulatka nie zostawiła 

Gość Gość

Znajoma zostawiała samego 3 latka w basenie, a sama szła do salonu poleżeć, to dopiero odpowiedzialność. Na szczęście nic się nie stało...

Gość glutex

To jej problem, nie twój, co się tym tak przejmujesz? Jak bachor postanowi zabawić się w uboota i pójdzie na dno to ta osoba będzie świeciła oczami przed ratownikami, policją i sądem, nie ty.

Gość Kill

Moze w wannie ma wody tylko na dnie , do tego skoro kapie sie obok to widzi co robi dziecko. 

Gość gosc

ale wg ciebie jak ma wygladac to pilnowanie? ma siedziec przy dziecku i trzymac za plecki? to dwulatek, siedzi w wannie i sie bawi.Ona jest w tym samym pomieszczeniu, nie wychodzi, korzysta z okazji i sie myje. Wiele kobiet ma tak,ze musi robic kilka rzeczy jednoczesnie zwlaszcza jak nie ma nikogo do pomocy.Ja czasem tez wsadzam swojego 2 latka do wody i w tym czasie wezme prysznic,ogarne lazienke, czy zrobie paznokcie.On siedzi z wodzie, bawi sie zabawkami, ja go widze i robie swoje

Gość GoSC

Moja córka sama się kąpie pewnie też jakoś od 2 r.z wody dużo jej nie lałam, ona zawsze była rozsądna i się bawila zabawkami. Teraz ma ponad 5 lat i nadal kąpie się sama.

Gdybym widziała ze jest dzikus to bym jej sama nie zostawiła.