Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rumia

Jestem w trzeciej ciąży!!!!!! O matko!!!!

Polecane posty

Gość Rumia

Dziewczyny,jestem w szoku....Ok pół godziny temu zrobiłam test i wyszły dwie kreski! Wyobraźcie sobie,że siedziałam na sedesie i najpierw zaczęłam się histerycznie śmiać, jak oblakana, a potem gapilam się przez dłuższa chwilę tepo w ścianę.  Dobrze,że mąż był w sklepie. Tzn dalej jest,a ja nie wiem czy cokolwiek mówić, czy jeszcze nie. Ostatni okres miałam 21.10 ,ale ja mam nieregularne cykle, więc nie przejmowałam się opóźnieniem. Do tego żadnych objawów, no może większy apetyt, ale to przed okresem też mam. No i wyszło.

Mam już 2 dzieci. Córka 9 lat i syn 3,5, miałam właśnie wracać do pracy...Jestem w szoku! Fakt,nie zabezpieczalismy się, nawet rozmawialiśmy kiedyś o możliwości 3 dziecka, ale nie teraz. Mieszkamy w De, mam 30 lat...aborcja nie wchodzi w grę.  Dziewczyny...jak bardzo przerabane jest z 3 dzieci? Dodam,że syn do przedszkola idzie dopiero w przyszłym roku,bo w tym się nie dostał.  Jezu...mam mętlik w głowie. Mąż niedługo wraca z zakupów, a ja wyglądam jakbym zobaczyła ducha. 

Gość Ggg

Haha, nie planowaliście teraz trzeciego dziecka, no ale nie zabezpieczaliście się, a teraz jesteś w szoku 🤣 bez kitu, widzisz jak to brzmi? Ile Ty masz lat dziecko?

Gość adw

Skoro się nie zabezpieczaliście to na co liczyliście? Że jakoś to będzie?

Gość Rumia

Najczęściej był stosunek przerywany, do tego o drugie dziecko staraliśmy się 2,5 roku,stąd może rzeczywiście naiwnie sądziłam, że to przecież niemożliwe, żeby tak od jednego razu zajść w ciążę. Faktycznie, jak głupia małolata. Nie wiem co nam strzelilo do głowy, naprawdę.  No,ale stało się, a takie posty nie są pomocne; pytałam o życie z trójką dzieci, nie prosiłam o nasmiewanie się i ocenianie. Co do mojego wieku polecam raz jeszcze przeczytać mój pierwszy post. 

Gość gosc

Widzisz tak to jest te co chcą nie mogą rodzić te co mogą nie chcą,mieszkam w pl i jestem w drugiej ciąży ale musze TO zrobic bo poprostu nie stac nas chocby nie wiem jak wyliczac przeliczac nie da rady utrzymac jeszcze jedno dziecko i tak ledwo dajemy rady,nam braknie na jedzenie a co dopiero przy drugim a pracujemy oboje-brzmi jak zart ale tak wlasnie,tak tu sie zyje,jestem w rozsypce,ty z kolei masz warunki ale nie bardzo chcesz,zazdroszcze ci,pomysl o mnie jak bardzo cierpie nie mogac miec wiecej dzieci i ciesz sie ze bedziesz mama po raz 3.

Gość gosc

Nie sluchaj glupich polaczkow oni musza sie wysmiewac i szydzic bo tak sie dowartosciowują w zyciu egzystują i musza sobie udowodnic ze nie tylko oni są kupą gówna.Dasz rady kobieto,nie jedna wychowala i 6 i 7 a lata szybko zlecą dzieciaki teraz szybko dorastają,bedzie dobrze mówie ci.

Gość Gość wwo

Tylko nie rodz w Wejherowie 😄 najgorszy szpital .

Gość adw

Nie mam trójki dzieci, ale koleżanki mają i jakoś dają sobie radę. Też sobie dasz radę. Dzieci już nie są tak małe więc myślę, że nie będzie tragedii.

To fakt, naiwna byłaś myśląc, że jeden raz to za mało żeby zajść. To że wcześniej staranie tyle trwało nie znaczy, że potem nie wystarczy tak zwany "złoty strzał".

Gość Gość

Do gościa który chce usunąć. Różnie ludzie reagują po ale jeśli Ty nie jesteś tego pewna to przypuszczalnie skończy się to dla Ciebie traumą na całe życie i wszystko inne straci dla ciebie sens. I praca i reszta. Będziesz żyć jak wegetujacy robot. Co zrobisz to już Twoja sprawa.

Gość Rumia

O,dziękuję za miłe słowa. Tak,wiem,że kobiety dają radę, tylko....po prostu na razie ciężko mi sobie to wszystko wyobrazić, co nie znaczy,że trzeciego dziecka nie chcę.  Dopiero test zrobiłam, to pierwszy szok,strach, niedowierzanie...ale nigdzie nie napisałam, że nie chcę.  Mąż już wraca do domu, nie wytrzymam, powiem mu od razu,bo niby po co i na co czekać? 

Gość mmm
28 minut temu, Gość adw napisał:

Skoro się nie zabezpieczaliście to na co liczyliście? Że jakoś to będzie?

Ja się nie zabezpieczam od 6 lat, sex  jest bez wzgledu na to czy dni płodne, czy nie, i ciąży brak. Nie każdy zapyla na zawołanie

Gość Aga83

U nnie syn 12, prawie 13, corka prawie 6 i mlody poltora roku. Zmeczeni, czasami padamy trupem, oboje pracujemy, ja niedawno wrocilam. Jest pieknie. Male slodkie stopki i uslinione buziaki wynagradzaja wszystko. Bedzie dobrze. 

Gość gosc

Wlasnie teraz zyje jak wegetujacy robot,praca po 12 godzin,kombinowanie co do gara wlozyc tak zeby starczylo kasy do konca miesiaca,plakac mi sie chce jak mam wybierac czy mam rachunek oplacic czy dziecku kupic kurteczke i buty czy lekarstwa jak jest chore a pewnie ze bedzie trauma i wiem o tym ale mam skazac drugie dzieciatko na taka biede? 

Gość Kijek

Ja się nigdy nie zabezpiecza łam i mam dwoje planowanych dzieci więc można, ale wiem że faceci z wiekiem mogą popuszczac i oto w ten sposób jak jedno dziecko miało 2 lata a drugie pół roku zaliczyłam wpadkę. To jest dopiero tragedia, takie małe dzieci a tu trzecie, dzięki Bogu poronilam bo wykonczylabyn się chyba ale ty masz odchowane dzieci, dasz radę ciesz się!!! 

Gość fsds
11 minut temu, Gość mmm napisał:

Ja się nie zabezpieczam od 6 lat, sex  jest bez wzgledu na to czy dni płodne, czy nie, i ciąży brak. Nie każdy zapyla na zawołanie

A skąd wiesz że w ogóle "zapylisz"??

Gość Gość

Gość co chcę usunąć a może trzeba by trochę pokombinować? Może właśnie lepiej finansowo na tym wyjdziesz jak urodzisz? Może będzie ci się należeć 500 plus? Poza tym rzeczy dla dziecka możesz kupić używane i dla jednego i drugiego nieraz też ktoś w ogłoszeniach daje coś za darmo. Z doświadczenia ci powiem że lepiej się umordowac i dać radę niż po prostu poddać. Nie ma gorszego uczucia.

Gość gosc

Juz nie mam sily kombinowac tutaj,chcialabym bardzo i zyc w miare jak czlowiek ale jak pomysle ze trzeba walczyc o podstawowe potrzeby....ja wiem ze trzeba kombinowac inaczej sie tu nie da...boze co robic....

woow super gratuluje, ja jestem po dwóch ciążach, chciałabym kolejnego dzidziusia, bo sama mam dwójkę rodzeństwa, ale kuurcze boję się, ze już nie ogareniemy tego 😄 A gdzie rodziłaś do tej pory? Ja polecam krakowską Klinikę Femina, jeżeli chcesz prywatnie rodzić, ja tam rodziłam drugie dziecko, bo cc i chciałam mieć dobrą opiekę, więc moge polecić 🙂 GRATULACJE!! ❤️

Gość Gość

Nie mogę za Ciebie zdecydować cokolwiek nie zrobisz  będzie ci ciężko ale dobrze sobie to przekalkuluj czy warto usuwać bo może się okazać że opcja urodzenia dziecka była korzystniejsza dla ciebie. Poza tym to jest nieodwracalne i będziesz musiała z tym żyć do końca życia.

Gość gosc

Ciezko to bedzie mialo dziecko jak urodze,wiem jak cierpi pierwsze ze nie moge mu kupic ja nie mowie o rarytasach ale zwykle ludzkie rzeczy czy mam prawo skazywac na takie zycie drugie? Czy to jest ludzkie?

9 minut temu, izkaizka napisał:

woow super gratuluje, ja jestem po dwóch ciążach, chciałabym kolejnego dzidziusia, bo sama mam dwójkę rodzeństwa, ale kuurcze boję się, ze już nie ogareniemy tego 😄 A gdzie rodziłaś do tej pory? Ja polecam krakowską Klinikę Femina, jeżeli chcesz prywatnie rodzić, ja tam rodziłam drugie dziecko, bo cc i chciałam mieć dobrą opiekę, więc moge polecić 🙂 GRATULACJE!! ❤️

ja też rodziłam na kostrzewskiego u Jankowskiego, wspaniały lekarz! Widzę, że to nie tylko moje zdanie!!

Gość Gość

Pomysł że wiele kobiet nie pracuje właśnie bo bardziej jej się opłaci wsiąść to 500 plus. Może to chore ale taka prawda że żyjemy w chorym kraju. I co zrobisz trzeba tak kombinować żeby było dla nas najkorzystniejszej. Mnie wyprawka praktycznie nic nie kosztowała. Tu sprzedam tu kupię i jakoś to idzie do przodu czy masz męża?

Gość Gość
9 minut temu, Gość gosc napisał:

Ciezko to bedzie mialo dziecko jak urodze,wiem jak cierpi pierwsze ze nie moge mu kupic ja nie mowie o rarytasach ale zwykle ludzkie rzeczy czy mam prawo skazywac na takie zycie drugie? Czy to jest ludzkie?

Dostaniesz 500+, jak nie przekroczysz jakiegoś tam dochodu, to i inne zasiłki, skoro teraz pracujesz, to macierzyński dostaniesz.

My mamy 1 dziecko i jest cholernie ciężko, żadne świadczenia nam się nie należą, bo jesteśmy "za bogaci" ale nikt nie patrzy na to, że połowa pensji idzie na mieszkanie i opłaty. I ciągle na wynajmowanym, bo nie ma jak odłożyć na wkład własny. Więc nie chcemy drugiego dziecka, tabletki antykoncepcyjne naprawdę nie są aż takie drogie, więcej płacisz za telefon.

Gość tępe dzidy te niektóre kaf

co wy pieprzycie o zabezpieczaniu .Naprawde kafeterianki sa takie tępe , że nie rozumieją pytania które zadała autorka !! nie pytała o zabezpieczenie tylko o porade mam z trojgiem dzieci . Wiekszosc to tępe su cze tu siedza z brewkami plemnikowymi i pazkokietkami 5 cm ..... i bez mózgu . 

Gość Gość

Witaj w klubie. Też podobno jestem za bogata na 500 plus bo mam jedno i krew mnie zalewa bo tak naprawdę jestem biedna a 500 plus dostają bogaci co mają po kilkoro dzieci. Mój szef ma kasy w cholerę i dostaje bo ma 3 dzieci a ja ponieważ mam jedno to nic nie dostaje choć jestem biedna. Nie wiem gdzie tu logika rządu ze najbogatsi dostają to 500 plus

Gość tępe dzidy te niektóre kaf
1 godzinę temu, Gość Kijek napisał:

Ja się nigdy nie zabezpiecza łam i mam dwoje planowanych dzieci więc można, ale wiem że faceci z wiekiem mogą popuszczac i oto w ten sposób jak jedno dziecko miało 2 lata a drugie pół roku zaliczyłam wpadkę. To jest dopiero tragedia, takie małe dzieci a tu trzecie, dzięki Bogu poronilam bo wykonczylabyn się chyba ale ty masz odchowane dzieci, dasz radę ciesz się!!! 

dzięki Bogu poroniłam bo musiałabym doope ruszyc w nocy w stac do dziecka .... na stosie powinni cie spalić 

Gość gosc

Czyli jest samotnym ojcem? Bo 500 otrzymuja tylko samotni rodzice ktorzy maja wyrok sadowy na dziecko,na 1,2,3 itd.

Gość sdd
1 minutę temu, Gość gosc napisał:

Czyli jest samotnym ojcem? Bo 500 otrzymuja tylko samotni rodzice ktorzy maja wyrok sadowy na dziecko,na 1,2,3 itd.

łoo matko może ma tylko na dwoje dzieci . po co wnikasz w coś nieistotnego 

Gość Gość
21 minut temu, Gość tępe dzidy te niektóre kaf napisał:

co wy pieprzycie o zabezpieczaniu .Naprawde kafeterianki sa takie tępe , że nie rozumieją pytania które zadała autorka !! nie pytała o zabezpieczenie tylko o porade mam z trojgiem dzieci . Wiekszosc to tępe su cze tu siedza z brewkami plemnikowymi i pazkokietkami 5 cm ..... i bez mózgu . 

Kulture osobistą mają na wyższym poziomie niż Ty.

Gość uuu
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

czy mam rachunek oplacic czy dziecku kupic kurteczke i buty

A w jakim wieku masz dziecko i płeć? Może mogłabym Ci coś wysłać po moim??