Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rumia

Jestem w trzeciej ciąży!!!!!! O matko!!!!

Polecane posty

Gość Gość

500 plus się należy na drugie i trzecie dziecko niezależnie od dochodu. Tylko na pierwsze się nie należy dlatego najbardziej poszkodowani są ci co mają jedno.

Gość Gość

Wystarczy że wejdzie na znaną tablice ogłoszeń nie będę reklamować jaką i kurteczkę i buty znajdzie nawet za darmo. Teraz nie potrzeba dużo żeby dziecko ubrać. Kiedyś owszem gdy nie było takich możliwości a teraz wystarczy trochę pokombinować.

Gość gosc

Radzi to wladza pissuarowska ktora ma 30 patoli miesiecznie i ubiera swoje dzieci w channelu bo sie wam nalezy a nam kazecie kombinowac po lumpeksach?

Gość Maria

Ja tez jestem w 3 niechcianej ciazy. Plakalam,bo mam traume po CC i po SN. Znieczulenie na mnie nie działa,po prostu. Zadne. Teraz mam depresje,chcialam usunac,ale jednak sumienie... Rodze w marcu,juz nie spie ,denerwuje sie,mysle co bedzie:-( moglabym miec 5 dzieci ale zeby ktos mi je przyniosl i polozyl a nie rodzic je:-(

Gość Goscni
39 minut temu, Gość Gość napisał:

500 plus się należy na drugie i trzecie dziecko niezależnie od dochodu. Tylko na pierwsze się nie należy dlatego najbardziej poszkodowani są ci co mają jedno.

To niech sobie zrobia kolejne. Na całym swiecie tak jest a tylko wam nie pasuje! 500+ jest na prokreacje a dla wygodnych mamusiek. Tyle

Gość Nualla OBrien

Mam kurtke zimowa Hilfigera na 7latka i buty zimowe Ralph Lauren na 6lat chyba , moge podeslac komus , buty sa jak nowe bo u nas zimy nie ma...moze 3 dni...a i jestem mama 5 dzieci ( 3 doroslych) Da sie zyc godnie ale ciezko tlumaczyc na kafe bo jak napiszesz ze masz biede przy jednym dziecku to hejterki sapia ale jak napiszesz ze masz 5 to byle drobiazg , brak gwarancji milionow euro od poczecia po grob to odrazu gotuja sie wredne jedze i pluja jadem jak smialas decydowac sie na dziecko, biedne dzieci, tylko czekaja na haslo wpadka zeby obrzygac cie wyzwiskami od najgorszych i patologii hahaha...

Gość Gość

Rozumiem że jak się komuś należy 500 plus to ma odmówić bo inaczej jest wygodny. Ten co to pisze też pewnie chętnie by odmówił. No ciekawe.

Gość krytykantka 500+

No nic, wyrazy współczucia.

Gość Bskdhsks

Osobami która chcesz usunąć ile zarabiacie ? Może mąż mógłby zmienić prace ? To chyba prostsze od morderstwa na własnym dziecku 

Gość Anka40

Skonczcie robic z igly widly, w UK znam wiele kobiet ktore usuwaly ciaze zeny to raz, nie ma zadnych dramatow, macie wyprane mozgi opowiesciami o ogniu piekielnym i dramatach psychicznych nakrecanych przez kosciol i ruchy Pro Life, zeby tego nie robic z byle powodu. Jesli ta dziewczyna czuje ze nie podola finansowo to pewnie tak jest, pewnie wyczerpal sie limit pomyslow i mozliwosci  na poprawe bytu . Lepiej tak niz w biedzie i nedzy , z nieoplaconymi rachunkami mialaby psioczyc na to dziecko za to ze jest a z was zadna jej nie dolozy do czynszu , ja rowniez , wiec nie oceniam i nie namawiam , niech robi co uwaza za sluszne

Gość Anka40
52 minuty temu, Gość Gość napisał:

Rozumiem że jak się komuś należy 500 plus to ma odmówić bo inaczej jest wygodny. Ten co to pisze też pewnie chętnie by odmówił. No ciekawe.

psioczom najglosniej ci ktorym sie nie nalezy, gdyby sie nalezalo to braliby garsciami mentalnosc polskich januszy i grazyn zawisc zzera do kosci...specjalnie pisze z malej 

Gość Gość

Gość Anka ja usunęłam i przeżywam dramat z tego powodu. Może dla ciebie i niektórych kobiet to nic dla mnie jednak to jest traumą bo jakby nie było dla mnie to zabicie kogoś. Może to jeszcze nie do końca człowiek ale jdnak ZYWY płód,zaznaczam żywy bo on żyje nie jest martwy i nie nasłuchałam się od nikogo to moja wewnętrzna tragedia. Także nie wiesz jak ta dziewczyna zareaguje po.

Gość Ginekolog
4 godziny temu, izkaizka napisał:

woow super gratuluje, ja jestem po dwóch ciążach, chciałabym kolejnego dzidziusia, bo sama mam dwójkę rodzeństwa, ale kuurcze boję się, ze już nie ogareniemy tego 😄 A gdzie rodziłaś do tej pory? Ja polecam krakowską Klinikę Femina, jeżeli chcesz prywatnie rodzić, ja tam rodziłam drugie dziecko, bo cc i chciałam mieć dobrą opiekę, więc moge polecić 🙂 GRATULACJE!! ❤️

Witaj Izka ty sie nie zastanawiaj lepiej sie wychowuje odrazu dzieciaczki niż co 10 lat odchować i pózniej mozna znów sie bawić

nie wiem ile masz lat ale ja bym tak zrobił :)

napisz pogadamy- obojetne20@poczta.fm

Gość Ginekolog
2 godziny temu, Gość Maria napisał:

Ja tez jestem w 3 niechcianej ciazy. Plakalam,bo mam traume po CC i po SN. Znieczulenie na mnie nie działa,po prostu. Zadne. Teraz mam depresje,chcialam usunac,ale jednak sumienie... Rodze w marcu,juz nie spie ,denerwuje sie,mysle co bedzie:-( moglabym miec 5 dzieci ale zeby ktos mi je przyniosl i polozyl a nie rodzic je:-(

Maria mysle ze nie każda twoja ciąza bedzie taksamo bolesna jesli chcesz o tym pogadać napisz obojetne20@poczta.fm

pozdrawiam

Gość owen

"Usuniecie ciazy to trauma do konca zycia" itp. to typowo ciemnogrodzko-katolandzkie wmawianie komus winy. Ja rodzilam tylko dzieci planowane, moje przyjaciolki i kolezanki rowniez. I zadna z nas nie miala z tym nigdy problemu. Ale byly to inne czasy, wtedy kosciol i jego owieczki nie rzadzili macicami.

Gość Gość

Ja nie rozumiem co ma z tym wspólnego kościół który może komuś tam wmawia coś. To chodzi o człowieczeństwo o to że krzywdzi się kogoś. Jakby nie bylo to to coś zyje. Zacofanie i ciemnota to to że każdy kto jest przeciwko aborcji lub przeżywa traumę po niej to od razu musi być katolikiem i za pisem.

Gość Gość

W dawnych czasach nie było USG i nikt nie wiedział jak taki płód wygląda dlatego tak łatwo się babom usuwało. Pamiętam jak chciałam mojej mamie pokazać zdjęcie z usg z 11tygodnia to mi powiedziała że co ty mi chcesz pokazywać jak teraz to tylko jakieś komórki są. To jest dopiero zacofanie.

Gość Ginekolog
8 minut temu, Gość Gość napisał:

W dawnych czasach nie było USG i nikt nie wiedział jak taki płód wygląda dlatego tak łatwo się babom usuwało. Pamiętam jak chciałam mojej mamie pokazać zdjęcie z usg z 11tygodnia to mi powiedziała że co ty mi chcesz pokazywać jak teraz to tylko jakieś komórki są. To jest dopiero zacofanie.

Zgadzam sie z Tobą w 100% to wszystko przez zacofanie

Gość xoxoxo

Niech kazdy robi co musi i uwaza za konieczne, nic nam do tego, zadna z was czyjegos dziecka nie bedzie wychowywac ani wspomagac finansowo danej kobiety, wiec naprawde zachowajcie swoje porady dla siebie, bo nic nie wnosza. usunie plucie jadem, urodzi i zachwile napisze ze przezywa dramat zyjac w nedzy zrozpaczona , tez zmije zaatakuja i opluja jadem ze zdecydowala sie na dziecko nie majac pieniedzy...cokolwiek by nie zrobic tlum wrednych hejterek zawsze bedzie atakowac. Kiedys bylam zalamana w ciazy...pisalam tu , zjechaly mnie, ze chce usunac, nie usunelam. Moje dziecko jest nieuleczalnie chore cierpi kazdego dnia ze swoja choroba, umrze mlodo i przeklina to ze sie wogole urodzil

Gość Gosc

Ale co ty panikujesz, jak urodzisz  co jedno dziecko bedzie mialo 10 lat a drugie 4 , to juz nie sa takie maluszki , gorzej jak bys miala takie 1,5 roczku i np 3 miesieczne 

Gość Dbs

Jak bym mieszkała tak jak autorka w de to bym się ani chwili nie zastanawiała tylko szła na zabieg.

Wkurwia mnie ze w tym katolibanie nie mogę legalnie decydować o tym ile mam urodzić dzieci. Nie jestem katoliczką, nie wierzę w żadnego boga.  Płód to dla mnie jeszcze nie człowiek. Jeżeli zaliczę wpadkę to na pewno nie zdecyduje się urodzić 3 dziecka. Dwa to już i tak dużo 

Gość Gość

Ja myślę że ta co tu wpisała że urodziła chore dziecko to prowokacja.

Gość Gość

Dlaczego urodziłaś dziecko chore i nie zrobiłaś badań w ciąży?Przecież takie choroby można wykryć.

Gość gosc
23 minuty temu, Gość Gość napisał:

Dlaczego urodziłaś dziecko chore i nie zrobiłaś badań w ciąży?Przecież takie choroby można wykryć.

Jakie ? Nie wiesz na co jest chore jej dziecko.

Gość Troje

Mam trójkę, też przy trzecim byłam w szoku i pół ciąży byłam załamana a teraz 3 lata minęły i nie wyobrażam sobie nie mieć 3ki:)

Jest wesoła ekipa!

Pozdrawiam Cię ciepło,

Ania

Gość Nieplanowana ciąża?

Masz pytania? Zadzwoń lub napisz na darmowy chat dla osób w nieplanowanej ciąży.

http://www.kobietawpigulce.pl/

Gość xoxoxoxo
11 godzin temu, Gość Gość napisał:

Ja myślę że ta co tu wpisała że urodziła chore dziecko to prowokacja.

zapraszam do mnie , powiedz to mojemu dziecku, ze jego choroba to prowokacja i myslisz ze jest zdrowy, koniec zastrzykow i mordegi, bedzie zyl dlugo i szczesliwie...

a do jeszcze madrzejszej w temacie co chcialaby uslyszec ze nieodpowiedzialna patologiczna i otepiala madka nie robila badan, zeby po niej z radoscia pojezdzic i opluc...

otoz wszystkie badania robilam z dostepnych i g..no w tym temacie wykazaly , choroba pojawila sie znikad

Gość Gosc
2 minuty temu, Gość xoxoxoxo napisał:

zapraszam do mnie , powiedz to mojemu dziecku, ze jego choroba to prowokacja i myslisz ze jest zdrowy, koniec zastrzykow i mordegi, bedzie zyl dlugo i szczesliwie...

a do jeszcze madrzejszej w temacie co chcialaby uslyszec ze nieodpowiedzialna patologiczna i otepiala madka nie robila badan, zeby po niej z radoscia pojezdzic i opluc...

otoz wszystkie badania robilam z dostepnych i g..no w tym temacie wykazaly , choroba pojawila sie znikad

Bardzo mi przykro.  Nie wyobrazam sobie patrzec codziennie na swoje dziecko w cierpieniu.  Mam nadzieje, ze cierpienie dziecka skonczy sie, ale milosc pozostanie z wami na zawsze.

Rozumiem, że jesteś w szoku i może być ciężko ale w końcu dzieci to duży skarb ;) Zobaczysz jeszcze będziesz się z tego śmiała :) 

Gość xoxoxo
6 godzin temu, Gość Gosc napisał:

Bardzo mi przykro.  Nie wyobrazam sobie patrzec codziennie na swoje dziecko w cierpieniu.  Mam nadzieje, ze cierpienie dziecka skonczy sie, ale milosc pozostanie z wami na zawsze.

chcialam usunac ta ciaze , dzis mam wyrzuty sumienia ze skazalam go na wieksze g...no i meczarnie niz to gdy jako zarodek by obumarl po cutothecu lub innych dostepnych tabletkach. on mysli, czuje i wie co go czeka . nie zawsze aborcja jest zlem . chcialam nawiazac tylko do tych ktore tak gorliwie namawiaja zeby rodzic kiedy czujesz lub liczysz i wychodzi na nie...kazdy ma jakis powazny powod.nie namawiajcie , nie opluwajcie, ja napisalam 10 lat temu to na stosie mnie chcialy spalic...i na tym sie skonczylo dzis zadna z nich noe pomaga mi przy chorym dziecku , ich rola ogranicza sie do hejtu