kryska 1 Napisano Grudzień 13, 2018 Czy któraś z Was może mi podać prosty wzór na obliczenie BMI? Uważam, że BMI to najlepsze odzwierciedlenie tego czy ma się odpowiednią wagę i sama chce się nauczyć je obliczać. Czy przy obliczani BMI potrzebny jest też wiek, i właściwie do czego? I od razu mówie, że dziękuję za linki do stron z kalkulatorami! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GOSC Napisano Grudzień 13, 2018 Czesc. Ja obliczalam bez wieku, dzieli sie mase ciala przez wzrost. Wpisz sobie kalkulator BMI i sie wyswietli, tam tylko trzeba wpisac mace i wzrost i samo obliczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rowerowy Napisano Grudzień 19, 2018 Dnia 13.12.2018 o 12:28, Gość GOSC napisał: Czesc. Ja obliczalam bez wieku, dzieli sie mase ciala przez wzrost. Wpisz sobie kalkulator BMI i sie wyswietli, tam tylko trzeba wpisac mace i wzrost i samo obliczy. Przecież napisała, że nie chce stron z kalkulatorami, tylko chce się sama nauczyć, świetna pomoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GOSC Napisano Grudzień 19, 2018 Przeciez napisane jest ze trzeba podzielic wage przez wzrost, czytac nie umiesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eddi 0 Napisano Grudzień 20, 2018 Najbardziej uniwersalny wzór to będzie: WAGA [kg] / WZROST [m] DO KWADRATU!! Wzrost podajemy np. 1,6 a nie 160 cm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach