Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ckw

jak znaleźć znajomych?

Polecane posty

Gość ckw

Mam 33 lata i dziwny problem- w ogóle nie mam znajomych, kolegów, osób, z którymi mógłbym się spotkać po pracy, pogadać itp.

Myślę, że wówczas moje życie wyglądałoby zupełnie inaczej. Jestem dość zamknięty, ale potrafię się też otworzyć, pracę mam niestety taką, 

że nie mam zbyt dużo kontaktów z ludźmi. Mieszkam dotąd z rodzicami, ale planuję to zmienić.

Kurcze jak to zmienić i znaleźć znajomych?

Gość ewa

Znam kogoś takiego, który jest kompletnie sam. Niby rozmawia z ludźmi, ale gdy rozmowa się kończy, ludzie nigdy do niego nie wracają. Wydaje się zwykłym człowiekiem, ale ja widzę z boku, że on ma jakieś dysfunkcje - na przykład nigdy nie nawiązuje kontaktu wzrokowego, nie podaje ręki, czy mówi w taki specyficzny irytujący sposób, który wymaga od słuchacz wiele cierpliwości. Diabeł tkwi w szczegółach - zastanów się, czy nie masz w sobie czegoś, co zraża ludzi. ze niiby żyjesz bezkonfliktowo, a jednak ludzie Cię omijają. Szczegóły są ważne. Samo wyprowadzenie się od rodziców, choć samo w sobie jest słuszne, nie załatwi sprawy.

Gość jasna sprawa

gadaj z wszystkimi, bierz nr telefonów, dzwoń, umawiaj się i tyle, proste

Gość gość

kółka zainteresowań, kręgi zainteresować itp. tańce, hobby, kursy... możliwości jest multum. trzeba tylko chcieć.

Gość nowe miasto

nawet na przystanku autobusowym możesz kogoś zagadać i poznać

Gość gość

Po co ci znajomi? Ludzie to w większości koorvy niemiłosierne, jak jesteś introwertyk i odludek to od razu będą Cię między sobą obgadywać i naśmiewać się, jak nie wprost to za plecami na pewno. Znajdź sobie jakieś hobby nie wymagające znajomych i tyle. A po co Ci w w ogóle znajomi żeby wyprowadzić się od rodziców? :D