Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościowa

Co lepsze dom czy mieszkanie? Wznawiamy dyskusję, rok 2018 i 2019.

Polecane posty

Gość gościowa

zapraszam do kulturalnej wymiany zdań :)

Gość To ja kulturalnie

Dom, dom, dom

I pisze to ha która od 10 lat mieszka w bloku a pierwsze 20 lat życia mieszkałam w domu 

Bloki to pieprzony kolchoz, zwłaszcza te nowe budynki gdzie się sprowadza w większości swołocz na kredyt 

Sąsiadów słychać przez ścianę, drą ryje na swoje bachory. Bachory tupią, skaczą i wrzeszcza za ścianą. Odpocząć nie można nawet w weekend bo non stop już od rana tupanie i dudnienie przez ścianę. Latem na balkonie i na patio gdzie większość okien mieszkan wychodzi na to rozwrzeszczane patio. Bachory rozsypuja piach z piaskownicy po całym osiedlu za co płacą wszyscy. Za nowy piach i posprzatanie porozsypywanego. Niszczą zieleń, drzewka, kwiatki na terenie wspólnym. 

Latem okna obowiązkowo zamknięte a i tak słychać darciem ryjow. A wieczorami starzy tych bachorow wychodzą i drą mordy przez pół nocy popijając piwo 

Korytarze zastawione czołgami do przewożenia bachorow. Wiecznie słychać tupanie buciorow z korytarza albo darcie mordy bachora który nie chce iść do przedszkola. 

I tak cały czas, okrągły tydzień, miesiąc. Całe lata. Marzę o tym kiedy będę w końcu mieć domek. Z dala od tych kocmoluchow 

Gość GOŚĆ

Widzę ze super dyskusja się rozwija 

Gość Gość

Dom domek domeczek domuś 

Jedyny  minus to konieczność odśnieżania..

Gość gość

Niw boicie sie wlamania do domu jak wyjezdzacie na urlop?

Gość stylowa

Dla większości ludzi wymarzonym miejscem do życia jest : dom jednorodzinny lub stylowa kamienica - tylko te rodzaje domów maja duszę , uważam że bloków i blokowisk, zamkniętych osiedli powinno się już nie budować współcześnie. Ja najbardziej chyba chciałabym mieszkać właśnie w takiej stylowej kamienicy w centrum  miasta- na dole sklepy, na górze mieszkania , wysokie sufity  duże okna - to mi kojarzy się z takim miejskim stylem życia  

Gość gość

stylowa kamienica na ruchliwej ulicy?

a nie lepsze meiszkanie z widokiem i balkonem na park?

Gość stylowa

Te mieszkania w blokowiskach z płyty są dla biedaków, kojarzą mi się z PRL i byle jakością   , mieszkania w kamienicach są zazwyczaj większe i droższe,  nawet jeśli są starsze ….