Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamajasiaizosi

ZAJADY- witaminy na zajady u dziecka

Polecane posty

Gość mamajasiaizosi

Hej dziewczyny :classic_happy::classic_happy:

Czy to prawda, że zajady robią się przez brak witamin? :classic_ninja: Jakie podawać dziecku witaminy, żeby zajady przeszły? Nie chce żeby dziecko się męczyło ale biegać z każdą pierdołą do lekarza też nie można- wolałabym podać mu coś co mu pomoże. :classic_sad: W interenecie jest masa sprzecznych informacji, któraś z Was miała taki przypadek i podaławała witaminy, żeby zajady zniknęły? A może smarować maścią witaminową? :classic_smile:

Gość Gość dzisiaj i jutro

Nie wiem ile twoje dziecko ma ale mój syn 8 lat ostatnio miał zajazdy akurat uważam  że  nie  od braku witamin chociaż to możliwe, ale pewnie brudne lapska pchal i kupiłam mu masc witaminowa za niecale 10 zł  2 dni i po zajadach masc od 7 roku  to nie wiem czy możecie stosować.. 

Gość ggg

Zajady to często brak witamin z grupy B, bierze się cały kompleks. Ale nawracające zajady mogą mieć podłoże grzybiczne. Ja miałam taki rok, że się ich pozbyć nie mogłam. W aptece koleżanka dała mi Candi, taką jakby pomadkę. Od tamtego czasu spokój. Nie wiem czy u dzieci można to stosować, dopytaj w aptece.

Gość gość

Częściowo prawda, niedobór witamin z grupy B może sprzyjać problemom skórnym, w tym zajadom, ale wystarczy normalna dieta i tego niedoboru nie będzie.

Zajady mogą też być spowodowane zakażeniem drożdżakami, czyli po prostu być grzybicą, i wtedy będzie potrzebna odpowiednia maść.

Jeśli nadkażenia grzybicznego nie podejrzewasz to maść gojąca typu cicabio, ciclafate, maść tranowa...

Gość Gosc

B! Zgadza sie! Podaj mieso i znikna za 2-3 dni.

Gość Gosc

Je mieso regularnie, czy tylko raz na jakis czas?

Mnie sie robia zawsze jak zapiminam o miesie na wiecej niz 3 tyg. Nawet jak probuje zastapic awokado, orzechami, brokula, to i tak nic tak blyskawicznie nue dziala jak wlasnie miecho.