Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pudding13

Czy wasza ciąża była planowana?

Polecane posty

Hej laski, chciałam się dowiedzieć czy wasza ciąża/wasze ciąże były planowane? I jak się z tym czulyscie jeśli ciąża była niespodzianką

Gość Gosc

A kto normalny planuje ciaze? Nie wiem kto chce sam siebie dobrowolnie skazywać na dziecko

Gość gossssccc
2 minuty temu, Gość Gosc napisał:

A kto normalny planuje ciaze? Nie wiem kto chce sam siebie dobrowolnie skazywać na dziecko

puknij sie w glowe, duzo ludzi planuje dzieci, jak nie rozumiesz tego to nie. ile masz lat ze takei glupoty piszesz/ 15? max 20 pewnie.

Gość Agnieszka36

Moja ciaza nie byla planowana.

planowo mialo to byc 2-3 lata pozniej.

Wpadlismy z chlopakiem, jak bylismy za granica poltora roku, mielismy wtedy po 26 lat. Bylo zaskoczenie, ale bez przerazenia itd. aborcji nie rozwazalismy, mimo iz nie byloby problem z tej dokonaniem.

Moj chlopak okazal sie byc wspanialym ojcem, choc potrzebowal czasu bo tak naprawde zalapal super kontakt z dzieckiem jak mialo kolo roczku. Ale od poczatku byl dobrym troskliwym cierpliwym tata. nasz zwiazek nieco kulal pod koniec ciazy I pierwsze miesiace, zycia dziecka bo wiaodmo - wieczne niewyspanie, ogromna zmiana w zyciu, nikogo z rodziny blisko nas. ale do Polsk iwracac nie zamierzalismy.

wzielismy slub jak dziecko mialo 3 lata.

Obecnie dziecko ma 9 lat. my nadal w tym samym kraju, szczesliwa rodzina. wiecej dzieci nie mamy.

Gość GOSC

U mnie pierwsza ciaza byla planowana. Staralismy sie pol roku o dziecko. Druga ciaza byla mala niespodzianka, chcielismy miec drugie dziecko ale nie spodziewalismy sie ze tak szybko zajde w ciaze. Miedzy dziecmi jest rok roznicy.

Gość Gość
5 minut temu, Gość gossssccc napisał:

puknij sie w glowe, duzo ludzi planuje dzieci, jak nie rozumiesz tego to nie. ile masz lat ze takei glupoty piszesz/ 15? max 20 pewnie.

To stara panna z kotem, której nikt nie chciał, to i nie miała ani z kim mieć dziecka planowanego czy nie.

Gość Gość

Tak, była planowana ale niestety poroniłam w 9tc.

Gość Agnieszka36
9 minut temu, Gość Gość napisał:

Przykro mi :(

Gość Gość
41 minut temu, Gość Gość napisał:

To stara panna z kotem, której nikt nie chciał, to i nie miała ani z kim mieć dziecka planowanego czy nie.

Ja tam bym wolała być stara panna z kotem niż być rozwiedziona i zostać sama z dziecmi i z depresja 

1 godzinę temu, Gość Agnieszka36 napisał:

Moja ciaza nie byla planowana.

planowo mialo to byc 2-3 lata pozniej.

Wpadlismy z chlopakiem, jak bylismy za granica poltora roku, mielismy wtedy po 26 lat. Bylo zaskoczenie, ale bez przerazenia itd. aborcji nie rozwazalismy, mimo iz nie byloby problem z tej dokonaniem.

Moj chlopak okazal sie byc wspanialym ojcem, choc potrzebowal czasu bo tak naprawde zalapal super kontakt z dzieckiem jak mialo kolo roczku. Ale od poczatku byl dobrym troskliwym cierpliwym tata. nasz zwiazek nieco kulal pod koniec ciazy I pierwsze miesiace, zycia dziecka bo wiaodmo - wieczne niewyspanie, ogromna zmiana w zyciu, nikogo z rodziny blisko nas. ale do Polsk iwracac nie zamierzalismy.

wzielismy slub jak dziecko mialo 3 lata.

Obecnie dziecko ma 9 lat. my nadal w tym samym kraju, szczesliwa rodzina. wiecej dzieci nie mamy.

Chcicalam wlasnie uslyszec cos podobnego. 

Pytam poniewaz, rozmawialismy z partnerem ze  pod koniec 2019 zaczniemy starania o dziecko, powod dla ktorego nie zaczniemy teraz jest taki ze moj partner chce kupic dom w londynie. Jestem tym ukladem troche zawiedziona, poniewaz mamy juz wlasny dom w UK, tylko nie w Londynie, w ktorym nie mieszkamy - dom splaca sie sam a my wynajmujemy w stolicy. Niedaowno skonczylam 29 lat i chcialabym zajsc w ciaze przed 30stka.. Oboje spelniamy sie zawodowo i mamy bardzo dobrze platne prace, nie wiem dlaczego on sie tak uparl na kupno zanim bedziemy oczekiwac dzidziusa. 

I generalnie czasem mam takie ciche mysli, jaka jest szansa ze wpadne wczesniej niz zaplanowalismy. Nie zabezpieczamy sie od pol roku - stosunek przerywany. Wiem ze to troche samolubne ale nie jestesmy w zlej sytuacji wiec to nie jest tak, ze sobie nie poradzimy...

Gość Czy wasza

Ja bym chciała wpaść bo świadomie to nigdy się nie zdecyduje..  A wiem że wiele stracę 😏

4 minuty temu, Gość Czy wasza napisał:

Ja bym chciała wpaść bo świadomie to nigdy się nie zdecyduje..  A wiem że wiele stracę 😏

Ha czyli nie ja jedna mam takie mysli 

Gość O.n.a.

Ja planowalam obie ciąże,  za każdym razem ponad rok się starałam. P.S. Jestem normalna.

Gość Agnieszka36
2 godziny temu, Pudding13 napisał:

Chcicalam wlasnie uslyszec cos podobnego. 

Pytam poniewaz, rozmawialismy z partnerem ze  pod koniec 2019 zaczniemy starania o dziecko, powod dla ktorego nie zaczniemy teraz jest taki ze moj partner chce kupic dom w londynie. Jestem tym ukladem troche zawiedziona, poniewaz mamy juz wlasny dom w UK, tylko nie w Londynie, w ktorym nie mieszkamy - dom splaca sie sam a my wynajmujemy w stolicy. Niedaowno skonczylam 29 lat i chcialabym zajsc w ciaze przed 30stka.. Oboje spelniamy sie zawodowo i mamy bardzo dobrze platne prace, nie wiem dlaczego on sie tak uparl na kupno zanim bedziemy oczekiwac dzidziusa. 

I generalnie czasem mam takie ciche mysli, jaka jest szansa ze wpadne wczesniej niz zaplanowalismy. Nie zabezpieczamy sie od pol roku - stosunek przerywany. Wiem ze to troche samolubne ale nie jestesmy w zlej sytuacji wiec to nie jest tak, ze sobie nie poradzimy...

z tego co piszesz wynika, ze sobie na pewno poradzicie finansowo, wiek na dziecko tez dobry.  ja tez mieszkam w UK, ale nie w Londynie, jednak w dosc duzym miescie. prace mam dobre, zarabiamy tez z mezem niezle - ale nie zawsze tak bylo. tzn nie od samego poczatku.

pozdrawiam I koncze prace, jest 16:58, jeszcze tylko jutro do 4pm I potem wolneeeee do 3 stycznia :)  szczesliwego nowego roku!

Gość Czy wasza
1 godzinę temu, Pudding13 napisał:

Ha czyli nie ja jedna mam takie mysli 

Hihi myślę że jest nas więcej 😉 mnie już goni czas...myślę że nie będę miała dzieci no chyba że wpadnę ale moja anty jest dość dobra więc nie liczę na wpadkę 😉 świadomie nie nigdy.... I chociaż wiem ze będę tego żałować nie zdecyduje się 🙂 pozdrawiam :))

Gość gość

Wśród znajomych ostatnio panuje taki trend, że każdą ciąże komentują, że była zaplanowana. Oczywiśćie po czasie tak utrzymują, ale wcześniej nie mogą ukryć zaskoczenia i często wykrzywionych gęb, bo jak wiadomo jest to jednak problem i do znajomych nawijają "nie wiem jak się mogło to TERAZ wydarzyć". Minie kilka miesięcy i sielankowo utrzymują, że taki był zamysł, etap w ich życiu, wszystko było zaplanowane. Później się okazuje, że jednak średnio przemyślane: zęby w ściane po narodzinach, stary na 2 etatach, mieszkanie kątem u rodziców albo własne m2/m3 w kredycie po korek bez rozpoznania oferty ;)

Gość gosc

Moje nie byly niespodziankami,ale tez nie byly planowane konkretnie, zeby zajsc akurat w tym momencie 🙂

Dzieci chcielismy miec zawsze i to co najmniej 3.

A skoro uprawia sie seks , to wiadomo, ze dzieci moga sie pojawic 😛

Bylam najszczesliwsza na swiecie gdy 3 lata po slubie zaszlam w ciaze z corka 🙂 Potem dlugo..nic..mimo staran.. i niespodzianka- blizniaki 🙂 A juz stracilismy nadzieje..

Czyli  mielismy planowane wpadki 🙂

5 godzin temu, Gość Gość napisał:

Bardzo szkoda, mam nadzieje ze sie niedlugo uda x

1 godzinę temu, Gość Agnieszka36 napisał:

z tego co piszesz wynika, ze sobie na pewno poradzicie finansowo, wiek na dziecko tez dobry.  ja tez mieszkam w UK, ale nie w Londynie, jednak w dosc duzym miescie. prace mam dobre, zarabiamy tez z mezem niezle - ale nie zawsze tak bylo. tzn nie od samego poczatku.

pozdrawiam I koncze prace, jest 16:58, jeszcze tylko jutro do 4pm I potem wolneeeee do 3 stycznia :)  szczesliwego nowego roku!

Dziekuje za dobrze slowa. Po wypowiedziach niektórych forumowiczek bałam się ze będzie wyzwana od pechopatek. 

Jestem perfekcjonistka o zawsze wszystko planuje wiec długo mi zajęło dojść do wniosku ze nie wszystko w życiu musi być zaplanowane hahah 

wesolych świat i szczęśliwego! 

1 godzinę temu, Gość Czy wasza napisał:

Hihi myślę że jest nas więcej 😉 mnie już goni czas...myślę że nie będę miała dzieci no chyba że wpadnę ale moja anty jest dość dobra więc nie liczę na wpadkę 😉 świadomie nie nigdy.... I chociaż wiem ze będę tego żałować nie zdecyduje się 🙂 pozdrawiam :))

A dlaczego nie jeśli mogę zapytać? 

Gość Iwet

U nas i planowane i niespodzianka jednocześnie. Miałam 25 lat gdy podjęliśmy decyzję ze chcemy mieć dziecko. Rok trwało nim zaszlam w ciążę niestety poronilam w 9tc. I potem przez 3 lata pomimo braku zabezpieczenia nie zachodzilam. Slatego gdy wreszcie zaszlam mając 29lat i donosilam ciazę to była niespodzianka.

Gość Nino

Od miesiąca mam 30 lat i coraz bardziej boję się, że nie zajdę w ciążę nigdy  - mam głębokie poczucie, że to będzie kara za te wszystkie lata kiedy bałam się wpadki i co miesiąc wznosiłam modły o okres 😉 

Mam podejrzenie pcos i różnych innych zabawnych rzeczy, od stycznia zaczynam diagnozowanie na 100%, bo dopiero jestem w trakcie robienia badań, także jeżeli zajdę w ciążę, to będzie ona bardzo planowana. Rok 2019 będzie rokiem starań  - jeżeli nie wyjdzie, trudno. Jest tyle pięknych miejsc na świecie, które możemy z mężem odwiedzić... 

Gość Karolina1985
6 minut temu, Gość Nino napisał:

Od miesiąca mam 30 lat i coraz bardziej boję się, że nie zajdę w ciążę nigdy  - mam głębokie poczucie, że to będzie kara za te wszystkie lata kiedy bałam się wpadki i co miesiąc wznosiłam modły o okres 😉 

Mam podejrzenie pcos i różnych innych zabawnych rzeczy, od stycznia zaczynam diagnozowanie na 100%, bo dopiero jestem w trakcie robienia badań, także jeżeli zajdę w ciążę, to będzie ona bardzo planowana. Rok 2019 będzie rokiem starań  - jeżeli nie wyjdzie, trudno. Jest tyle pięknych miejsc na świecie, które możemy z mężem odwiedzić... 

Nino, moja siostra ma pcos, do tego jeszcze problemy z tarczycą. Zaszla w ciążę w drugim miesiącu starań, podchodzila do tego na luzie, w sumie wątpiąc czy zajdzie, po prostu nie myslala wcale o ciąży. Urodzila zdrowe dziecko, w 39. tygodiu ciąży, dość małe bo 2,900 kg, ale całkowicie zdrowe, miała wtedy 33 lata.

A moja ciąza była planowana, tzn na zasadzie OK, jest dobra sytuacja życiowa, mamy po 30 lat, wiec odstawiamy antykoncepcję. po pol roku byłam w ciąży.

Gość Nino
2 minuty temu, Gość Karolina1985 napisał:

Nino, moja siostra ma pcos, do tego jeszcze problemy z tarczycą. Zaszla w ciążę w drugim miesiącu starań, podchodzila do tego na luzie, w sumie wątpiąc czy zajdzie, po prostu nie myslala wcale o ciąży. Urodzila zdrowe dziecko, w 39. tygodiu ciąży, dość małe bo 2,900 kg, ale całkowicie zdrowe, miała wtedy 33 lata.

A moja ciąza była planowana, tzn na zasadzie OK, jest dobra sytuacja życiowa, mamy po 30 lat, wiec odstawiamy antykoncepcję. po pol roku byłam w ciąży.

Dzięki! 🙂 Takie komentarze są dla mnie serio pocieszające, tym bardziej że moja pani profesor endo mówi że mój pcos niekoniecznie jest związany z jakąs wrodzoną wadą, bo nie mam nadwagi a raczej niedowagę 😉 że może być też skutkiem paru lat antykoncepcji. Odtaawiłam tabsy jakoś w lipcu, także who knows, może niedługo się uda!