Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karinka

Alergia u maluszka

Polecane posty

Gość Karinka

Niedawno u mojego synka wykryto alergię na roztocza... Nie ukrywam, że jest to bardzo uciążliwa przypadłość, a ja chciałabym w jakiś sposób polepszyć warunki życia mojego maluszka. Macie jakieś sprawdzone metody, które zminimalizują objawy alergii?

Gość LuizaKłos

Po pierwsze pozbądź się wszystkich rzeczy, które gromadzą kurz. Pamiętaj o codziennym wietrzeniu mieszkania. Staraj się także utrzymywać porządek. Dodatkowo warto zaopatrzyć się w urządzenia antyalergiczne, które znacznie minimalizują objawy alergii.

Gość Alicja27

Znam temat, bo także walczę z alergią na roztocza. Kurz jest dosłownie wszechobecny... A zachowanie sterylnych warunków w mieszkaniu - niemożliwe. Z tego względu wprowadziłam u siebie cotygodniowe sprzątanie. Co do pościeli to powinnaś poszukać takiej, która ma w składzie allerban. U mnie dał radę. Dlatego ja zamawiam od alSOS. Ceny nie są wygórowane, a składnik aktywny działa jak trzeba. Jeżeli maluch ma alergię warto także rozważyć zmianę proszku do prania, na taki antyalergiczny.

Gość PawełeM

Alergia to złooo. Od zawsze mam problem z alergenami roztoczy kurzu. Najgorsze, że jakoś nigdy nie miałem ochoty na sprzątanie. Ogólnie słabo mi to idzie. Dlatego regularne porządki kompletnie nie wchodzą w grę. Dlatego zdecydowałem się na codzienne wietrzenie mieszkania i zamówienie oczyszczacza powietrza. Oczywiście w necie jest wiele lipnych propozycji, więc ciężko dostać coś co rzeczywiście zadziała. Na szczęście mój alergolog podsunął mi pewną opcję - alSOS, czyli producent tylko i wyłącznie produktów antyalergicznych przy współpracy ze specjalistami.

Gość Gość

Odczulanie, oczyszczacz powietrza w domu.