Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mika

Czynniki wpływające na implantacje zarodka

Polecane posty

Gość Mika

Witam. Czy wiecie moze jakie czynniki utrudniają zagnieżdżenie się zarodka? Oczywiście te na które mamy jakiś tam wpływ. Czy jazda na rowerze albo bieganie moze utrudnić to? Taka normalne żadne wyczynowe. Czy np wypadek samochodowy a raczej kolizja moze mieć tez wpływ? 

Gość Legrana

Raczej nie. Bardziej czynniki typ zbyt cienka błona śluzowa macicy, niekorzystne środowisko w macicy, zbyt niski poziom progesteronu, zła odpowiedź immunologiczna (organizm matku odrzuca zarodek), infekcja, zrosty... 

Gość Mika

Czyli moge normalnie ćwiczyć i nie bać sie ze dostanę jakaś piłka czy sie wywróce i to zagrozi implantacji?

Gość Ola

Jak ciaza naturalna to o nic się nie martw a jak z in vitro to wiadomo lepiej nie uprawiać sportu i nie dźwigać. 

Gość Mika

Ciaza naturalna. Ale tyle naczytałam sie o poronieniach wczesnej ciazy, ze sama już chyba wariuje. No ale kurde co miesiąc zachowywać sie jak ciężarna jak moZe nic nie byc to tez mi sie nie usmiecha

Gość Legrana
3 godziny temu, Gość Mika napisał:

Ciaza naturalna. Ale tyle naczytałam sie o poronieniach wczesnej ciazy, ze sama już chyba wariuje. No ale kurde co miesiąc zachowywać sie jak ciężarna jak moZe nic nie byc to tez mi sie nie usmiecha

Wiadomo, lepiej się nie narażać na wypadki, gdy już wiesz o ciąży. Ale nie ma sensu co miesiąc unikać ruchu, sportu itd. na wypadek, gdyby... Moja koleżanka nie wiedząc jeszcze o ciąży, miała mocną wywrotkę na nartach, ale nic się nie stało (to był jakoś 5-6 tydzień). Co nie znaczy, że zawsze ma się tyle szczęścia... 

Gość Legrana

Poronienia we wczesnej ciąży to głównie efekt infekcji lub nieprawidłowości chromosomów. Rzadko urazów mechanicznych - zarodek jest bardzo mały, a macica ledwie co powiększona. 

Gość Mika

A jeśli jeszcze nie jest w macicy a w jajowodzie i właśnie ma podróż do macicy i chce sie zagnieździc? Czy takie cos zaszkodzi ?

Gość Gość

Ty nie zajdziesz w ciążę przez wypadek czy upadek tylko prędzej przez swoje schizy... Przestań panikować i żyj normalnie.