Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Bol dolnej czesci kregoslupa i bioder po ciazy

Polecane posty

Gość Gość

Mam pytanie do kobiet po porodzie. Czy tez wam dokucza bol kregoslupa i bioder jak wiecej chodzicie, czy nosicie dziecko ? Moj syn ma juz 2 i pol roku, a ja czasem z łóżka wstac nie moge, bo po wiekszym wysilku tak mnie wszystko boli. Nadaje sie to na wizyte u lekarza  czy to normalne? 

Gość Gadzina

To nienormalne, udaj się do lekarza.Normalnie nic nie boli po porodzie, a co dopiero po dwóch latach.Na bank coś ci dolega i nie bagatelizuj.

Gość Mis

Najprawdopodobniej jezeli to dluzy okres juz trwa to sa to zwyrodnienua, dyskopatie, odcinka ledzwiowego, miednicy.

Lekarz to wyjasni i badania/przeswietlenia.

Gość Asia

Mam to samo. Nasililo sie po drugiej ciazy i porodzie sn. Robilam badania zapalne/reumatyczne, wyniki w normie. Mi tez daje popalić. 

Gość Gość
13 minut temu, Gość Gadzina napisał:

To nienormalne, udaj się do lekarza.Normalnie nic nie boli po porodzie, a co dopiero po dwóch latach.Na bank coś ci dolega i nie bagatelizuj.

No wlasnie, zawsze zwalalam wine na ciaze, bo slyszalam o takich bolach. Prace mam w ruchu, dodatkowo zawsze bylam aktywna, z dziecmi tez sporo spaceruje. Po takim dniu czuje kazda kosc w biodrach, mniej wiecej jak w koncowce ciazy gdy miednica sie rozchodzi. Obcasow tez nie zaloze, bo wtedy bola mnie cale nogi od biodra po lydki, jak na reumatyzm.Chyba po nowym roku. Chcialam tylko zapytac czy moze ktos tez tak ma, bo moze to normalne

Gość Gość
9 minut temu, Gość Asia napisał:

Mam to samo. Nasililo sie po drugiej ciazy i porodzie sn. Robilam badania zapalne/reumatyczne, wyniki w normie. Mi tez daje popalić. 

A sam kregoslup badalas? Zastanawiam sie czy moze dysk mam przesuniety, bo chwilami czuje bol w posladku jak przy rwie kulszowej. 

Gość Gość
9 minut temu, Gość Gość napisał:

No wlasnie, zawsze zwalalam wine na ciaze, bo slyszalam o takich bolach. Prace mam w ruchu, dodatkowo zawsze bylam aktywna, z dziecmi tez sporo spaceruje. Po takim dniu czuje kazda kosc w biodrach, mniej wiecej jak w koncowce ciazy gdy miednica sie rozchodzi. Obcasow tez nie zaloze, bo wtedy bola mnie cale nogi od biodra po lydki, jak na reumatyzm.Chyba po nowym roku. Chcialam tylko zapytac czy moze ktos tez tak ma, bo moze to normalne

Mialam na mysli, ze po nowym roku pojde do lekarza i trzeba cos z tym robic. Dzis odkurzylam mieszkanie i na szybko ogarnelam i juz schylic sie nie moge

Gość Gość
12 minut temu, Gość Gość napisał:

Mialam na mysli, ze po nowym roku pojde do lekarza i trzeba cos z tym robic. Dzis odkurzylam mieszkanie i na szybko ogarnelam i juz schylic sie nie moge

Gość Asia

Mam boczne skrzywienie kregoslupa i pewnie stad caly problem. Mialam rtg miednicy i dloni by wykluczyc reumatoidalne zapalenie stawow. Mnie bola tez przedramiona , np nie moge spac z rekami za glowa ale najbardziej dol kregoslupa i miednica. Nad ranem jestem juz tak obolala ze nie moge przewrocic sie z boku na bok. A i rwy kulszowej juz doswiadczylam, masakra co to jest za bol.