Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubiepomarancze

czy dalybyscie dziecku antybiotyk w takiej sytuacji?

Polecane posty

Gość lubiepomarancze

dziecko 4letnie od trzech dni kaszle, nie ma kataru i goraczki, jest wesole, bawi, ma mniejszy apetyt niz zwykle. Wczoraj bylam z nim u lekarza. Osluchowo czysto ale lekarka powiedziala ze ma brzydkie gardlo i chyba nalot na migdalku. Przepisala antybiotyk. 

Gość Xxx

Nie, nie podałabym. 

Pediatra ma w oczach za jednym zamachem badanie krwi, pobranie wymazu z gardła i wyniki na miejscu, że przepisuje lekką ręką antybiotyk? 

No way

czemu nie zapytałaś o konkretna diagnozę i nazwę choroby dziecka? 

Jak mi próbowała wcisnąć antybiotyk dla dziecka to wcześniej robiłam odpłatnie badania i z wynikami szlam do pediatry. Jedna próbowała zignorować badanie i uznała ze zapobiegawczo można dać antybiotyk-wyśmiałam ją. 

Mam już większe dziecko niż Twoje i nie dostało antybiotyku. Prawda jest taka ze w niewielu przypadkach zachodzi potrzeba podania a pediatrzy przepisują na wszystko, obojętnie ze na wirusa co tam im przeszkadza. 

Gość lubiepomarancze

wlasnie zaluje, ze tak nie spytalam:/ kurcze dlaczego lekarze tak przepisuja te antybiotyki jak cukierki bez zadnych wymazow itp:/

Gość Kssnan

Balor na migdalku może być objawem anginy. Ja bym dała. 

Gość Xxx

Autorka napisała „chyba nalot na migdalku” CHYBA znaczy ze może być a nie musi. Może być to angina a wcale nie musi. Jak cię boli głowa możesz mieć guza a nie musisz-bierzesz chemię zapobiegawczo? No nie. Jak jest angina jest tez gorączka. 

Albo ma pewność i zapisuje albo wali jak jej się podoba i zmień pediatrę. Zacznij tez pytać co i jAK. 

Gość Gość
11 minut temu, Gość Xxx napisał:

Autorka napisała „chyba nalot na migdalku” CHYBA znaczy ze może być a nie musi. Może być to angina a wcale nie musi. Jak cię boli głowa możesz mieć guza a nie musisz-bierzesz chemię zapobiegawczo? No nie. Jak jest angina jest tez gorączka. 

Albo ma pewność i zapisuje albo wali jak jej się podoba i zmień pediatrę. Zacznij tez pytać co i jAK. 

Moje dziecię miało anginę bez gorączki... 

Gość lubiepomarancze

a jakie mialo objawy?"tylko kaszel i czopy na migdalach?

Gość Gość

Tak, kaszel i naloty na migdałkach, nawet się na ból gardła nie skarżył... I słabszy apetyt, nie chciał jeść. Lekarz najpierw kazał zrobić posiew przez te nietypowe objawy, więc zanim dostał antybiotyk to już się zaczęło pogarszać i kaszlał prawie non stop. Ale gorączki nie było w ogóle. 

Gość Ngf
3 godziny temu, Gość Gość napisał:

Moje dziecię miało anginę bez gorączki... 

Moje również. 

Gość Dss

O jaaaa! 

To z pewnością dziecko autorki tez ma! 

Hahah jprdl madki 

Gość gość gość gośćśćśćść

Ostatnio przechodziłam anginę i nie miałam gorączki. Jedyne co mi dolegało, to czerwone, piekące gardło i nalot. Jakieś zmutowane te choroby ostatnio są 😕