Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gracja

Młode wdowy, kiedy miłość jest ważniejsza niż własne życia

Polecane posty

Gość Gracja
4 minuty temu, Gość gość napisał:

eutanazja jest dla chorych, którzy nie moga sami sie zabić, ty mozesz przeciez skoro tak ci to potrzebne. I po co te wulgaryzmy, jak na wrażliwą i ciepiacą , na która pozujesz, to za duzo agresji i chamstwa

Po pierwsze nie wiesz co to jest wulgaryzm, zerknij do słownika.

Po drugie eutanazja jest dla osób, które zostaną do niej zakwalifikowane, starzy ludzie również mogą popełnić samobójstwo, ale po co mają ryzykować, jeżeli można to przeprowadzić bez niepotrzebnego cierpienia i błędów.

Eutanazja jest nawet możliwa dla dzieci, jeżeli utrzymuje się wieloletnia zła kondycja psychiczna, której nie można w żaden sposób uleczyć, a cierpeinei, które odczuwa pacjent nie pozwala w normalnym funkcjonowaniu.

Ale najpierw byś poczytała, zanim coś napiszesz.

Gość gość
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Widocznie to były krasnale. Te ogrodowe. Myślisz że tobie jednej ktoś umarł i masz przez to prawo uważać się za wyjątkowa? Co ty wiesz o cudzym życiu? Zejdź na ziemię bo jesteś śmieszna. Kto chce się zabić ten to robi i tyle w temacie. Żadna eutanazja naprawdę nie jest potrzebna 😑. Egoistka jesteś bo liczysz że brudna robotę odwala za ciebie inni marnujac przy tym swoje życie i brudzac swoje sumienie. Czyli hipokrytka jednym słowem która się uważa za wielką altruistke. 

popieram

Gość Gracja
19 minut temu, Gość Gość napisał:

Gwoli ścisłości nie jestem katoliczka. Jeden cytat wiosny nie czyni.

Nie jesteś katoliczką, ale powołujesz się na biblię ; )

Logika poziom mistrz ; )

Na koran też się czasami powołujesz, a póżniej móisz, że nie jesteś muzułmanką? 

Gość Gość

Naprawdę wierzysz że ktoś ci wykona eutanazje z powodu twojego? Ty sama się doucz bo twoja wiedzą jest żadna. Kto chce ten się zabije skutecznie. Przestań pajacowac babo. Sądząc po twoim podejściu gdyby sytuacja była odwrotna i to twój facet został młodym wdowcem to wymagalabys żeby się uzalal do końca życia i nie spojrzał już na żadną inną. I tym samym pokazałas jaka jesteś egoistka. Żegnam. 

Gość Gość

Naprawdę wierzysz że ktoś ci wykona eűtanazje z powodu twojego? Ty sama się doucz bo twoja wiedzą jest żadna. Kto chce ten się zabije skutecznie. Przestań pajacowac babo. Sądząc po twoim podejściu gdyby sytuacja była odwrotna i to twój facet został młodym wdowcem to wymagalabys żeby się uzalal do końca życia i nie spojrzał już na żadną inną. I tym samym pokazałas jaka jesteś egoistka. Żegnam. 

Gość gość
3 minuty temu, Gość Gracja napisał:

Po pierwsze nie wiesz co to jest wulgaryzm, zerknij do słownika.

Po drugie eutanazja jest dla osób, które zostaną do niej zakwalifikowane, starzy ludzie również mogą popełnić samobójstwo, ale po co mają ryzykować, jeżeli można to przeprowadzić bez niepotrzebnego cierpienia i błędów.

Eutanazja jest nawet możliwa dla dzieci, jeżeli utrzymuje się wieloletnia zła kondycja psychiczna, której nie można w żaden sposób uleczyć, a cierpeinei, które odczuwa pacjent nie pozwala w normalnym funkcjonowaniu.

Ale najpierw byś poczytała, zanim coś napiszesz.

i znowu  to poczucie wyższości, no dalej laska , temat o cierpieniu a ty za cel stawiasz sobie wyjaśnienie zasad eutanazji, która niewiele tak naprawdę ma chyba z tematem wspólnego. I tak  się nie kwalifikujesz wiec albo  zyjesz albo sama działasz. Każdy psycholog powie, zę skoro gadasz to znaczy ze bardziej ciebie kręci takie codzienne umartwianie sie gadanie o swoim cierpieniu. Cos ci to daje psychologicznie- inaczej podjełabyś jakaś decyzję, albo  zyjesz dalej w miarę normalnie i nie zadręczasz się, albo nie. Jesli tkwisz w tym stanie 4 lata, to znaczy ze to własnie zaspokaja  twoje potrzeby emocjonalne.

Gość Gość

Naprawdę wierzysz że ktoś ci wykona eutanazje z powodu twojego? Ty sama się doucz bo twoja wiedzą jest żadna. Kto chce ten się zabije skutecznie. Przestań pajacowac babo. Sądząc po twoim podejściu gdyby sytuacja była odwrotna i to twój facet został młodym wdowcem to wymagalabys żeby się uzalal do końca życia i nie spojrzał już na żadną inną. I tym samym pokazałas jaka jesteś egoistka. Żegnam. Mogę cytować i powoływać się na co chce i nie mianowac się nikim przy tym ale widocznie to przerasta twój ciasny umysł. Biblia jest uniwersalna i ma wiele mądrości które takie ograniczone osoby jak ty interpretuja w sposób niewłaściwy. 

Gość Gracja
5 minut temu, Gość gość napisał:

Myślisz że tobie jednej ktoś umarł i masz przez to prawo uważać się za wyjątkowa?

A myślisz, że ktokolwiek zabija się z powodu śmierci barta, ciotki, matki, dziecka?

Spójrz w statystyki odnośnie samobójstw to będziesz wiedziała, że to nie jest nawet procent przypadków, 

ale tak, pogadaj sobie, może Ci ulży.

5 minut temu, Gość gość napisał:

Kto chce się zabić ten to robi i tyle w temacie. Żadna eutanazja naprawdę nie jest potrzebna 

Jasne, bo zabić się jest super prosto, to jak z wstawieniem ciasta do piekarnika. 

Wszystkie próby samobójcze zawsze kończą się śmiercią, szczególnie te, gdzie broń miała dać 100% pewności, a ktoś został roślinką, bo jednak poszło nieco inaczej.

Używasz czasem mózgu zanim coś napiszesz?

Gość gość
4 minuty temu, Gość Gracja napisał:

Nie jesteś katoliczką, ale powołujesz się na biblię ; )

Logika poziom mistrz ; )

Na koran też się czasami powołujesz, a póżniej móisz, że nie jesteś muzułmanką? 

a w czym problem, a jakby sie powołała na Chatę Wuja Toma nie będąc Murzynką to mogłaby?

Gość Gość

Na uncle Bena mogę? 

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gracja napisał:

A myślisz, że ktokolwiek zabija się z powodu śmierci barta, ciotki, matki, dziecka?

Spójrz w statystyki odnośnie samobójstw to będziesz wiedziała, że to nie jest nawet procent przypadków, 

ale tak, pogadaj sobie, może Ci ulży.

Jasne, bo zabić się jest super prosto, to jak z wstawieniem ciasta do piekarnika. 

Wszystkie próby samobójcze zawsze kończą się śmiercią, szczególnie te, gdzie broń miała dać 100% pewności, a ktoś został roślinką, bo jednak poszło nieco inaczej.

Używasz czasem mózgu zanim coś napiszesz?

ludzie sie zabijaja z róznych powodów  równiez po smierci innych bliskich niż maż. Zresztą jakoś mniej facetów chce sie zabić po smierci zony niż odwrotnie. A po drugie ...w czym zatem jest problem? Zabić sie nie chcesz, bo nie wiesz jak, nie umiesz, myślisz ze spartolisz. żyć nie chcesz bo bardzo chcesz umrzeć zeby dołączyć do faceta. Rozumiem ze cały problem w tym, zę państwo nei zapewnia ci darmowej eutanazji zebyś mogła swoje fanaberie zalatwić  kosztem cudzego sumienia. No to kurna pech

Gość Gracja
7 minut temu, Gość gość napisał:

a w czym problem, a jakby sie powołała na Chatę Wuja Toma nie będąc Murzynką to mogłaby?

Naprawdę muszę tłumaczyć?

Jeżeli ktoś się powołuję na czyjeś zapiski odnośnie danego tematu, które mają być potwierdzeniem pewnych morali pokazuje, że to jest dla niego ważne.

Tak samo, jeżeli ktoś się powołuje na czyjeś słowa by potwierdzić, swój tok myślenia to zapewne jest to autorytet, 

no chyba, że ktoś ma problemy z logicznym rozumowaniem i będąc prawicowcem powołuje się na poglądy lewicy ; )

Gość Gość

Naprawdę wierzysz że ktoś ci wykona eutånazje z powodu twojego? Ty sama się doucz bo twoja wiedzą jest żadna. Kto chce ten się zåbije skutecznie. Przestań pajacowac babo. Sądząc po twoim podejściu gdyby sytuacja była odwrotna i to twój facet został młodym wdowcem to wymagalabys żeby się uzalal do końca życia i nie spojrzał już na żadną inną. I tym samym pokazałas jaka jesteś egoistka. Nawet zwierzęcia nikt nie uspi gdy nie ma ku temu znaczącego powodu ale szczegół... Żegnam. 

Gość gość
1 minutę temu, Gość Gracja napisał:

Naprawdę muszę tłumaczyć?

Jeżeli ktoś się powołuję na czyjeś zapiski odnośnie danego tematu, które mają być potwierdzeniem pewnych morali pokazuje, że to jest dla niego ważne.

Tak samo, jeżeli ktoś się powołuje na czyjeś słowa by potwierdzić, swój tok myślenia to zapewne jest to autorytet, 

no chyba, że ktoś ma problemy z logicznym rozumowaniem i będąc prawicowcem powołuje się na poglądy lewicy ; )

bla bla bla,  tak odpowiadając na twoje wysublimowane potrzeby intelektualne i logikę, to niestety, albo stety nasza kultura i moralność, nawet zeświedczona  opiera sie na  tym co wniosła religia katolicka, więc nie jest to aż tak głupie powołanie się, jak myślisz. Zasada ta ma przełożenie na  mentalność, morale, prawo itp.

Gość Gość

Własnie wystawiasz świadectwo swojego ograniczenia sądząc że tylko wyznawca danej religii czy czegokolwiek ma prawo czerpać z uniwersalnych mądrosci. A bibila taka jest. Jesteś głupia po prostu. Interpretujesz Biblię jak typowy właśnie ulomny katolik czyli zupełnie nie tak jak się powinno. Żal mi ciebie tak naprawdę. To prowokacja bo nikt kto naprawdę i szczerze przeżywa żałobę nie ma ochoty na gownoburze w necie gdzie rzekomo marzy o śmierci z tego powodu... 

Gość gość
1 minutę temu, Gość gość napisał:

bla bla bla,  tak odpowiadając na twoje wysublimowane potrzeby intelektualne i logikę, to niestety, albo stety nasza kultura i moralność, nawet zeświedczona  opiera sie na  tym co wniosła religia katolicka, więc nie jest to aż tak głupie powołanie się, jak myślisz. Zasada ta ma przełożenie na  mentalność, morale, prawo itp.

zeświecczona, niestety słownik w telefonie ma swoje jazdy

Gość Gracja
2 minuty temu, Gość gość napisał:

ludzie sie zabijaja z róznych powodów  równiez po smierci innych bliskich niż maż.

A gdzie widziałaś takie statystyki?

Żeby jakiś znaczący procent ludzi zabijał się z powodu śmierci ojca, matki, brata, dziecka?

4 minuty temu, Gość gość napisał:

A po drugie ...w czym zatem jest problem? Zabić sie nie chcesz, bo nie wiesz jak, nie umiesz, myślisz ze spartolisz. żyć nie chcesz bo bardzo chcesz umrzeć zeby dołączyć do faceta. Rozumiem ze cały problem w tym, zę państwo nei zapewnia ci darmowej eutanazji zebyś mogła swoje fanaberie zalatwić  kosztem cudzego sumienia. No to kurna pech

Nie mówiłam o darmowej eutanazji, ale o możliwości odejścia w godnych warunkach.

Ludzie, którzy chcą umrzeć płacą po kilka tysięcy złotych za pewne substancje, lub "asystete" kogoś, jeżeli mają odpowiednie znajomości by zrobić to szybko i pewnie.

Fanaberia ; )

Taaaak, ludzie zabijają się z fanaberii, masz rację  ; )

Przezwyciężają najpotężniejszy z instynktów tylko z powodu fanaberii ; )

Przypomnę tylko, że ten sam instynkt był w stanie utrzymać przy życiu ludzi w Oświęcimu, więc faktycznie zabijanie się to taka fanaberyjka.

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Własnie wystawiasz świadectwo swojego ograniczenia sądząc że tylko wyznawca danej religii czy czegokolwiek ma prawo czerpać z uniwersalnych mądrosci. A bibila taka jest. Jesteś głupia po prostu. Interpretujesz Biblię jak typowy właśnie ulomny katolik czyli zupełnie nie tak jak się powinno. Żal mi ciebie tak naprawdę. To prowokacja bo nikt kto naprawdę i szczerze przeżywa żałobę nie ma ochoty na gownoburze w necie gdzie rzekomo marzy o śmierci z tego powodu... 

popieram, nikt nie będzie w takim stanie dyskutował  o interpretacji biblii, ogólnych zasadach eutanazji i tym jak prowadzić wywod zeby zachować logikę, czy jak i co cytowac

Gość Vistula

To skoro jestes taka wyzsza istota, niz my prostacy, to sobie cierp, nie wiem, moze zacznij pisac bloga, moze ktos to bedzie czytal. Innym uczestnikom dyskusji radze sie ewakuowac, bo sie zameczycie, a autorka i tak bedzie swoje skrobala i tak. Szkoda nerwow.

Eutanazja na zyczenie dla zdrowej i mlodej osoby, haha a to dobre! 

Gość Gość

Powoływanie się na Oświęcim to już przesada. W dupie ci się przewraca chyba z dobrobytu. Zamiast ujadac jak wściekła ... idź na cmentarz zapal znicz... 

Gość Żal

To wygląda jakby jedna osoba klocila się sama ze sobą ! Darujcie sobie te prowokację ! Nie macie innego sposobu ,żeby rozładować emocje ?

Gość gość

Zgłoś post

Napisano 1 minutę temu

9 minut temu, Gość gość napisał:

ludzie sie zabijaja z róznych powodów  równiez po smierci innych bliskich niż maż.

A gdzie widziałaś takie statystyki?

Żeby jakiś znaczący procent ludzi zabijał się z powodu śmierci ojca, matki, brata, dziecka?

9 minut temu, Gość gość napisał:

A po drugie ...w czym zatem jest problem? Zabić sie nie chcesz, bo nie wiesz jak, nie umiesz, myślisz ze spartolisz. żyć nie chcesz bo bardzo chcesz umrzeć zeby dołączyć do faceta. Rozumiem ze cały problem w tym, zę państwo nei zapewnia ci darmowej eutanazji zebyś mogła swoje fanaberie zalatwić  kosztem cudzego sumienia. No to kurna pech

Nie mówiłam o darmowej eutanazji, ale o możliwości odejścia w godnych warunkach.

Ludzie, którzy chcą umrzeć płacą po kilka tysięcy złotych za pewne substancje, lub "asystete" kogoś, jeżeli mają odpowiednie znajomości by zrobić to szybko i pewnie.

czytałam o kobietach które stworzyły sobie same godne, albo po prostu tak kochały ze sam organizm przestał chcieć zyc i umierały szybko po smierci meża, czy zony . Ile razy tak sie dzieje w starszych małżeństwach, ze jedno odchodzi, a drugie potrafi tydzień, miesiąc póżniej umrzeć samo z siebei bez samobójstwa itp rzeczy. To jest dopiero prawdziwa miłosć a nie 

Gość Vistula

Zreszta, skoro tak nie jestes w stanie zyc, to jak przezylas te 4 lata? Ponawiam pytanie, masz jakichs przyjaciol, prace? 

Gość Gość

Egoistyczne baby, chcą uczyć dziewczynę, która do czterech lat niesamowicie cierpi jak być egoistką.Nie martw się, szkoda na nie Twojego czasu, 5 lat temu umarł mój dziadek. Babcia została sama, pomagaliśmy jej, zabraliśmy ją na terapię, ale nie za wiele pomogło. Myślę, że to była właśnie taka miłość, o której mówisz, tylko moja babcia ma lat 80 a Ty zapewne dużo mniej. Wiem, że nic już nie będzie takie samo. Nie wiem co przeżywasz ale bardzo Ci współczuję.

Gość gość

macie racje, spadam, autorka tak mędząca, tak przekonana o swojej wyższości intelektualno moralnej i tak nudna z t7ym mędzeniem ze nikt jej nie chce zabić, ze faktycznie ma sie ochotę samemu sobie podciać zyły, zęby  nie musieć dalej z nia obcować 🙂

Gość Gość

Dobra wychodzimy bo to prowokacja poranna. Jeśli naprawdę chcesz umrzeć to życie cię wyreczy tylko później nie płacz nad własnym życzeniem gdy się już mleko wyleje... Nara

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Egoistyczne baby, chcą uczyć dziewczynę, która do czterech lat niesamowicie cierpi jak być egoistką.Nie martw się, szkoda na nie Twojego czasu, 5 lat temu umarł mój dziadek. Babcia została sama, pomagaliśmy jej, zabraliśmy ją na terapię, ale nie za wiele pomogło. Myślę, że to była właśnie taka miłość, o której mówisz, tylko moja babcia ma lat 80 a Ty zapewne dużo mniej. Wiem, że nic już nie będzie takie samo. Nie wiem co przeżywasz ale bardzo Ci współczuję.

a czy babcia udzielała sie publicznie pouczając wszystkich ze sa gorsi, bo tylko ona wie co to miłość, a reszta to miernoty bez pojecia i uczuć?

Gość gość

Moja młoda sąsiadka - wdowa. Długo rozpatrzała samotnie wychowując małe dziecko, pomagałem jej zawieźć dziecko do lekarza, czy w naprawach czegoś drobnego. Innej pomocy nie chciała,  też do czasu aż jej mocno nie przycisnęło. Zdarzyło się że za kosz zakupów zapłaciłem, sam z dzieckiem zostałem kiedy musiała coś załatwić. I tak się stało że po ok. 2 latach  wyszła z łazienki w samym szlafroku, dodam że bez mojego nacisku. Ze względu że jestem "trochę" starszy od niej, powiedziałem że jak tylko znajdzie kogoś z kim będzie chciała być na stałe -usunę się. I tak się stało. Dzisiaj ma drugie dziecko z nowym mężem, jest kochana i szanowana, wyobraź sobie autorko że co tydzień oboje z dziećmi chodzą na cmentarz.

Gość Gracja
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Dzięki!

Właśnie to mi najabradziej pokazuje jaka jest skala egoistów, dla których najważniejsze jest własne życie.

Szukałam jakiejś grupy wsparcia dla wdów w zbliżonym do mojego wieku, niestety udało mi się zaminić tylko kilka słów ze starszymi osobami, ale one przynajmniej rozumieją.

Tylko właśnie mówią, że w ich wieku to już się nawet nie opłaca zabijać i jakoś to wszystko przeczekają.

Jeszcze raz dzięki za jeden normalny komentarz.

Wszystkiego dobrego!

Znikam, nie będę prowadziła dyskusji z tymi  wydmuszkami.

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gracja napisał:

Dzięki!

Właśnie to mi najabradziej pokazuje jaka jest skala egoistów, dla których najważniejsze jest własne życie. 

Szukałam jakiejś grupy wsparcia dla wdów w zbliżonym do mojego wieku, niestety udało mi się zaminić tylko kilka słów ze starszymi osobami, ale one przynajmniej rozumieją.

a to wsparcie, zacheta do zabij sie, podżeganie do samobójstwa jest karalne  tak swoja drogą. A poza tym znowu ta mania wyższosci, nikt sie tutaj nie chce zajepać, no jaki egoista, a ja taka lepsza:D faktycznie masz laska problem ale ze swoim przerośniętym ego