Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość gość

Sól i małe dziecko

Polecane posty

Gość Gość gość

Witajcie. Piekłam łososia i sypnęło mi się za dużo soli czosnkowej. Dowiedziałam się o tym przy jedzeniu. Mojemu dwuletniemu dziecku odkroilam boki, sama zjadłam. od kilku lat używam sól w bardzo małej ilości ale tak się zastanawiam czy mogą być jakieś skutki zjedzenia tego łososia który był dość słony. pamiętam że jak byłam dzieckiem mama zawsze przesalala ziemniaki jedliśmy słone i jakoś nic nam nie było. Ale teraz jak jestem matką to o wszystko się martwię. a wy jakie macie podejście do soli?

Gość Gość

Nic mu nie bedzie. Teraz strach miec dziecko, bo jak zrobisz cos nie tak, to wybuchnie 😄 mojmoj dwulatek je normalne obiady z nami, doprawione i raczej nie robiłam mu osobno. 

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Teraz strach miec dziecko, bo jak zrobisz cos nie tak, to wybuchnie 😄 

Też mam takie wrażenie, a i określenie "zrobisz coś NIE TAK" w tym przypadku jest mocno na wyrost 🙂

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Też mam takie wrażenie, a i określenie "zrobisz coś NIE TAK" w tym przypadku jest mocno na wyrost 🙂

Mozliwe. Mam sporo kontaktu z mamami dzieci w wieku 2 lat m, bo chodze z synem na zajecia i czasem jak slucham z boku ich dyskusji, to mam wrazenie, ze sa madrzejsze niz cale WHO 😄 wiadomo, ze przedobrzyc z niczym nie wolno, ale bez paranoi

Gość Gość gość
23 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nic mu nie bedzie. Teraz strach miec dziecko, bo jak zrobisz cos nie tak, to wybuchnie 😄 mojmoj dwulatek je normalne obiady z nami, doprawione i raczej nie robiłam mu osobno. 

Wina internetu, błędnych informacji ze wszystkich stron plus moja paranoja. Kiedyś robiono co uważano i nikt się nie przejmował. Mama soliła wszystko i było dobrze, później wielka nagonka na cukier i sól, ahh