Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olga

Stomatolog w szkole

Polecane posty

Gość Olga

Witajcie.Mam pytanie czy Wasze dzieci dostaly w szkole zgody do podpisania przez na udział w badaniach stomatologicznych w szkole ,czyli od zwykłego przeglądu do ewentualnego robienia zębów.Otóż moj dostał nie mam zamiaru tego podpisywać bo korzystamy z dentysty który zna mojego syna ,moj syn dobrze sie czuje a nie powiem kiedyś byly cyrki jak miał otworzyć buzię.Więc ja tej zgody nie wypisalam nauczyciel nie przyjął twierdząc ze musze wypisac ,nie ma tam rubryki nie wyrazam zgody ,tylko wyrazam zgode ,pesel dzieckai moj podpis Czy wasze dzieci cis takiego przyniosly  ze szkoły .

Gość Gość

U nas w szkole byl przeglad stomatologiczny dawalam zgode ale byl to tylko przeglad i instrukcja jak prawidlowo czyscic zeby. Ja bym nawet nic takiego nie podpisywala dziecku.

Sama mam uraz do stomatologii szkolnej bo w wieku 10 lat dentystka  w szkole oplombowala mi zdrowego zęba amalgamatem. Teraz nikt sie tego podjac nie chce z wymiana tego na normalne wypelnienie.

Gość Gość dzisiaj

Gabinet prywatny umowa z NFZ i szukaja ciuli bo za kazdego dzieciaka fundusz zwraca  ,jak dziecko ma opieke prywatna bo pewnie tak jest bo duzo dzieci leczona jest prywatnie zresztą spora część dorosłych równiez, to w życiu nie podpisywać tego .

Gość gość

Podpisywałam zgodę na sprawdzenie, czy dziecko nie ma an głowie insektów :) o stomatologu nic jeszcze nie było, ale gdyby było, to też bym podpisała. Co w tym złego? Za moich czasów sprawdzali wzrok, kręgosłupy, głowę - normalna sprawa. 

Gość Olga

Nic nie jest w tym złego ale to nie maja byc tylko przeglady tylko min lakowanie ,usuwanie plytki naprawianie, ubytkow normalnie  dentysta.Moj syn ma swojego dentyste  i tak jak byl maly robol fochy aby otworzyc buzie bo mieszkaliśmy za granica nierozumial co dentysta mowi ona nie rozumiała jego ,potem w Polsce dal sie przekonac chodzimy  do dwoch dentystów ktorych zna , ma zeby ok nie chce zeby jakis babszyl mu grzebal w buzi .Na sprawdzenie glowy podpisywalam zgode to co innego.

Gość Gość

U mnie nie ma mowy o jakimkolwiek zmuszaniu dziecka, rodzic wyraża zgodę ale jeśli dziecko protestuje i nie da się go nakłonic to na siłę nic nie robią.

Gość Poppy

Mojemu bratu w szkole ząb zniszczono. Coś tam zrobili, rozgrzebali i zostawili, brat nawet nie wiedział, że ząb jest nieskończony, zresztą mały był. W życiu bym się nie zgodziła. Sorry, ale każdy ma raczej swojego dentystę i to wybranego w drodze ostrej selekcji. Ja bym się nie zgodziła, żeby byle kto z łapanki grzebał w zębach dzieciom i niewiadomo co robił. 

Gość Olga

Spytalam znajomego zna sie na roznych przepisach ,paragrafach .Poradził aby nic nie podpisywać gdzie nie ma wyraznej rubryki _Nie wyrażam zgody.Zadnych podpisów bo sam podpis moze byc  traktowany jako zgoda .Napisalam kartke  osobną a już napewno nie podawac peselu. 

Gość Gość

Chyba ze 2 lata temu coś takiego było, ale skorzystaliśmy nawet z przeglądu, bo córka ma swojego dentystę.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Chyba ze 2 lata temu coś takiego było, ale skorzystaliśmy nawet z przeglądu, bo córka ma swojego dentystę.

* nie skorzystaliśmy

Gość Gosc dość

To juz bedzie na stale bo jest ustawa o powrocie gabinetów stomatologicznych do szkół.Jak za komuny ,zle mam doświadczenia z szkolnym dentysta nie zgodze sie na nic nawet na przeglady ,moje dziecko ma swojego dentyste ufamy mu .Do dentysty trzeba mieć zaufanie bo duzo ludzi boi sie dentysty taki szkolny moze narobic tylko bigosu. 

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Gosc dość napisał:

To juz bedzie na stale bo jest ustawa o powrocie gabinetów stomatologicznych do szkół.Jak za komuny ,zle mam doświadczenia z szkolnym dentysta nie zgodze sie na nic nawet na przeglady ,moje dziecko ma swojego dentyste ufamy mu .Do dentysty trzeba mieć zaufanie bo duzo ludzi boi sie dentysty taki szkolny moze narobic tylko bigosu. 

Gabinet w szkole może sobie być, ale w dzisiejszych czasach nikt nie będzie przecież zmuszał dzieci, żeby tam leczyły zęby 🙂

Gość Olga

Dziecko wróciło ze szkoły z tą kartka  na ktorej nie wyrazilam zgody z powrotem ,nauczyciel nie przyjął nie moze byc osobnej kartki mam wypisac ta  i podpisać podać dane ,a jak rodzice chca to potem sie odwołać pisemne. W poniedziałek sama pojde do nauczyciela .