Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lisiczkazlasudębowego

NOWY ROK - KONIEC PRZYJAŹNI?

Polecane posty

Gość lisiczkazlasudębowego

Chciałam Was zapytać co Wy o tym wszystkim sądzicie... Nie wiem sama co robić i co myśleć o całej tej sprawie.

A. poznałam przez przypadek na jednym z forum branżowych. Ja byłam ledwie raczkująca w temacie, a ona doświadczona, z zapleczem zadowolonych klientek, wiedzą i całym zapleczem markowego sprzętu. Podziwiałam ją i strasznie jej kibicowałam, zawsze mówiłam jej, że zasługuje by cieszyć się o wiele większą rozpoznawalnością i renomą, bo jej praca jest wręcz fantastyczna. Ona wspierała mnie, ja ją, przez lata stałyśmy się jak siostry, rozmawiałyśmy o wszystkim, dzieliłyśmy się wszystkim. W naszej przyjaźni nie było miejsca na kłamstwa, głupią zazdrość, czy niezdrową rywalizację. Podsuwałam jej pomysły, które sama miałam zamiar wprowadzić w życie - taka już jestem, nie uważam, że dzieląc się pomysłami tracę, tym bardziej gdy robię to w stosunku do osoby, której sukces tym bardziej by mnie cieszył. Wszystko zmieniło się tuż przed nowym rokiem. Opowiadałam A. o moich planach biznesowych na 2019, o rzeczach, na które chcę postawić, by osiągnąć moje cele, by rozkręcić raczkującą firmę. Cieszyłam się, że zdobywam kolejne polecenia od zadowolonych klientów, że "guru" w mojej dziedzinie piszą pochwalne komentarze, że udało mi się zamówić trochę markowego sprzętu... a ona... krytykuje. Widać po niej, że jej to nie cieszy wcale, że nie chce tego słuchać i że wcale nie cieszy się moim szczęściem. Co więcej, gdy rozmawiamy podważa to, co robię, krytykuje, choć widać, że to co robię przynosi wyraźne efekty i to bardzo szybkie. Czuję, że to, że zaczęłam iść jak burza w biznesie, że się nakręciłam, rozwijam itd. wkurza ją, zupełnie przestała ze mną prawie rozmawiać. Dziwnie się z tym wszystkim czuję. Ostatnie czego chciałam w naszej przyjaźni to chora rywalizacja i zazdrość :(.

Gość elchorizo

... ją boli bo czuła się od ciebie lepsza i na tym budowała swoje ego a teraz sie z nią zrównujesz

Gość Kamila84

Przyjaciuł poznaje się nie wtedy gdy się cierpi, ale wtedy gdy się osiąga sukcesy. Była psiapsiułką dopuki porównując się z tobą wychodziła na plus.