Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dość

Chcę popełnić samo.bójstwo

Polecane posty

Gość dość

Mam dość życia. Mam 22 lata i wychowałam się bez rodziców. Matka - chora psychicznie, ojciec - alkoholik z długami... Teraz pracuję i studiuję, ale czuję, że się staczam, że nie Życie mnie przytłacza i czuję, że nie daję rady psychicznie tego udźwignąć... Pomocy!

Gość onn

Nie rób tego. Uwierz mi. Możesz dać komuś ogrom szczęścia 🙂 a i Tobie ktoś go da. 

Kafe to nie jest dobre miejsce do ratunku. Stac Cie na więcej. Na wiele więcej

Gość Tomi

Nie myśl o takich głupotach , masz studia , pracę , znajomych . Otwórz się na świat .

Gość Tomi

Jeśli chcesz o tym porozmawiać możemy przejść na maila 

Gość ja ...

uwierz w siebie, przecież jesteś silna, tak!

głowa do góry☀️

Gość dość

Ludzie mnie traktują ok, dopóki się nie dowiadują o mojej trudnej sytuacji... W związku z tym bliskiej relacji nie mogę stworzyć nawet z koleżanką, z którą dzielę mieszkanie... Ona jest z dobrego domu, w dodatku jedynaczka... Wywyższa się tym, że ma lepszą sytuację od mojej, nie musi pracować i mi to wypomina. Często traktuje mnie w sposób protekcjonalny, lekceważy moje wypowiedzi, bo wie, że jestem ta gorsza... Że nie pojadę do rodziny na święta tak jak ona... Naprawdę mi przykro, bo wiem, że większość osób mnie nie rozumie... Najlepiej po prostu zniknąć

Gość dość

Nie wiem czemu się tutaj żalę, może wcale tak naprawdę nie chcę robić głupstwa, a potrzebuję wsparcia. Tylko prawdziwym wsparciem jest realna rozmowa, wsparcie, przytulenie. Tego mi potrzeba... Kogoś w prawdziwym życiu.... Ale dziś taka osoba nie istnieje, jestem sama, bo nawet w mieszkaniu ze współlokatorką żyjemy jak duchy. Nie mówi mi nawet cześć jak mnie widzi...A Ci znajomi ze studiów, pracy, to wiecie...te ralacje są przelotne, powierzchowne, wiem, że z nikim nie uda mi się zbudować bliskiej relacji... 😞

Gość ja ...

ona jest rozpieszczonym bachorem, Ty znasz życie, wiesz jakie ono może być trudne, to wzmacnia i pomaga

myśl pozytywnie to podstawa, wierze w Ciebie. Pa

Gość Glowadogory
19 minut temu, Gość dość napisał:

Mam dość życia. Mam 22 lata i wychowałam się bez rodziców. Matka - chora psychicznie, ojciec - alkoholik z długami... Teraz pracuję i studiuję, ale czuję, że się staczam, że nie Życie mnie przytłacza i czuję, że nie daję rady psychicznie tego udźwignąć... Pomocy!

W domu nie było za wiele, dlatego czułem się gorszy Tata wyjechał do Niemiec, zarobić miał parę złotych Zanim pojechał to wracał po pracy zmęczony A ja z balkonu go wypatrywałem, liczyłem te samochody Taty autobus zazwyczaj był pusty, a już na pewno po pensji Dwieście dwudziesty drugi i trzeci samochód Zaraz się ściemni Wracał pijany, bolało, co ja tam mogłem rozumieć Koledzy z ojcami bawili się super, a ja ocierałem z łez buzię Pojechał, pisał i dzwonił, później już rzadziej i rzadziej A ja na zewnątrz się wciąż uśmiechałem Nie chciałem się rozpaść przy klasie Czułem się wybrakowany, mama po łokcie w robocie Rozumiał tylko wzrok Ani, mogłem polegać na siostrze Z czasem się uczysz nie płakać, chociaż do dzisiaj jest rana Tato, nie czuję już żalu, jak cię zraniłem - przepraszam Jeżeli kiedyś usłyszysz, proszę, się też nie obrażaj Szkoda, że nie chcesz się leczyć Wiesz, mi to naprawdę pomaga, hej

Gość dość

Kafe może być jedynie substytutem prawdziwej rozmowy, nigdy jej nie zastąpi... Ale może taki zamiennik jest lepszy od niczego. Dobrze,  że żyjemy w takich czasach, że chociaż Wam mogę się wypłakać, ale co to za łzy...

Gość dość

Dziękuję za wiarę

Gość sss
Przed chwilą, Gość dość napisał:

Dziękuję za wiarę

To dobry substytut, za nickami kryją się prawdziwi ludzie. Nie poddawaj się.

Gość anonim

Przytul się do kogoś 🙂

Gość Tomi

Jeśli chcesz naprawdę możemy porozmawiać , sam przez coś podobnego przechodziłem . Pozwól sobie pomóc . 

Gość dość
3 minuty temu, Gość Glowadogory napisał:

W domu nie było za wiele, dlatego czułem się gorszy Tata wyjechał do Niemiec, zarobić miał parę złotych Zanim pojechał to wracał po pracy zmęczony A ja z balkonu go wypatrywałem, liczyłem te samochody Taty autobus zazwyczaj był pusty, a już na pewno po pensji Dwieście dwudziesty drugi i trzeci samochód Zaraz się ściemni Wracał pijany, bolało, co ja tam mogłem rozumieć Koledzy z ojcami bawili się super, a ja ocierałem z łez buzię Pojechał, pisał i dzwonił, później już rzadziej i rzadziej A ja na zewnątrz się wciąż uśmiechałem Nie chciałem się rozpaść przy klasie Czułem się wybrakowany, mama po łokcie w robocie Rozumiał tylko wzrok Ani, mogłem polegać na siostrze Z czasem się uczysz nie płakać, chociaż do dzisiaj jest rana Tato, nie czuję już żalu, jak cię zraniłem - przepraszam Jeżeli kiedyś usłyszysz, proszę, się też nie obrażaj Szkoda, że nie chcesz się leczyć Wiesz, mi to naprawdę pomaga, hej

Hej. Dziękuję, że się otworzyłeś. Widać mamy podobne życiowe problemy... dlatego rozumiem Cię. Pamiętaj - jesteś bardzo silny. Gdybyś był obok na pewno bym Cię przytuliła, bo wiem jak to dużo pomaga.

Gość gosc
7 minut temu, Gość dość napisał:

Kafe może być jedynie substytutem prawdziwej rozmowy, nigdy jej nie zastąpi... Ale może taki zamiennik jest lepszy od niczego. Dobrze,  że żyjemy w takich czasach, że chociaż Wam mogę się wypłakać, ale co to za łzy...

NIE poddawaj sie. Jestes mloda osoba, cale zycie przed Toba i mnostwo czasu na zmiane obecnej sytuacji. Wspolokatorke masz wstretna, tak jak ktos napisal, rozpuszczony dzban bez empatii. Chcesz pogadac, pisz! Wierze , ze Ci sie uda. Duzo przeszlas, masz chwile zwatpienia, ale uwierz mi, to z czasem minie. Potrzebujesz porozmawiac poza forum ? Czy znasz numery tel na bezplatne linie, aby porozmawiac z psychologiem,z kims , kto wie jak Ci pomoc??? Pisz, czego potrzebujesz, pomoge:)

Gość Andrea

Wiesz co to DDA? Poszukaj wsparcia. Jestem. Rodziny alkoholowej. Na terpai wiele się o sobie dowiedziałam. Od tego czasu nie mam z tym wszystkim problemu. 

Gość dość?
7 minut temu, Gość sss napisał:

To dobry substytut, za nickami kryją się prawdziwi ludzie. Nie poddawaj się.

❤️❤️

Gość dość?

2 minuty temu, Gość Andrea napisał:

Wiesz co to DDA? Poszukaj wsparcia. Jestem. Rodziny alkoholowej. Na terpai wiele się o sobie dowiedziałam. Od tego czasu nie mam z tym wszystkim problemu. 

Tak, słyszałam. Zawsze miałam pewne opory przed terapią, ale skoro Tobie pomogło, to może warto spróbować.

Gość gość

masz 22 lata więc za chwilę możesz już nie być tak całkiem sama . 

Gość Andrea

Na YT są audycje z radia polskiego dla DDA. jeśli na początku się wstydzisz wysłuchaj tego. Znajdziesz tam siebie. Jest komentarz specjalisty.

Gość Andrea

Audycje nazywają się Zostaw Wiadomość. Poszukaj! Posłuchaj! Powiedz czy pomogło choćby na początek.

Gość dość?
17 minut temu, Gość gosc napisał:

NIE poddawaj sie. Jestes mloda osoba, cale zycie przed Toba i mnostwo czasu na zmiane obecnej sytuacji. Wspolokatorke masz wstretna, tak jak ktos napisal, rozpuszczony dzban bez empatii. Chcesz pogadac, pisz! Wierze , ze Ci sie uda. Duzo przeszlas, masz chwile zwatpienia, ale uwierz mi, to z czasem minie. Potrzebujesz porozmawiac poza forum ? Czy znasz numery tel na bezplatne linie, aby porozmawiac z psychologiem,z kims , kto wie jak Ci pomoc??? Pisz, czego potrzebujesz, pomoge:)

Przestałam płakać, i cieszę się, że ktoś potrafi wesprzeć. Dziękuję. Pójdę na terapię, mam nadzieję, że to pomoże. ❤️

Gość dość?
7 minut temu, Gość Andrea napisał:

Audycje nazywają się Zostaw Wiadomość. Poszukaj! Posłuchaj! Powiedz czy pomogło choćby na początek.

Posłucham i dam znać. Dziękuję

Gość dość?

Gdybym teraz ukróciła sobie życie, nie spełniłabym swojego marzenia i nie pobiegłabym swojego pierwszego maratonu w kwietniu. Uwielbiam biegać - zawsze odreagowuję wtedy.... Na szczęście nie wpadłam w żadne nałogi typu alkohol i papierosy...

Gość sss

Nie rób sobie krzywdy, to najważniejsze. A korzystając z substytutu obyś trafiła wyłącznie na życzliwych ludzi. Pozdrawiam.

Gość Luuk

Przechodziłem przez to , już byłem na skraju , dużo też czytałem w necie jak skończyć ze sobą , ale przeczytałem ciekawych kilka artykułów i wziąłem sobie to do serca, że mogę zostać kaleką , że moja dusza będzie smutna i  będzie błąkała się po świecie i cierpiała , że życie jest piękne , że warto spełnić swoje marzenia itd . 

Nie poddawaj się , trzymam mocno kciuki i w myślach mocno Cię przytulam . 

Gość Monika

Piekne. To wszystko i Wy wszyscy :)

Ja dziekuje Wam za ten watek.

I wszystkim trollom,ktore zamknely nareszcie japy kiedy trzeba :)

Zmien stancje Kochana niech to bedzie twoj cel. Ona wcale nie jest lepsza,bo gdyby tak bylo wyprowadzilaby sie (nie chcialaby mieszkac z gorsza) to zwykly zakompleksiony czlowiek,co czuje sie lepszy jak kogos ponizy. Nalezy jej wspolczuc (polowe rzeczy zmysla jestem pewna :)

Gość gosc
9 minut temu, Gość dość? napisał:

Przestałam płakać, i cieszę się, że ktoś potrafi wesprzeć. Dziękuję. Pójdę na terapię, mam nadzieję, że to pomoże. ❤️

Trzymam za Ciebie kciuki i prosze, pisz tutaj, jesli bedziesz potrzebowala pomocy. Bede zagladala na watek od czasu do czasu. PROSZE, zglos sie na terapie. X

Gość Glowadogory
44 minuty temu, Gość dość napisał:

Hej. Dziękuję, że się otworzyłeś. Widać mamy podobne życiowe problemy... dlatego rozumiem Cię. Pamiętaj - jesteś bardzo silny. Gdybyś był obok na pewno bym Cię przytuliła, bo wiem jak to dużo pomaga.

Ostatnio się otworzyłem, zacząłem myśleć już szczerze Parę osób w tym mieście teraz poznało mnie nieźle Nie koledzy od chlania z którymi gadasz do rana Później wszystko opada i nikt nic nie wie Tylko zwyczajnie dzień dobry mam spory problem Plus parę kwestii o których wam chcę powiedzieć Jak to wszystko wyplułem, w jednej chwili poczułem Że nie ma co grać komedii i tak jest lepiej Moja mama zdziwiona, ojca boli sumienie Syn w końcu zmienić chce siebie, Kyrie Eleison Trzydzieści lat się modliła codziennie rano w kościele Jest okupione trzeźwienie matuli męką