Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mieszkanka Kwidzynia

Wczoraj wieczorem usłyszałem bardzo głosny huk

Polecane posty

Gość Mieszkanka Kwidzynia

Jest ktoś z Kwidzynia, Grudziądza lub okolic ??? Słyszał ktoś ?? Myślałem że to burza, pioruny o tej porze roku! Na prawdę! Był bardzo silny. Okazało się że to wojsko ma manewry. Przeczytałam dziś w internecie.

"To była dyżur polskich F-16, wykonywała zadania w ramach systemu NATO, prędkość dźwięku samoloty przekraczały na pułapie ponad 10 000 m" - informuje Dowództwo Operacyjne Sił Zbrojnych. Huk, przypominający dźwięk eksplozji, był słyszany dwukrotnie w odstępach kilkunastu sekund około godziny 18:30 w powiecie kwidzyńskim i grudziądzkim. Mieszkańcy skarżyli się na przewracające się meblościanki i pękające szyby w oknach."

Gość Pomorzanin

No proszę. Wczoraj jeszcze zaprzeczano, że to sprawa wojska. 

Gość gość
8 minut temu, Gość Pomorzanin napisał:

No proszę. Wczoraj jeszcze zaprzeczano, że to sprawa wojska. 

G... prawda nic nie zaprzeczono. To wojskowe samoloty przekraczały barierę dźwięku na wysokości 10km.

u mnie, na pomorzu to co chwilę latają odrzutowce i samoloty wojskowe. bardzo nisko latają, aż domy się trzęsą.

Gość gość
Przed chwilą, Berutiel napisał:

u mnie, na pomorzu to co chwilę latają odrzutowce i samoloty wojskowe. bardzo nisko latają, aż domy się trzęsą.

Nigdy nie widziałem na żywo takich rzeczy ale wiem że latanie nisko samolotów odrzutowych to zupełnie inna bajka niż przełamywanie przez nie bariery dźwięku. Przekraczanie bariery dźwięku można porównać z takim małym trzęsieniem ziemi i dlatego robili to kilka kilometrów nad ziemią żeby zminimalizować szkody.

1 minutę temu, Gość gość napisał:

Nigdy nie widziałem na żywo takich rzeczy ale wiem że latanie nisko samolotów odrzutowych to zupełnie inna bajka niż przełamywanie przez nie bariery dźwięku. Przekraczanie bariery dźwięku można porównać z takim małym trzęsieniem ziemi i dlatego robili to kilka kilometrów nad ziemią żeby zminimalizować szkody.

Uważam, że o takich sprawach powinno się mówić w tv, radiu oraz władze konkretnych miast powinny informować o tym swoich mieszkańców.

Gość gość
5 minut temu, Berutiel napisał:

Uważam, że o takich sprawach powinno się mówić w tv, radiu oraz władze konkretnych miast powinny informować o tym swoich mieszkańców.

Może to były ściśle tajne manewry i może ćwiczyli uderzenie na Kaliningrad. Tam od was jest niedaleko.

2 minuty temu, Gość gość napisał:

Może to były ściśle tajne manewry i może ćwiczyli uderzenie na Kaliningrad. Tam od was jest niedaleko.

Nie obchodzi mnie to. Niech informują, bo one w nocy latają, i nie można spać.

Gość gość
Przed chwilą, Berutiel napisał:

Nie obchodzi mnie to. Niech informują, bo one w nocy latają, i nie można spać.

Nie obchodzi cie to heh. To oni by ginęli w pierwszej kolejności za ciebie i twoich gówniaków 

Gość Pomorzanin
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Nie obchodzi cie to heh. To oni by ginęli w pierwszej kolejności za ciebie i twoich gówniaków 

Dokładnie. Ćwiczyć muszą.

Gość gość

Też słyszałem o tym