Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niunia

Znikająca druga kreska na teście ciążowym

Polecane posty

Cześć, dziś po południu zrobiłam sobie test ciążowy, najpierw zrobiła się kreska kontrolna po jakiejś minucie wyszła druga blada kreska, poszłam do narzeczonego czy też widzi czy ja mam po prostu już zwidy i widzę co bym chciała widzieć ale on też ja widział. Po około minucie ona zniknęła i była tylko kontrolna kreska. Wszystko miało miejsce w czasie około 3 minut, test ten po 5 minutach staje się nie ważny. Chcę zrobić kolejny test z rana z pierwszego moczu ale nie wytrzymałam dziś i zrobiłam po jakiś 2 godzinach i wyszedł negatywny. I teraz mam pytanko czy ktoś miał z Was tak i co się okazało? Ciąża, brak ciąży? 

Obawiam się, że jednak nie jestes w ciazy. 😕 Nie bez powodu na wynik testu trzeba poczekać kilka minut.. W moim przypadku kiedy robilam test to 2 kreski pojawiły bardzo wyraźne, doslownie w kilkanaście sekund. Radziłabym dla pewności zrobić 3 test. Dodam ze najlepiej skorzystać z "ostatnich" kropelek moczu bo ten związek w moczu, który wplywa na dwie kreski na teście(beta HCG) w większych ilościach wypływa w "ostatnich" siuśkach. Chociaż pomyślałam jeszcze o jednej rzeczy, która może miec związek z twoją sytuacją a to mogloby znaczyć, że jednak jestes w ciąży 🙂 a chodzi o to, że testy ciążowe wykrywają ciążę dopiero po jakichs czasie bo w bardzo wczesnym stadium ciąży (tak do 5 tygodnia) stężenie beta HCG moze byc zbyt male by test wykrył ciążę. Wiec jest szansa, ze twoj test wyszedl tak nietypowo ponieważ owszem jesteś w ciąży, ale jest to tak wczesny etap, że test nie do końca wykrywa beta HCG. W tej sytuacji dobrze byloby uzbroic sie w cierpliwość i powtórzyć test choć po kilku dniach bądź pójść do ginekologa,  który stwierdzi ciążę nawet jeśli jest to dopiero 2 tydzien. 🙂

Dodam jeszcze, że właśnie przed chwila przypadkiem zobaczyłam jedną z odpowiedzi pod innym postem na temat objawów implantacji gdzie dziewczyna napisała, że niczego nie odczuła zwłaszcza, że zrobiła test i wyszła SŁABA DRUGA KRESKA. Jednak gdy powtórzyła test po kilku dniach dwie kreski były wyraźne. Czyli jednak są duże szanse :😊

Dziękuję za odpowiedź ☺️ dziś zrobiłam test z pierwszego moczu i niestety ale jedna kreska 😒 no nic uzbroje się w cierpliwość i poczekam, @ nie wiem do końca kiedy będzie ponieważ mam bardzo nieregularne miesiączki od 33-60 dni trwają moje cykle... Byłam już u tylu ginekologów prosząc się o badania i dopiero ostatni zlecił mi zrobienie hormonów i wyszło (norma 0,2-4,20) a mi wyszło 4,19 ale jak narazie nie zlecono mi dalszych badań mimo mówienia że od 2 lat się staram a mam dopiero 23 lata 🤨