Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julia 24

Zazdrosny mąż 6 mcy po ślubie chce dziecko

Polecane posty

Gość Julia 24

Witajcie. Jestem Julia mam 24 lata i po raz pierwszy wypowiadam się na forum ponieważ mam problem niestety świeżo po ślubie bo minęło niespełna pół roku. Moj mąż pochodzi z Grecji i tu też mieszkamy. .Wracając do tematu ..znamy się 4 lata ...przez te wszystkie lata okazywał zazdrość ale taka jak to mówią zdrową ja też ufam ale zazdrosna jestem choćby w sobie ..Dzieci nie mamy i jak planowaliśmy zaczniemy się starać za kilka lat ..Niestety mąż zrobił się zazdrosny . W sumie to nie wiem co jest tego powodem bo niby rozmawiamy szczerze ale co innego mówi i co innego robi. Niby mi ufa a następnie wypytuje się o każdą minute spędzona bez niego jakby staralsię mnie sprawdzać. Od tego momentu zaczął wręcz prosić by mógł we mnie skończyć że nie ma problemu bym teraz zaszła w  ciążę że chce dziecka itp.Wczoraj po raz pierwszy poklocilismy się o to.Dlaczego tak bardzo się zmienil? Jak z nim rozmawiać by nie dochodziło do kłótni? 

Gość gosc

bo tym sposobem chce cie usidlic, zebys sobie na dupie siadła. skad ja to znam. moj facet w pewnym momencie zaczal sie robic niepewny naszego zwiazku i tez zaczełam to slyszec. ze chce dziecko, ze chce konczyc we nie i takie duperela, ale ja wiem ze to nie jest chec posiadania dziecka na stare lata tylko udupienie mnie i przywiazanie w domu.

Gość ffrte

nie decyduj się na dziecko w Grecji. bo jak wam nie wypali to każdy grecki sąd da prawo do dziecka rodakowi, czyli jemu. a nawet gdyby udało ci się uciec z dzieckiem do Polski to nasze patologiczne sądy też zawsze stają po stronie obcokrajowców. Ostatnio sąd oddał dziecko ciapatemu który bił matkę dziecka.

Gość Malutka
3 minuty temu, Gość gosc napisał:

bo tym sposobem chce cie usidlic, zebys sobie na dupie siadła. skad ja to znam. moj facet w pewnym momencie zaczal sie robic niepewny naszego zwiazku i tez zaczełam to slyszec. ze chce dziecko, ze chce konczyc we nie i takie duperela, ale ja wiem ze to nie jest chec posiadania dziecka na stare lata tylko udupienie mnie i przywiazanie w domu.

Dokladnoe, dlatego ieazaj autorko! Może taki zazdrosny bo sam ma cos na sumieniu. Może buc takz e jak urodizsz dziecko to mu się odwidzi, nie będzie chciał się nim zajmować i wtedy po fakcie to kobieta ma przesrane, na nią spadają wszystkie obowiązki a tatuś może się zawinąć i polecieć do innej. Kobieta z dzieckiem juz ma balast i trudniej jej znaleźć faceta...ilu to juz face to niby chciało mieć dziecko ale nie wiedza z jakimi obowiązkami i wyrzeczeniaki się to wiąże, potem mówią ze ich to przerasta, pakuja manatki i kobieta zostaje samotna matka. Nie bądź głupia, najpierw dluszy czas poobserwuj jak się maz zachowuje bo możesz wdepnac w niezle g...o... może to się skończyć rozwodem, nie wroze przetrwania takiemu małżeństwu 

Gość Malutka

uwazaj autorko*

Gość Julia 24

Dziękuję za rozmowę!  

No cóż,  ciężko się czyta takie wypowiedzi o własnym mężu że może chcieć mnie ograniczać że zostanę samotna matka. W sumie to do niego nie podobne by nie interesował się wlasnym dzieckiem.Trochę to do niego nie pasuje no ale przykro mi że w ogóle musiało dość do tego że szukam pomocy na forum przez to ze nie jest w stosunku do mnie fair.Nie chce się kłócić ale też nie chcę się stresować przy każdym zbliżeniu czy przy każdym jego ataku zazdrości 

Nie wiem co robić bo nie chce go stracić a jedynie pragnę by było jak dawniej 

Gość Gość

Skoro "nie chcesz go stracić" to zrób sobie z nim piątkę dzieci ...ko!

Gość gość

Po cholerę wychodziłaś za mąż rozpuszczona egoistko? Dzieci są głównym celem małżeństwa, po to ludzie się żenią - by stworzyć wspólnotę, którą nazywamy rodziną. Wiek 20-30 to najlepszy wiek na urodzenie dziecka. A ty chcesz dzieciaka rodzić, jak będziesz miała 45 lat? W ogóle nie powinnaś dostać żadnego ślubu. Twój mąż ma rację. Po jaką cholerę wychodziłaś za mąż, pytam jeszcze raz???

Gość gość

Ja ja właśnie pół roku po ślubie zaszłam w ciążę i było pięknie. Teraz dziecko wypełnia moje życie, a mąż sobie hula...także warto mieć dziecko. 

Gość Julia 24
6 godzin temu, Gość Gość napisał:

Skoro "nie chcesz go stracić" to zrób sobie z nim piątkę dzieci ...ko!

Jakbym chciała to bym sobie zrobiła a nie chce dlatego jestem tutaj by porozmawiać ale nie z tobą 

Gość rtyu
6 godzin temu, Gość gość napisał:

Po cholerę wychodziłaś za mąż rozpuszczona egoistko? Dzieci są głównym celem małżeństwa, po to ludzie się żenią - by stworzyć wspólnotę, którą nazywamy rodziną. Wiek 20-30 to najlepszy wiek na urodzenie dziecka. A ty chcesz dzieciaka rodzić, jak będziesz miała 45 lat? W ogóle nie powinnaś dostać żadnego ślubu. Twój mąż ma rację. Po jaką cholerę wychodziłaś za mąż, pytam jeszcze raz???

Idź ródź sobie ile chcesz, ale dzieci nie są głównym celem małżeństwa, a jego głównym celem jest bycie razem na dobre i złe, wspieranie i kochanie się. Bycie razem.

Możliwe, że nie wiesz na czym polega bycie razem dlatego upraszczasz małżeństwo. Para - bycie parą jest ważniejsze od byciem rodzicem jeśli chodzi o instytucję małżeństwa.

A do młodej żony - straszny jest taki typ człowieka, tak jak pisały dziewczyny wyżej, najwyraźniej chce Cię uziemić. Poza tym jeśli pochodzi z bardziej patriarchalnej kultury - może otoczenie mu dogaduje i może sam pod tym wpływem się zmienia. Może ostatecznie też mało zajmować się dziećmi, bo przecież przez otoczenie byłoby to odbierane jako "niemęskie". Popatrz jak wyglądają związki jego przyjaciół, jaki jest tam model i czy Tobie by on odpowiadał. W rodzinie, wśród znajomych i przyjaciół - bo to otoczenie może na niego wpływać podjudzając go (mógł też mieć coś takiego zakodowanego dorastając).

Gość Julia 24
6 godzin temu, Gość rtyu napisał:

Idź ródź sobie ile chcesz, ale dzieci nie są głównym celem małżeństwa, a jego głównym celem jest bycie razem na dobre i złe, wspieranie i kochanie się. Bycie razem.

Możliwe, że nie wiesz na czym polega bycie razem dlatego upraszczasz małżeństwo. Para - bycie parą jest ważniejsze od byciem rodzicem jeśli chodzi o instytucję małżeństwa.

A do młodej żony - straszny jest taki typ człowieka, tak jak pisały dziewczyny wyżej, najwyraźniej chce Cię uziemić. Poza tym jeśli pochodzi z bardziej patriarchalnej kultury - może otoczenie mu dogaduje i może sam pod tym wpływem się zmienia. Może ostatecznie też mało zajmować się dziećmi, bo przecież przez otoczenie byłoby to odbierane jako "niemęskie". Popatrz jak wyglądają związki jego przyjaciół, jaki jest tam model i czy Tobie by on odpowiadał. W rodzinie, wśród znajomych i przyjaciół - bo to otoczenie może na niego wpływać podjudzając go (mógł też mieć coś takiego zakodowanego dorastając).

W naszym otoczeniu jest dużo par z dziećmi  ..męża dwie siostry maja juz dzieci, znajomi nasi takze a nawet jego przyjaciel jest już tata ale nie od dzisiaj mają pozakladane rodziny a przecież mąż się zmienil po ślubie czyli dokładnie 6 miesiecy po ślubie jesteśmy a od 4 zaczął przesadnie zazdrościć i mnie pilnować a teraz i te prośby o dziecło. Nie wiem co myśleć bo zrobił się podejrzliwy nawet jak do mnie dzwoni to wyczuwam że robi to po to by mnie sprawdzić. A ja mu nie daje powodów do tego! Dzisiaj nie pozwolił mi wyjść z kolezanka na zakupy bo niby późno i niebezpiecznie a jak mu się powiedziałam ze jej obiecałam więc idę to kazał mi się przebrać bo niby te ciuchy wyzywajacei się poklocilismy i tak na co dzień

Gość gosc
5 minut temu, Gość Julia 24 napisał:

W naszym otoczeniu jest dużo par z dziećmi  ..męża dwie siostry maja juz dzieci, znajomi nasi takze a nawet jego przyjaciel jest już tata ale nie od dzisiaj mają pozakladane rodziny a przecież mąż się zmienil po ślubie czyli dokładnie 6 miesiecy po ślubie jesteśmy a od 4 zaczął przesadnie zazdrościć i mnie pilnować a teraz i te prośby o dziecło. Nie wiem co myśleć bo zrobił się podejrzliwy nawet jak do mnie dzwoni to wyczuwam że robi to po to by mnie sprawdzić. A ja mu nie daje powodów do tego! Dzisiaj nie pozwolił mi wyjść z kolezanka na zakupy bo niby późno i niebezpiecznie a jak mu się powiedziałam ze jej obiecałam więc idę to kazał mi się przebrać bo niby te ciuchy wyzywajacei się poklocilismy i tak na co dzień

no to nie fajnie 😐