Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kropka

Poronienie A bhch

Polecane posty

Gość Kropka

Cześć wszystkim .  Poroniłam 13 października w 9 tyg . Po zabiegu łyżeczkowania po czterech tygodniach wszystko na kontroli było w porządku.  

Lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne , zażywałam je przez cały grudzień.  

W styczniu odstawiłam by miesiączka się pojawiła - A jej brak do teraz , zrobiłam test i wyszedł pozytywny . 

Czy to możliwe by poziom bhcg utrzymywał się przez ponad 3 miesiące? Czy po prostu tabletki zawiodły?

Gość assa

A badałaś wcześniej betę?

Gość ona26

Beta może się utrzymywać góra parę tygodni (na tym etapie ciąży około 3-4 tygodnie). Poroniłaś w październiku, więc na pewno nie są to pozostałości po tamtej ciąży. Poroniłam 4 razy, na różnych etapach, dwukrotnie byłam łyżeczkowana, więc mam rozeznanie, jak to mniej więcej wygląda. Zrób betę hCg, chyba każde laboratorium to wykonuje, odpłatnie, koszt w zależności od przychodni waha się od 20-40 zł. To najlepsze rozwiązanie, bo sikane testy czasami pokazują cuda - mi od lipca do września 2018 wychodziły pozytywy, wykonywane niezależnie od dnia cyklu, miesiączkowałam w miarę normalnie, choć mniej obficie - ginekolog ciąży nie stwierdził, torbieli też nie, a wyników testów nie potrafił wytłumaczyć - ot, one czasami tak ''świrują''. Idź na badanie krwi, a wszystko się wyjaśni.