Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agniesszka

Proszę dobre kobiety pomóżcie na jaki kurs warto pójśc? Co mam zrobić ze swoim życiem

Polecane posty

Gość Agniesszka

Witajcie. 

Mam 27 lat w wieku 19 lat urodziłam. Przerwałam szkole bo moja ciaza była mocno zagrożona. Poszłam do szkoły lo zaocznie skończyłam. Ale świadectwa nie odebrałam bo w miedzy czasie pracowałam (na produkcji po 12h) a potem zwyczajnie zapomniałam.  I co teraz? Jak mogę odebrać swoje świadectwo? 

W wieku 23 zmieniłam prace na sklep. Obecnie jestem na maciezynskim do maja. Nie mam powrotu do tej pracy ponieważ nie uważa się zwolnień ciaz. 

Pomyślałam że mogłabym pójść na jakiś kurs? Ale jaki? Kto mnie przyjmie do lepszej pracy po takiej szkole. 

Kurs może być płatny. Maz dobrze zarabia. Mamy ziemię 12h z której jest dochód. 

Co mogę zrobić ze swoim życiem? Jak iść do przodu? Czuję się jakaś tepa pusta głupia itd. 

Prace w handlu lubiłam. Ogarnislam wszystko... po czasie dowiedzialam się ze kierowniczka chciala mnie awansować na kierowniczke ale nic z tego bo juz byłam w ciąży. A ja myslalm ze jestem taka beznadziejna ze chce mnie zwolnić bo bardzo dużo ode mnie wymagała przez jakiś czas. Sprzestatszylam się i ppstaralismy się o 2 dziecko bo i tak było wypalanach ale bałam się ze nie będę miała powrotu do pracy i tak jest niestety. Chyba ze do innego sklepu 

Gość Agniesszka

Ciałam na jesieni posadzić malin truskawek ale mąż stwierdził że to bez sensu. Myślałam żebyśmy założyli plantacje borowek ale jak zaczęłam czytać.... to mi się odechciało oczywiście mąż też nie był tym pomysłem zachwycony. 

Gość Mari

To wszystko zależy jakie masz predyspozycje.

Jak lubisz pracę w handlu to może po prostu poszukasz nowej pracy w jakimś sklepie ?

Jak mieszkasz na terenach wiejskich to nie ma co pakować się w jakieś kursy po których pewnie pracy w okolicy nie ma?

Nawet jak zrobisz coś sensownego to potrzebujesz ok 2lat żeby się wykształcić. Np higienistka stomatologiczna.  Ale co z tego skoro taka pracę ciężko znaleźć i jest bardzomało płatna. Lepiej iść do sklepu pracować.