Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytam

Czy to wstyd być rozwódką

Polecane posty

Gość Pytam

Czy to wstyd być rozwódką,  bądź samotną matką?  

Gość Prawda

heee to pierwsze nie, ale samotna matka to wstyd - przykro mi, dałaś sie zalać niewiernemu facetowi, znaczy sie byłaś łatwa i brałaś byle co. I to byle co poszło w pisdu a ty wychowujesz jego dziecko. 

Gość Ikkki

Ja bym się wstydzila,  ale u innych nie zwracam na to uwagi i nie interesuje mnie to. 

Gość gosc

oczywiście że nie!!!!  czasem w życiu nie wychodzi , pewne rzeczy się nie udają, dlaczego miałabym się wstydzić że związek mi nie wyszedł albo że mam dziecko 

raczej czułabym się źle i odczuwałabym wstyd że nie byłam nigdy w związku nie potrafiłam go stworzyć stworzyć rodzinę mieć dziecko itd

Gość Super Żona

Uważam że wstyd ale to moje zdanie! Może jestem staroświecka sorry;)

Gość ^^^

kiedyś by cie we wsi kijem przeganiali a ksiądz by cie z ambony wyklął

ale co masz zrobić, teraz to mleko sie rozlało 

Gość Pppppppp

To nie jest wstyd,  bo niby czemu????? 

Gość Gość
19 minut temu, Gość Ikkki napisał:

Ja bym się wstydzila,  ale u innych nie zwracam na to uwagi i nie interesuje mnie to. 

tez tak myślę, sama bym sie wstydzila ale  inni ok, ich sprawa 

Gość Uhhh

Jest tyle rozwodek i samotnych matek..... że to chyba zaden wstyd. Inaczej połowę społeczeństwa musiałoby się wstydzic

Gość gość
1 minutę temu, Gość Uhhh napisał:

Jest tyle rozwodek i samotnych matek..... że to chyba zaden wstyd. Inaczej połowę społeczeństwa musiałoby się wstydzic

a sądzisz że nie powinna? 90% ludzi ma sie za co wstydzić. To że wszyscy robią źle to nie powód żeby zaniżać granice etyczne i moralne.

Gość Uhhh
27 minut temu, Gość gość napisał:

a sądzisz że nie powinna? 90% ludzi ma sie za co wstydzić. To że wszyscy robią źle to nie powód żeby zaniżać granice etyczne i moralne.

Tak,  uważam że nie powinna.  Bo czego miałaby się wstydzić?  Zrobiła coś komuś?  Krzywdzi kogoś?  Za co ma się wstydzic?  

Gość Gość

Dlaczego wstyd? Życie różnie się toczy. Lepiej się rozwiesc niż całe życie męczyć 🙂

Gość Yes

Ja bym się wstydzila ale przed dzieckiem ze nie umiałam mu stworzyć domu i wybrałam na ojca dupka (ludzie rzadko rozchodzą się z błahych powodów,  jedna ze stron musiałaby nieźle odwalać, a na pewno nie byłabym to ja. A także ciężko jest zyc w przyjaznych stosunkach po rozstaniu)  także tak.  Dla mnie to wstyd. Wstydziłabym się przed dzieckiem i rodziną.  Reszte udzi mam w głęboooko

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Prawda napisał:

heee to pierwsze nie, ale samotna matka to wstyd - przykro mi, dałaś sie zalać niewiernemu facetowi, znaczy sie byłaś łatwa i brałaś byle co. I to byle co poszło w pisdu a ty wychowujesz jego dziecko. 

co za prymityw nasmarował te brednie. zalać to ty dałaś sobie pusty łeb gownem i dlatego bełkoczesz jak ...

Gość Gość

Ci co mówią, że to wstyd, mają moralność dulskopodobną, taka współczesna dulszczyzna. Samotna matka jest godna podziwu, że w pojedynkę niesie trud wychowania dziecka/dzieci, jeżeli je wychowuje a nie dostarcza jedzenie i zapewnia schronienie jak zwierzętom hodowlanym,  co robi wiele współczesnych małżeństw. I to zasługuje na wstyd a nie samotne macierzyństwo. 

Gość Adrian

Pierdu pierdu. Nie jest wstyd być rozwódką ani samotną matką w życiu równie bywa.

Osobiście jeżeli chodzi o mnie to zaprosiłbym na dobrą kawę i samotną matkę i rozwódkę :)

Gość Nie rozwódka

A czy wszystkie nierozwódki i nie samotne matki są takie święte?znam dużo złych ludzi którzy nie są przewodnikami ani samotnym matkami...jeśli ktoś nie łamie prawa,nie krzywdzi innych to czego ma się wstydzić?A tacy np księża którzy wyłudzają kasę od biednych parafian nie powinni się wstydzić?To kto jakim jest człowiekiem nie zależy od stanu cywilnego,dla mnie samotne matki które radzą sobie z wychowywaniem dzieci podczas gdy tatusiowie dali dyla to bohaterki a co do przewodników.. no cóż nie każdemu wyszedł związek,czy tylko dlatego ma być potępiony?

Gość Nie rozwódka

rozwodnikami miało byc 

Gość logiczna i tolerancyjna

W tym polskim ciemnogrodzie jeszcze ciągle samotne matki i rozwodnicy są traktowani jak ludzie gorszej kategorii...może za 100 lat coś się zmieni w naszym mysleniu

Gość Gość

Wstyd to by mi było tkwić w patologicznym małżeństwie i nic z tym nie robić. 

Gość Lejla

We wtorek, w koncu zostanę rozwodka. Mam 50 lat i...wcale mi nie wstyd .

Gość Dasz radę

Kochana! To duma!

Duma z tego, że jesteś Wolna, Świadoma, Odpowiedzialna! Dasz radę!

Samotne matki zdecydowanie dają radę. Współpracuję z kilkoma rozwódkami- świetne babki.

Polecam też artykuł dot. pracy dla mam :d Zarabiają i są wolne mając czas dla dzieci.

https://www.aloespolska.com/blog/aloes-polska/mama-w-forever

Wszystkiego dobrego!

wstyd to zadawać durne pytania. jeśli mąż cię leje albo stosuje inną przemoc, to trzeba od niego odejść.

jeśli walnęłaś męża w rogi, a potem kochanek kopnął cię w zad - to faktycznie trochę wiocha.

Gość jaja ale jaja

samotne macierznstwo ( pomijam wdowy ) tj zawsze  wstyd. Tzn ze laska byla puszczalska i ktos jej zrobil bachora. 

Gość Ell.

Alez piszacy tu, to chyba dzieci z piaskownicy.

Rozwodka stac sie mozna nagle, bez winy wlasnej. Wystarczy, ze maz zakocha sie w innej kobiecie i poszuka szczescia u niej. Zona, jak niepotrzebny mebel powinna trafic do komisu wedlug was chyba. Jak mozna wstydzic sie, bedac ofiara niezaleznej sytuacji. 

Samotna matka to powinna budzic szacunek i respekt. Sama boryka sie z trudami wychowania, nie szczedzac sil, determinacji i walki, by udowodnic wszystkim, ze nie jest wielbladem. 

I za to wszystko jeszcze ma sie wstydzic? 

Bez jaj prosze. Wstydzcie sie wszyscy tu piszacy, ktorzy pisza zle o tych paniach. 

Gość oczywiście

tak to wstyd

Gość Kiiiik
9 godzin temu, Gość Ikkki napisał:

^

Gość Samotny

Wstyd to kraść.

Gość yyy
56 minut temu, Gość Samotny napisał:

Wstyd to kraść.

wstyd to dać się złapać :P