Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna

Związek a depresja

Polecane posty

Gość Smutna

Witam. Od jakiegoś czasu podejrzewam u siebie depresje i zamierzam skorzystać z porad specjalisty. Jednak problemem jest mój związek w którym jestem od roku czasu. Mój facet jest wspaniałym człowiekiem ale odkąd zauważyłam u siebie objawy depresji coś zaczęło się sypać. Często jestem drażliwa nie potrafię się niczym cieszyć nie potrafię spać i nie mam chęci nawet wychodzić z domu. Próbowałam z nim o tym porozmawiać ale totalnie zignorował mój problem uważa ze wymyśliłam sobie to ze mam depresje i na pewno nic mi nie jest. Czułam się tylko bardziej niezrozumiana i zawstydzona niż wcześniej i od tej pory unikam z nim rozmowy na ten temat udaje ze wszystko jest ok. Niestety nie rozumie mojego stanu ciagle narzeka ze marudzę ze mam się wziąć w garść itd a to wcale nie poprawia mojej sytuacji :(. Nie chce się z nim rozstać bo jest naprawdę fajnym facetem pomaga mi w wielu innych aspektach mojego życia ale boje się ze przez moja depresje wszystko się rozpadnie :(. Ale się rozpisałam i jeśli ktoś dotarł do końca to dziękuje :)). Napiszcie co mogę zrobić w takiej sytuacji proszę o rady. 

Gość Człowiek nikt

Najpierw idź do lekarza pierwszego kontaktu. Jeżeli to naprawdę depresja to skieruje Cię do specjalisty. 

Gość Smutna

Tylko ze cierpi na tym mój związek :( i nie wiem jak wytłumaczyć mojemu tz ze to nie jest jakiś mój wymysł.