Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hfhbg

Samotna 7 latka

Polecane posty

Gość Hfhbg

Witam,

Mam wrażenie, że moja 7 letnia córka jest bardzo samotna i nieszczęśliwa choć nie mówi o tym. Poszła teraz do pierwszej klasy ale nie ma ulubionych koleżanek z którymi by się bawiła.raczej siedzi sama na przerwach. Miała "dobrą" koleżankę w zerówce i razem przeszły do tej pierwszej klasy ale tamta dziewczynka powiedzmy Ola znalazła sobie teraz inną koleżanke zostawiając moją córkę ktora siedzi na świetlicy sama i czeka aż Ola znajdzie dla niej chwilę. czasami pobawi sie z chłopcami. Jest wesoła i kontaktowa ale szybko sie zraża. Jak ktoś raz jej powie ze nie chce sie z nią bawić to już do niego nie podchodzi.

Szkoda mi jej strasznie. Pamiętam, ze ja w jej wieku mialam duzo kolezanek, biegało sie po osiedlach czy siedziało na klatkach schodowych.

Nie wiem co robić.....

Gość Goosc

To może zapros do domu koleżankę z klasy córki i się bliżej zaprzyjaźnia. 

Ja tak robiłam i córka na wiele koleżanek i jedna ulubiona. 

Gość Gość

Może spróbuj jej jakoś zorganizować czas poza szkołą, żeby miała lepszy kontakt z dziećmi? Niekiedy też sprawdza się zaproszenie do domu kilku koleżanek ze szkoły, żeby mogły pobyć ze sobą w innych warunkach, pogadać swobodnie. Nie powinna czekać na zainteresowanie tamtej Oli, tylko szukać innych koleżanek.

Gość Hfhbg

Czasami przychodza koleżanki, chodzi tez na zajecia pozalekcyjne ale przykro mi ze w szkole jest samotna. Te kolezanki ma wrazenie przychodza tylko zobaczyc jakie ma zabawki i tyle

Gość ...

U mojej córki są podobne akcje co chwilę.

Ja jej tłumaczę, żeby nie czekała na jedną, konkretną dziewczynkę, która poświęci jej czas, tylko żeby starała się kolegować ze wszystkimi dziećmi z klasy.

Może porozmawiaj z wychowawczynią, niech poobserwuje czy rzeczywiście Twoja córka jest samotna, czy może sama odtrąca inne koleżanki i czeka na tę jedną, z którą wcześniej się bawiła.

Gość Hfhbg

Smuci mnie to bardzo....