Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małami

Ubezpieczenie mieszkania - pomóżcie!

Polecane posty

Gość Małami

Heja, 

kilka miesięcy temu odziedziczyłam po babci mieszkanie, do którego się przeprowadziłam. A dopiero dzisiaj zauważyłam, że nie mam go ubezpieczonego od pożaru, zalania i takie tam. Nigdy tego nie robiłam, bo to moje pierwsze mieszkanie w życiu. Szukalam coś na tych porównywarkach, ale wszystko to jakieś dziwne. Co ma być dla mnie najważniejsze w takim ubezpieczeniu?

Gość Online Ekspert Compensa

Dobra polisa powinna składać się z kilku podstawowych elementów: ochrony mienia na wypadek zdarzeń losowych (m.in. przepięcie, pożar), kradzieży z włamaniem, a także z OC w życiu prywatnym (np. gdy zalejemy sąsiada, ubezpieczyciel wypłaci za nas odszkodowanie) i assistance (pomoc fachowców, np. ślusarza czy hydraulika). Kluczowe przy wyborze ubezpieczenia jest ustalenie sum, do których ubezpieczyciel będzie nas chronił. Trzeba zwrócić uwagę, aby podana w polisie wartość mieszkania i jego wyposażenia nie była niższa niż w rzeczywistości. Jeżeli nie jest Pani pewna, jakie elementy ochrony wybrać, polecam zakup u doradcy, który na pewno odpowie na wszystkie pytania. Więcej o ubezpieczeniu mieszkania przeczyta Pani także na stronie internetowej www.compensa.pl.