Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tili

Nie wiem co ROBIC? 39,5 stopnia już 4 dzien

Polecane posty

Gość tili

Córka, 8 lat od 4 dni ma temperaturę ok 39-39,5 - zbijam ibumem, ale po 7-8 godzinach wraca... Jest bardzo osłabiona, ciągle leży jak wróci temperatura... Jak działa przeciwgorączkowy to wraca do formy. Wczoraj byłam z nią u lekarza, ma katar, osłuchowo czysto. Dała na wszelki wypadek antybiotyk, gdyby temp się utrzymywała? Podać go dziś wieczorem? Jak sądzicie?
Przed chwilą znowu podałam jej ibum bo miała 39,2

Gość momtobeinmay

Skoro lekarz przepisał antybiotyk, gdyby temperatura się utrzymywała- a jak piszesz, utrzymuje się, to chyba sama odpowiedziałaś sobie na to pyatnie. Zawsze możesz jeszcze zadzwonić do lekarza lub jechać na SOR.

Gość rasa

Oczywiście ze podaj, dzieci lubią antybiotyki

Gość Gosc

Zrób jej marfologie, jeżeli wyjdą podwyższone neutrofile tzn., że złapała jakaś bakterie i tylko wtedy antybiotyk ma sens. W ciemno nie truj dziecka jeśli to wirus. Teraz infekcja wirusowa z gorączką może trwać nawet 4, 5 dni.

Gość Tili

Doszła biegunka...

Gość Gosc

Wygląda na infekcje wirusową. Może wirus wyjdzie z biegunka. Dobrze byłoby zrobić morfologię dla pewnosci, że to wirusową.

Gość Gość

Biegunka moze od tych przeciwgoraczkowych wystąpiła. Ha bym jednak ochronnie podała w takim wypadku antybiotyk i probiotyk. Wirusówka az takiej wysokie raczej by nie dała

Gość gość

Biegunkę pewnie ma od imbum bo on w większej dawce własnie tak działa . Za wysoka temp na wirus .Ja podałabym antybiotyk

Gość Gosc

Zrób  morfologie..koniecznie

Gość Gość

CRP bardziej...

Gość Gosc

Crp to mnie juz nie raz wprowadzilo w maliny. Synowi np ostatnio wyszlo b.wysokie a to trzydniowka. Bardziej morfologie ale nie jest to latwe jak dziecko w takim stanie. Ja bym chyba poczekala max do jutra rana i dala antybiotyk bo bym psychicznie nie wytrzymała. Moja corka zaraz po świętach miala 40st. Lekarz nie stwierdził jakiejs katastrofy, troche ropnej wydzieliny sciekajacej po gardle. Dostala antybiotyk i goraczka zaraz minela , ozdrowiala mega szybko czyli cos bylo na rzeczy. 

Gość Abc

Moj syn jak zlapal grype to goraczkowal ale nie az tak wysoko, lezal i spal . Jak podalam na goraczke syrop i temperatura spadla to bawil sie i czul dobrze. Jesli corka wciaz czuje sie zle to lepiej podaj ten antybiotyk. To jest za wysoka goraczka na wirus ,tym bardzie ze to juz 4 dzien.

Gość Gosc

Przy wirusach gorączka jest poniżej 40 stopni i jest to możliwe. 40 stopni i więcej może utrzymywać się przy anginie. Dostałaś poradę zrobić morfologie, nie chcesz robić to truj dziecko antybiotykiem czy trzeba czy nie.

Gość ABC

U nas w okolicy panuje taki wirus.  Wysoka temp do 40 stopni przez kilka dni, ból brzucha, biegunka, do tego czasami kaszel i katar. Lekarze dają antybiotyki, doszukajac się np zapalenia gardła,  nawet jak nie boli. Antybiotyki nie pomagają,  bo to wirus, jakaś nowa (że tak powiem) forma.