Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gratka

Kiedy uslyszalyscie bicie serca?

Polecane posty

Gość Gratka

Hej

Moja sytuacja jest dość skomplikowana. Nie bede sie rozpisywac ze szczegółami. W tamtym rolu dwukrotnie straciłam ciążę. Oba przypadki w 5 tygodniu. Przyczyny nieznane. Ostatnie poronienie mialo miejsce w czerwcu. Teraz jestem w ciazy. 2 dni temu byłam u lekarza. Odkąd zobaczyłam dwie kreski po konsultacji telefonicznej z innym lekarzem, do ktorego juz nie chodze i nie chce chodzic, biorę duphaston i acard oraz dużą dawkę kwasu foliowego na recepte 15 mg i witaminy dla ciezarnych (wszystko to miałam jeszcze od czerwca). Lekarz powiedział, ze bardzo dobrze, ze przyszłam tak szybko i ze to wszystko od razu przyjmowalam. Dodatkowo dał luteine dawke 100, ktora mam przyjmowac raz dziennie na noc. Na usg nic nie było widac jeszcze, nawet pecherzyka nie było (ostatni dzien 4 tygodnia). Następna wizyta 13 lutego. To bedzie dokładnie ostatni dzien 6 tygodnia. Czy powinno byc slychac serce? 

Tak bardzo boje sie rozczarowania kolejnego, zawiedzionej nadziei 😞

Gość Gratka

11 wyświetleń...zero odpowiedzi...dzięki 😞

Gość Goosc

Będzie już 🙂

Ja byłam w 5 tygodniu i 3 dniu licząc od daty ostatniego okresu to widziałam malutka kropkę 🙂

Gość Gość. J

Ja usłyszałam bicie serduszka w 7 tygodniu ciąży. 

Gość Gość

Chyba czeka się do 8 nawet 9 tygodnia ale mojej koleżanki lekarz np powiedział jej, że jak ma być to będzie i w 6tym.

Gość FzY

Na pierwszym usg na którym byłam. Czyli w 7 tygodniu. Przez 7 tygodni byłam w ciąży i nawet nie pomyślałam, ze mogę być, ponieważ u mnie brak okresu to byl standard. Czasami nawet i 3 msc, a nawet pół roku nie miałam. 

Gość Gość

Ja pierwsze USG miałam w 7 tyg i już było. Trzymam kciuki, by tym razem się udało!

Gość Dzisiaj

Usłyszałam dzisiaj czyli w 13 tyg. 

Gość Gratka

Dziękuję za odpowiedzi.

W 13 tygodniu dopiero? To ja bym oszalala na pewno. W 12 tygodniu to juz poznalam płeć mojego syna. 7 lat temu. Wtedy nie miałam żadnych problemow z ciążą ani z zajsciem abi z donoszeniem.

Od wczoraj odczuwam kłucie w krzyżu. Już mam oczywiście najczarniejsze wizje... 😞

Gość olaolaola

U mnie w 6 tyg było widać już serduszko 🙂

Gość Gratka

Olaola

Oby tak bylo i u mnie. Choc to cale 11 dni jeszcze. Wszystko sie moze zdarzyć 

Gość FzY

W 13 tyg napewno nie zaczęło dopiero bic, musiało bic prędzej, chyba ze os dowiedziała sie dopiero w 13 tyg. i datego 1 raz slyszala. Tak zarodek by nie przezyl tyle czasu, bo to juz poczatek 2 trymestru. W 13 tyg to ja już znalam plec..

Gość Gość

Bo pytanie było kiedy USŁYSZAŁAS a nie od kiedy biło. Usłyszała pewnie ok 13 podobnie jak ja, podobno wcześniej nie powinno się dawać posłuchać bo to szkodliwe dla dziecka. Natomiast serce jasne, że biło wcześniej. U mnie 7 tydzień, na pierwszej wizycie. 

Gość FzY

Do 8 tyg ciazy MUSI być slychac juz serce plodu. Inaczej jest to ciąża jest niestety poroniona.

Gość FzY

właśnie dlatego napisałam ze pewnie bilo szybciej a os usłyszała akurat w 13 tyg. Czytaj ze zrozumieniem.

Gość FzY

zresztą to, ze serce bije lekarz widzi na usg bez słuchania :)

Gość Gosc

Słyszałam w pierwszym usg jakie mi robiono koło 9 tyg. Ale myślę, że słychać wcześniej

Gość Hff

Ja usłyszałam 5tyg+5. Właśnie śpi obok to serce... Właśnie skończyła 3 miesiące.