Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Yeseffy

Czy na poczatku ciazy to normalne ze boli brzuch od czasu do czasu? Chodzi o to ze macica się powiększa?

Polecane posty

Jestem w 11 tygodniu ciazy, odkad bylam w 5 tygodniu non stop bolał mnie brzuch dlatego myslalam nawet ze jeszcze dostane okres. Kazdy mi mowil ze to normalne bo macica rośnie i faktycznie po jakimś czasie rzadziej mnie boli ale nadal się zdarza kilka razy dziennie. Czy to normalne, bedzie tal do konca ciąży wraz z wzrostem płodu?  Czy jednak powinnam sie martwic.. 

Gość Gość gość

W ciąży nie ma nic normalnego. Może tak być do końca, może być lepiej, może być gorzej. Nikt Tobie nie powie. Jedyne co to Twoje martwienie nie zmieni stanu rzeczy, więc nie martw się. 18 tydzień, jak kucne czasem to potem chodzić nie mogę z bólu, staram się nie kucać, ale czasem człowiek się zapomni.

Gość iza

Tak, mnie bolal od poczatku ciazy, potem doszlo napinanie sie brzucha jeszcze przed polowa i tak dotrwalam do 37tc.

Gość voj

w początkowych tygodniach boli jak na okres. Później przestaje. Jak macica sie rozciąga to bol nie jest jak na okres. A klujący z lewej strony... Jesli ciągle boli jak na okres to już nie jest normalne... W 11 tyg powinien juz być jedynie klujący bol z lewej strony.

Gość voj

Bol z rozciagania za zwyczaj idzie rozpoznac po tym ze boli przy kichaniu, kaszlu.